آسیب جدی ۳ هکتار اراضی تملک و رها شده در عودلاجان به هویت محله

به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، کاوه حاج علی اکبری مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درخصوص چالش‌های منطقه عودلاجان گفت: نکته ای که در خصوص رویکرد و نحوه مداخله در این محدوده مورد اتفاق نظر اساتید واقع شد، این بود که اصالت و نقطه اول با رویکرد است و مشخص شدن نگاهمان نسبت به این محدوده، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

علی اکبری با بیان این که آنچه در رویکرد برنامه ریزی و مداخله در محله عولاجان از اصالت برخوردار است، محتوا، فعالیت و کارکردی است که این محدوده می‌خواهد داشته باشد، عنوان کرد: نقش، جایگاه و کارکرد محله عودلاجان در حال و آینده نمی تواند بصورت مستقل از محدوده مرکزی تهران و کل شهر تهران مد نظر قرار گرفته شود.

وی ضمن تأکید بر ضرورت وجود نگاه سیستماتیک در تعریف نقش محله عودلاجان، خاطرنشان کرد: زمانی که از نگاه سیستماتیک صحبت می کنیم منظور تلفیق ابعاد اجتماعی، اقتصادی  و ... با جنبه رایج کالبدی و حرکت به سمت برنامه ریزی فضایی است و در تعریف این نقش نمی توان جایگاه دخیلان و شبکه های قدرت را نادیده گرفت.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که در مورد جایگاه محله عودلاجان دو دیدگاه می تواند وجود داشته باشد که نیازمند تفکر است، اظهار داشت: دیدگاه اول این است که آنچه در ادبیات برنامه ریزی و نظریه های شهری به عنوان اعیان سازی شناخته شده و جریان های وابسته به طبقه متوسط، طبقه خلاق و عبارت هایی از این دست را وارد کرد و با بهره گیری از ظرفیت آن و تعمیم این رویکرد بتوان هویت جدیدی به محله بخشید و دیدگاه دوم این است که آینده این محله در تداوم گذشته آن باشد و در این چارچوب، خودش راه حلی برای احیاء پیدا کند.

علی اکبری با تأکید بر اهمیت وجود یکپارچگی و وحدت در تصمیم گیری، عنوان کرد: ضروری است سیاست ها، برنامه ها و تصمیم ها از ثبات لازم برخوردار باشند و در عین حال از شتابزدگی و تعجیل در مواجهه کلی با موضوع اجتناب کرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به ضرورت توجه به جریان های خودانگیخته در محله عودلاجان در طی سالیان گذشته، متذکر شد: آنچه علیرغم تمامی ملاحضات مطرح شده در محله عودلاجان باقی می ماند و به نظر می رسد نمی توان آن را به جریانی خودانگیخته سپرد، مسئله ۳ هکتار اراضی تملک شده و رها شده در این محله است که به هویت محله آسیب جدی وارد کرده است و نمی تواند در انتظار سرنوشتی نامعلوم باشد که در زمانی نامشخص با سیاست هایی که هنوز مشخص نشده است، تعیین تکلیف شود.

علی اکبری عنوان کرد: بررسی سیستماتیک اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، محیطی و کالبدی محله عودلاجان و ارائه پیشنهادات و گزینه های مختلف به منظور تعیین رویکرد و نحوه مداخله در بافت فرسوده این محله در دستور کار حوزه شهرسازی و معماری شهرداری تهران، سازمان نوسازی شهر تهران و منطقه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.