شورای امنیت شب گذشته جلسهای را پشت درهای بسته درباره لیبی برگزار کرد که بدون توافق بر سر محکومیت حمله به کمپ مهاجران و پناهجویان در تاجوراء واقع در شرق لیبی به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از سایت شبکه الجزیره، آمریکا مانع صدور بیانیه انگلیس در زمینه محکمومیت حمله هوایی به این کمپ مهاجران در تاجوراء، درخواست برای توقف درگیریها در لیبی و بازگشت به میز مذاکرات شد.
رئیس کنونی شورای امنیت نامی از کشوری که مانع صدور این بیانیه شد، نبرد و تنها گفت: همه این حمله را محکوم کردند و اعضای شورای امنیت به تلاش برای صدور این بیانیه ادامه میدهند.
محمد طاهر سیاله، وزیر خارجه دولت وفاق ملی لیبی در پیامی به رئیس شورای امنیت خواستار برگزاری جلسه فوقالعاده بعد از حمله در تاجوراء شده بود.
او گفت، این حمله یک تنش خطرناک است و شورای امنیت باید تدابیر لازم را برای توقف حملات مکرر به غیرنظامیان و تاسیسات مدنی بگیرد و عاملان این حملات را محکوم و مجازات کند.
در این پیام کشورهای خارجی که نامی از آنها برده نشده به دست داشتن در حملات به طرابلس متهم شدهاند در حالی که خالد المشری، رئیس شورای عالی دولت لیبی گفت: دولتی که در حال حاضر در راس اتحادیه آفریقا قرار دارد (در اشاره به مصر) مسؤول حمله به تاجوراء است و باید کمیته تحقیقات بینالمللی در این باره تشکیل شود.
به نوشته روزنامه مستقل رأیالیوم، فراخوانهای متعددی برای آغاز تحقیقی مستقل درباره حمله هوایی اخیر علیه کمپ آوارگان تاجوراء واقع در شرق طرابلس ارائه شدهاند. در این حمله ۶۰ تن از مهاجران کشته و بیش از ۱۳۰ تن زخمی شدند. طبق گزارش دولت وفاق ملی لیبی، نیروهای وابسته به خلیفه حفتر که از حدود سه ماه قبل برای کنترل طرابلس عملیاتی را آغاز کردهاند، این حمله را انجام دادند.
در این راستا احمد مسماری، سخنگوی نیروهای تحت امر خلیفه حفتر مستقر در شرق لیبی مسؤولیت حمله هوایی به کمپ پناهجویان را بر عهده گرفته و گفت: مکان مورد هدف مقر گردانی نظامی و انبار تسلیحاتی بوده که قبلا نیز چند بار بمباران شده بود. او با بیان اینکه از نیروهای ارتش شرق لیبی خواسته به مراکز نظامی نزدیک نشوند، مدعی شد: نیروهای دولت وفاق ملی پناهجویان آفریقایی را به این منطقه برده بودند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل ضمن محکومیت این حمله هوایی "وحشتناک"، آغاز تحقیقاتی مستقل در این زمینه را خواستار شد.
در اثر این حمله که شب سهشنبه انجام شد، حفرهای به قطر حدود سه متر در محل حادثه ایجاد شد. به گفته شاهدان عینی، اجساد زیادی در محل حادثه پراکنده شده بودند.
غسان سلامه، فرستاده سازمان ملل به لیبی در این رابطه گفت: این حمله به شکل آشکاری در سطح جنایت جنگی است چرا که در آن غیرنظامیان بیدفاع مورد هدف قرار گرفتند.
گوترش نیز گفت: سازمان ملل پیش از این اطلاعاتی از کمپ تاجوراء در شرق طرابلس را به طرفهای درگیر ارائه کرده بود تا در طول درگیریها جان غیرنظامیان موجود در آنجا تضمین شود.
تیمی از سازمان ملل بعد از این حمله هوایی از این کمپ بازدید و نمونههایی از موشک ساقط شده به این منطقه را جمع آوری کرد.
ترکیه نیز این حمله را محکوم کرده و خواستار انجام تحقیقات در این باره شده است.
انتهای پیام