ثبت‌نام 5700 تهرانی به عنوان نامزد انتخابات شورایاری‌ها

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس،‌  آرش میلانی در نشست خبری درباره انتخابات شورایاری‌ها اظهار داشت: تا کنون 5 هزار و 700 نفر در 352 محله به عنوان داوطلب انتخابات شورایاری‌ها ثبت‌نام کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه 3186 نفر در کل محله‌های تهران به عنوان شورایار انتخاب می‌شوند،‌افزود: شورایاری‌ها مهمترین نهاد محله‌ای در سطح شهر تهران به شمار می‌روند و پیونددهنده شهروندان و مدیریت شهری به یکدیگر هستند.

* 20 درصد نامزدهای انتخابات شورایاری‌ها زنان بوده‌اند

وی با اعلام اینکه تا کنون 20 درصد از ثبت‌نام کنندگان برای انتخابات شورایاری‌ها را زنان تشکیل داده‌اند گفت:‌حضور زنان به طور کلی در شورایاری‌ها در 4 دوره گذشته حدود 11 درصد بوده است که حضور پررنگ‌تر آنها در پیگیری حقوق محله به ویژه امنیت اجتماعی و محیط زیست حائز اهمیت است.

* شورایاری نهادی سیاسی نیست 

عضو شورای شهر با بیان اینکه جهت‌گیری ستاد هماهنگی شورایاری‌ها این است که این نهاد سیاسی نباشد، گفت:‌ از همه گروه‌ها درخواست مشارکت فعال داشته‌ایم، احزاب نیز یک نهاد مهم اجتماعی هستند و حق دارند در اداره شهر سهیم باشند. در گذشته اقبال احزاب زیاد نبوده و فعالیت‌ها اکنون بیشتر شده است.

* شورایاری‌ها کارورزی برای اعضای جوان احزاب 

میلانی تصریح کرد: شورایاری نهادی است که فعالیت در آن داوطلبانه انجام می‌گیرد و برای حزبی اعضای خود را ارزیابی کند می‌تواند از شورایاری‌ها به عنوان یک فرآیند تست یا آموزش استفاده کند. در واقع کارورزی برای اعضای جوان احزاب شورایاری‌ها محسوب می‌شود.

وی گفت: شورایاری نهاد مشورتی و نظارتی است و 39 درصد افراد تشکیل‌دهنده آن طی 4 دوره گذشته افراد 25 تا 40 سال بوده‌اند. 

* تلاش برای تثبیت جایگاه قانونی شورایاری‌ها 

عضو شورای شهر تهران در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد تثبیت جایگاه قانونی شورایاری‌ها گفت: برای تثبیت این جایگاه قانون مصوب مجلس را باید داشته باشیم. که نمایندگان اقداماتی انجام داده‌اند و نهادهای متعددی باید به این موضوع بپردازند. انجمن محله برای اینکه شکل گیرد، از لحاظ حقوقی کار می‌برد ولی نباید فرض کرد که نمی‌توان فراتر از شهر تهران کاری انجام داد.

وی گفت:‌ظرفیت در کلانشهرهای کشور باید وجود داشته باشد شورای عالی استان‌ها در تهران مصوب کرده که انتخابات شورایاری‌ها برگزار شود و هیأت دولت این مصوبه را ارسال کردند و دولت نیز تصویب کرد و فرمانداری آماده همکاری جهت برگزاری انتخابات شورایاری‌ها است. 

وی در ادامه با بیان اینکه برای بازنگری در شورایاری‌ها باید اقداماتی انجام گیرد  گفت: در این زمینه در مقطع فعلی مجوز قانونی برای انتخابات شورایاری‌ها داریم و با همکاری فراکسیون امید در مجلس مسئله را مطرح کرده‌ایم تا سایر جوانب نیز دیده شود. 

* ساز و کار انتخابات شورایاری‌ها شبیه سایر انتخابات 

میلانی گفت: ساز و کار شورایاری‌ها شبیه سایر انتخابات است و ناظر فرماندار و ناظر ستاد هماهنگی برای هر صندوق در نظر گرفته شده و  برگزاری الکترونیک انتخابات نیز مانعی مقابل تخلفات است و ان‌شاءالله انتخاباتی کاملا شفاف برگزار خواهد شد.

* رد صلاحیت سیاسی نداشتیم

عضو شورای شهر تهران  گفت:‌ در دوره‌های قبل انتخابات  شورایاری‌ها کمتر از 100 نفر نسبت به 4 هزار نفر رد صلاحیت شدند که این آمار بسیار پایین است و رد صلاحیت‌ها به دلیل مشکلاتی همچون اختلال در فعالیت‌های اجتماعی و یا سایر آسیب‌های اجتماعی بوده و در این زمینه هیچ تعارف و مماشاتی نداریم ولی رد صلاحیت سیاسی در هیچ یک از 4 دوره انتخابات انجام نگرفته است. 

* محدودیت کارمندان شهرداری در انتخابات شورایاری‌ها 

میلانی گفت: بر اساس مصوبه شورای شهر کارمندی از شهرداری نمی‌تواند در منطقه محل فعالیت خود کاندید شود و پس از رأی آوردن نیز بین کارمند بودن شهرداری و شورایاری باید یکی را انتخاب کند. 

* دلایل تمدید ثبت‌نام کاندیداهای شورایاری‌ها 

وی گفت:‌ 5 روز مهلت ثبت‌نام در انتخابات شورایاری‌ها را تمدید کردیم و این موضوع هم درخواست اعضای شورای شهر و هم درخواست گروه‌های دیگر اجتماعی بود از طرفی تبلیغات به اندازه انجام نشده بود و تعطیلی‌هایی نیز داشتیم که در کنار این مشکل فنی در سایت نیز سبب اختلال شده بود بنابر این مهلت را ثبت‌نام کردیم.

* انتخابات شورایاری‌ها مورد اقبال شهروندان منطقه 5

وی با اشاره به اینکه حد نصاب کاندیداهای شورایاری‌ها در محلات باید حداقل 18 نفر باشد، گفت: قانون اجازه داده اگر این میزان به حد نصاب نرسید در فرصت دیگر انتخابات را برگزار کنیم. 

وی افزود: تلاش کرده‌ایم که فعالیت تبلیغی جهت شناختن انتخابات شورایاری‌ها را انجام دهیم و اکنون منطقه 5 بیشترین تعداد ثبت‌نام کنندگان و منطقه 9 کمترین آمار ثبت‌نام‌کننده‌ها را به خود اختصاص داده است.

* اتوبوسی رأی دادن به لحاظ اخلاقی و عرفی پسندیده نیست

میلانی در مورد اینکه گفته می‌شود برخی در انتخابات شورایاری‌ها اتوبوسی رأی می‌دهند خاطر نشان کرد:‌این مسئله ناقض حق ساکنین محله است و به لحاظ اخلاقی و عرفی پسندیده نیست.

وی گفت: اگر این امکان وجود داشت همچون ثبت‌نام کنندگان به عنوان نامزدی انتخابات، شرکت‌کنندگان نیز محل سکونت آنها ثبت می‌شد خیلی خوب بود ولی امکان زیرساختی آن اکنون فراهم نیست و پادزهر آن اکنون مشارکت گروه‌های اجتماعی است. 

در ادامه توضیحات آرش میلانی در مورد انتخابات شورایاری‌ها علی اعطا سخنگوی شورای شهر درباره اینکه گفته می‌شود که شورای شهر تعمدی به بحث تبلیغ در انتخابات شورایاری‌ها ورود نیافته است خاطرنشان کرد: اگر چنین چیزی صحت داشت مهلت ثبت‌نام را تمدید نمی‌کردیم و این حرف عجیبی است، برخی اظهارنظرها هدف سیاسی دارد و به نظرم ارزیابی درستی از موضوع نشده است.

انتهای پیام/ 

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.