بر اساس اطلاعات وزارت خزانهداری آمریکا، اوراق قرضه عربستان از خزانه آمریکا از پایان اکتبر ۲۰۱۶ که یک ماه پیش از انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکاست تا آوریل امسال، از ۹۷ میلیارد دلار به ۱۷۷ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش خبرآنی، به نقل از پایگاه خبری بلومبرگ، تاکنون رابطه عاشقانه دونالد ترامپ با ولیعهد سعودی به خوبی مستند شده است؛ با تصاویر صمیمی، میلیاردها دلار خرید تسلیحاتی از آمریکا و البته تمایل به نادیده گرفتن مدرکی دال بر همدستی این شاهزاده آل سعود در قتل جمال خاشقجی. آنچه عمدتا دیده نشده است، تمایل عجیب پادشاهی سعودی به خرید بدهی آمریکاست. عربستان که در ۲۰۱۶ داراییهایش از بدهی دولت آمریکا را جمعآوری کرده بود، از زمان انتخاب ترامپ در نوامبر سال گذشته عمدتا به میزان آن افزوده است.
براساس تازهترین آمارها، سهم عربستان از اوراق قرضه خزانه آمریکا ۱۷۷ میلیارد دلار است. هیچ وامدهنده بزرگ خارجی وامدهی به ایالات متحده را سریعتر نکرده است. آیا تصادفی است؟ شاید. به هر حال، شما احتمالا میتوانید هرگونه توضیحات قابل قبولی برای زمانبندی اقدام حمایتی این کشور صادرکننده نفت داشته باشید که شامل نوعی بده بستان سیاسی نباشد؛ افزایش درآمد نفتی، خطر گریزی و تغییر تبعات منفی اوراق قرضه. با بررسی بزرگی کسری آمریکا که با کاهش مالیاتی ترامپ رشد داشته است، وقتی پای نیازهای مالی آمریکا مطرح باشد حجم مورد بحث تفاوت چندانی ایجاد نمیکند. با این حال مساله واضح این است: تا زمانی که ترامپ همچنان از ولیعهد سعودی مقابل انتقاداتی بر سر طیفی از موضوعات از جمله جنگ تحت امر سعودی در یمن و نقش آن در قتل خاشقجی دفاع کند، عربستان به تامین مالی یکی از مهمترین متحدان خود میپردازد.
این موضوع زمانی اهمیت بیشتری یافت که چین به عنوان بزرگترین وامدهنده خارجی به آمریکا ماه مه اعلام کرد به تلافی جنگ تجاری با واشنگتن از اوراق قرضه خزانه میکاهد تا ترامپ را تنبیه کند. این در حالیست که دو طرف در نشست گروه ۲۰ در اوساکای ژاپن آتشبس اعلام کردند، دستکم الان.
مارتین ایندیک، کارشناس شورای روابط خارجی و نماینده سابق دولت کلینتون در خاورمیانه میگوید: این رابطهای است که در آن دستی، دست دیگر را میشوید. خرید اوراق قرضه خزانه میتواند تحقق نزدیکی در روابط باشد. این بازار همواره مقصد دلارهای نفتی سعودی بوده است. همزمان با افزایش تنشها میان آمریکا و ایران، منطقی است که ترامپ از سعودیها بخواهد تا تولید نفت را برای متعادل نگه داشتن قیمت افزایش دهند. تولید بیشتر به معنای دلار نفتی بیشتر است که بعد میتواند به خزانه آمریکا بازگردد.
اطلاعات وزارت خزانهداری آمریکا نشان میدهد، از پایان اکتبر ۲۰۱۶ که یک ماه پیش از انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکاست تا آوریل امسال، دارایی سعودیها از خزانه آمریکا از ۹۷ میلیارد دلار به ۱۷۷ میلیارد دلار رسیده است. این افزایش ۸۳ درصدی در میان ۱۲ وامدهنده خارجی بالاترین است. با این حال انگلیس بالاترین رقم را در دست دارد و دارایی آن از ۲۰۷ میلیارد دلار به ۳۰۱ میلیارد دلار رسیده است. اداره مالی عربستان سعودی که مدیریت سرمایهگذاریهای این کشور را در دست دارد، هنوز اظهارنظری نکرده است.
انتهای پیام