فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه به طور کلی ۴۲۸ هزار دانشآموز پایه هفتم و دهم در آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی شرکت کردند، اظهار کرد: از این تعداد حدود ۲۹ هزار نفر پذیرفته میشوند که اسامی پذیرفتهشدگان با همکاری شرکاری کاری در این بخش، اعلام میشود.
وی درباره اعضای تشکیلدهنده شرکای کاری مدارس سمپاد و نمونه دولتی گفت: بخش فناوری اطلاعات در قسمت سایت فعالیت دارد، دانشگاه شهید رجایی متولی بخش تصویر است؛ حراست موضوع امنیتی را چک میکند و همچنین بخش مالی که تأمین منابع را برعهده دارد، جزو شرکای کاری ما هستند و اگر هر کدام از این بخشها کار خود را به خوبی انجام ندهند، در فرایند اعلام نتایج تأثیرگذار خواهد بود.
مهاجرانی درباره اینکه اقداماتی میتوان انجام داد تا تعداد بیشتری از دانشآموزان در مدارس سمپاد و نمونه دولتی جذب شوند، افزود: باید چارت مدارس استعداد درخشان اصلاح شود زیرا متاسفانه اکنون این چارت مانند مدارس عادی دیده شده است؛ به عبارتی نیروهای انسانی، کتابخانه، آزمایشگاه، فناوری و اطلاعات و... موجود در مدارس سمپاد مانند یک مدرسه عادی است که این موضوع با هدف اصلی مدارس استعدادهای درخشان تعارض دارد.
وی تصریح کرد: به دلیل اینکه مجموعه مدارس سمپاد استقلال سازمانی ندارند و هیأت امنا ناظر آن نیست، نمیتوانند در موضوعات مختلف اعم از افزایش ظرفیت دانشآموزی، آییننامههای مالی و... تصمیمگیری کنند؛ اگر بناست مدارس استعدادهای درخشان در کشور به صورت جدی و کاربردی کار کنند باید اصلاحات صورت گیرد تا انشاءالله شاهد سازمانی با اقتدار باشیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در عین حال لازم است در ایدههای پذیرش، تغییراتی صورت گیرد برای مثال در خراسان شمالی از مهر امسال به عنوان پایلوت به جای مدرسه تیزهوش به سمت کلاس تیزهوش یا فرد تیزهوش میرویم.
وی ادامه داد: آزمون ورودی به عنوان شرط ورود به مدارس استعدادهای درخشان اقدام خوبی است ولی نباید اینطور باشد که اگر فردی در آزمون ورودی شرکت نکرد و ضریب هوشی بالایی داشت، نتوانیم به وی محتوای علمی ارائه کنیم؛ لذا این اقدام به عنوان برنامه مکمل در مدارس استعدادهای درخشان آغاز شده است.
انتهای پیام/