محکومیت کنفرانس منامه و طرح معامله قرن از سوی همه گروه‌های فلسطینی

گروه‌های مختلف فلسطینی از جمله رهبران جنبش‌های فتح، حماس و جهاد اسلامی و سایر مسئولان فلسطینی مخلفت خود را با طرح معامله قرن و کنفرانس منامه اعلام کردند.

به گزارش خبرآنی، نبیل ابو ردینه، معاون نخست وزیر فلسطین و عضو کمیته مرکزی جنبش فتح در گفتگو با شبکه خبری المیادین اظهار کرد: کارگاه منامه هیچ اهمیتی به سازمان آزادی بخش فلسطین نمی‌دهد.

ابو ردینه تاکید کرد: موضعگیری فلسطین ورود به جنگ یا صلح است و تابستان کنونی تابستانی داغ و پر تنش خواهد بود.

صائب عریقات، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف)نیز در واکنش به اظهارات مشاور کاخ سفید درخصوص سرمایه‌گذاری در اراضی فلسطین اشغالی گفت: طرح مشاور کاخ سفید ملت فلسطین را نابود می‌کند و به نفع آنها نیست.

وی خاطرنشان کرد: آنها درآمدها، گردشگری و آب را از ما دزدیدند و جارد کوشنر، مشاور و داماد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به اشغالگری، شهرک‌سازی های اسرائیل و راهکار تشکیل دو کشوری اشاره‌ای نکرد.

عریقات همچنین تصریح کرد: حاضران در نشست منامه می‌خواهند طرح صلح عربی را به شوراهای شهرک‌سازی اسرائیل تبدیل کنند.

وی ادامه داد: شخصیت‌های برجسته اقتصادی فلسطین کارگاه منامه را تحریم کردند و هیچ یک از آنها در این کارگاه حضور نیافت.

این مسئول ساف همچنین عنوان داشت: طرح کوشنر مایه نابودی ملت فلسطین بوده و به نفع آنها نیست.

موسی ابو مرزوق، عضو دفتر سیاسی حماس نیز در پاسخ به درخواست وزیر خارجه بحرین برای به رسمیت شناختن اسرائیل گفت: هدف از کارگاه بحرین از بین بردن حق فلسطینی‌ها و عادی کردن حضور اشغالگران در منطقه است.

ابو مرزوق ضمن رد کنفرانس منامه و پیشنهاد وزیر خارجه بحرین گفت: آنها همان کسانی هستند که با ما جنگیدند و خون ما را ریختند و ما را از سرزمین‌مان بیرون کردند.

ابو احمد فواد، معاون دبیرکل جبهه مردمی برای آزادسازی فلسطین گفت: در واقع سوپاپ اطمینان مساله فلسطین موضعگیری متحد است و اگر برخی کشورهای عربی نمی‌خواهند به فلسطینی‌ها کمک کنند، دستکم علیه آنها توطئه نکنند.

نبیل شعث، مشاور محمو عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز تاکید کرد: معامله قرن توطئه‌ای آمریکایی-اسرائیلی برای نابودی مساله فلسطین است.

شعث افزود: آنها تصور می‌کنند که می‌توانند ما را با مبلغی بخرند اما این گمانی پوچ است.

همچنین خالد البطش، از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین کارگاه بحرین را رد و بر مقابله با آن تاکید کرد.

البطش از محمود عباس خواست هر چه سریع‌تر در چارچوب متحد رهبران گروه‌های فلسطینی نشستی برگزار کند.

اشرف دبور، سفیر فلسطین در لبنان نیز گفت: مردم و مسئولان فلسطین باید برای مقابله با معامله قرن با هم متحد شوند زیرا آنها علیه یک گروه نبوده بلکه مخالف همه فلسطینی‌ها هستند.

عطاء الله حنا، رئیس اسقف‌های فلسطین نیز گفت: کنفرانس بحرین توطئه‌ای برای نابودی مساله فلسطین و تصرف قدس است و شرکت‌کنندگان در این کنفرانس توطئه‌گر، خیانت‌کار و زیان‌کار هستند.

حنان عشراوی، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین در کنفرانس مطبوعاتی خود در کرانه باختری تاکید کرد که پیشنهاد واشنگتن "اهانت به هوش و ذکاوت ما است" و "کاملاً مغایر با واقعیت است".

عشراوی از عدم پرداختن به اشغالگری اسرائیل در اراضی فلسطین در کنفرانس منامه انتقاد و تاکید کرد: سخنی از اشغالگری نشد و این اولین بار نیست

از سوی دیگر گروه‌های ملی و اسلامی در غزه راهپیمایی‌های گسترده‌ای را برای اعلام مخالفت با طرح معامله قرن و کنفرانس منامه به راه انداخته و بر حقوق و اصول فلسطینی‌ها تاکید کردند.

دو منطقه شفقار عمرو و الجلیل در فلسطین اشغالی شاهد تحصنی در اعتراض به کارگاه منامه و معامله قرن بودند.

شرکت‌کنندگان در این تحصن پلاکاردهایی در حمایت از حق بازگشت فلسطینی‌ها و حق قانونی آنها برای آزادسازی سرزمین‌شان و نیز حمایت از مسله فلسطین در دست داشته و شعارهایی سر دادند.

کارگاه اقتصادی بحرین نخستین مرحله معامله قرن است و از روز سه‌شنبه در منامه آغاز شد و تا روز چهارشنبه ادامه داشت.

عصر روز چهارشنبه این کارگاه پایان یافت و همزمان با پایان یافتن آن، مشاور کاخ سفید رهبران فلسطینی با وارد کردن اتهاماتی به رهبران فلسطینی گفت: آنها نمی‌خواهند به ملتشان کمک کنند.

کوشنر تصریح کرد، همچنان درها به روی فلسطینیان برای پیوستن به طرح صلح آمریکا -که ابعاد سیاسی آن هنوز اعلام نشده - باز است و هر زمان که رهبران فلسطینی اراده کنند می‌توانند به این طرح بپیوندند و برای تحقق آن تلاش کنند. فلسطینیان کارگاه اقتصادی بحرین را تحریم کردند و گفتند: قبل از بررسی راهکارهای سیاسی برای درگیری‌ها نمی‌توان از بخش اقتصادی سخن گفت.

کوشنر افزود: دولت آمریکا "خوشبین" باقی خواهد ماند و ما این درها را تا مدت‌ها باز نگه خواهیم داشت..

روابط میان آمریکا و تشکیلات خودگردان فلسطین از زمانی که ترامپ قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و سفارتش را به این شهر انتقال داد، متشنج شده است.

در منامه نیز، کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول در بیانیه‌ای اعلام کرد: طرح صلح پیشنهادی واشنگتن زمانی می‌تواند رشد اقتصادی زیادی را در اراضی اشغالی به همراه داشته باشد که تمامی طرف‌ها فوراً به آن اعلام پایبندی کنند.

در همین راستا، محمد الجدعان، وزیر دارایی عربستان نیز تاکید کرد که مسئله فلسطین برای عربستان بسیار مهم است و کشورش از تمامی آنچه که باعث رشد و شکوفایی در این منطقه شود، حمایت می‌کند.

به موجب طرح مطرح شده، کشورهای اهدا کننده مالی و سرمایه‌گذاران حدود ۵۰ میلیارد دلار در منطقه سرمایه‌گذاری خواهند کرد که ۲۸ میلیارد آن در اراضی فلسطینی یعنی کرانه باختری که در اشغال اسرائیل است و غزه و ۷.۵ میلیارد دلار در اردن و ۹ میلیارد دلار در مصر و شش میلیارد دلار در لبنان خواهد بود. از بین ۱۷۹ طرح پیشنهادی نیز قرار است یک جاده یا گذرگاه زمینی به ارزش پنج میلیارد دلار بین کرانه باختری و غزه احداث شود.

همزمان با برگزاری این کنفرانس وزارت خارجه عمان از تصمیم خود مبنی بر  گشایش سفارتش در اراضی فلسطین خبر داد.

این وزارتخانه اعلام کرد که این اقدام در راستای تداوم حمایت عمان از ملت فلسطین صورت می‌گیرد.

در ۲۵ اکتبر ۲۰۱۸، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نخستین سفر رسمی خود به عمان به رغم  عدم وجود روابط دیپلماتیک میان تل‌آویو و عمان، مورد استقبال سلطان قابوس بن سعید، پادشاه عمان قرار گرفت.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.