سعید لیلاز عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتوگو مشروح با خبرنگار حوزه احزاب پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به تحولات اخیر منطقه از جمله سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی گفت: دولت آمریکا چه به لحاظ ماهیتی به عنوان پرچمدار امپریالیسم در دنیا و چه به لحاظ رفتاری که اخیرا تحت هدایت دونالد ترامپ در قبال ایران و جامعه جهانی در پیش گرفته، دچار استیصال شده است.
وی ضمن بیان این مطلب که رویکرد جمهوری اسلامی هم در حوزه دیپلماسی و هم عمل نظامی به ویژه سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی، بسیار هوشیارانه، صحیح و عزتمندانه است، افزود: معمولا نظام جمهوری اسلامی از آنجا که تلاش میکند تا برای خود واژگان جدیدی در همه حوزههای خلق کند، به همین واسطه در اقدامی اشتباه، واژه امپریالیسم را از صحنه سیاسی کشور حذف کرده است. در حالی که این واژه، بار معنایی روشن و دقیقی دارد که در صحنه کنونی جهان تنها مختص دولت آمریکا است.
**تنها راهبرد کنونی دولت آمریکا تمسک به دیپلماسی قایقهای توپدار است
لیلاز گفت: آمریکا هماکنون بزرگترین زورمدار دنیا است که تنها با تمسک به دیپلماسی قایقهای توپدار قصد پیادهسازی اهداف خود در دنیا را دارد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه کسانی که در حقانیت جمهوری اسلامی تردید دارند کافی است رویکرد اخیر دولت آمریکا در قبال چین را مورد نظر قرار دهند، تصریح کرد: تنها گناه شرکت چینیِ هوآوی این است که از مرزهای تکنولوژی در حوزه آیتی که همواره در انحصار آمریکا بوده، عبور کرده است. از سویی دیگر نشاندن ماهواره Longjiang-2 بر پشت کره ماه و ارسال اولین تصاویر از سطح ماه توسط این ماهواره، کنترل اعصاب مقامات آمریکایی را از بین برده است. این مسئله نشان میدهد هرکجا که کشوری قصد ابراز وجود در برابر آمریکا داشته باشد، مقامات آمریکایی تحمل نخواهند کرد.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با تاکید بر اینکه آمریکاییها جز به ذلت ایران و دیگر کشورها راضی نخواهند شد، گفت: تنها راه ایران در برابر آمریکا، مقاومت و ایستادگی در مقابل زورگوییهای او با حفظ هوشیاری است. دقیقا همین رویکردی که امروز از سوی جمهوری اسلامی در حال پیاده شدن است.
وی تاکید کرد: رویکردی که ایران پس از برجام اتخاذ کرده به قدری هوشمندانه بوده که جامعه جهانی را نه فقط در سطح افکار عمومی بلکه در سطح مقامات دیپلماتیک وادار به اعتراف به بزرگی جمهوری اسلامی کرد.
لیلاز با بیان اینکه اقدام اخیر سپاه در سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی، نشاندهنده ارتقای کیفی ایران در حوزه نظامی و دیپلماتیک در صحنه بینالملل و داخلی بود و جایگاه کشورمان را در منطقه و جهان ارتقا داد، تصریح کرد: آخرین باری که چنین اقدامی (هدف قرار دادن هواپیمای جاسوسی آمریکا) رخ داد، مربوط به انهدام هواپیمای جاسوسی Lockheed U-2 آمریکا در سال 1963 توسط روسیه است.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران تاکید کرد: سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط سپاه بیشک یکی از بزرگترین ضرباتی است که به لحاظ نظامی و تکنولوژیکی به آمریکا وارد شده است. چرا که جسارتی که ایران در انهدام این مسئله به خرج داد، پاسخی بر تمام هزینههای نظامی 60 ساله که از سوی آمریکا به ایران تحمیل شده بود.
**خوشتنداری مقامات آمریکا نتیجه قدرت بازدارندگی ایران است/ تحریم رهبری باید در سطح جهانی تقبیح شود
لیلاز اظهار داشت: خویشتنداری و مواضع منفعانهای که مقامات آمریکا پس از حادثه انهدام پهپاد از خود نشان دادند به واسطه قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در حوزه نظامی بوده است. همچنین این حادثه موجب ارتقای سطح جایگاه نیروهای مسلح به طور عمومی و سپاه به طور خاص در افکار عمومی و حتی نخبگان داخلی کشورمان شد که باید به درستی حفظ و تبیین شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به تحریم داراییهای رهبر انقلاب و نهاد رهبری از سوی آمریکا گفت: وقتی دولت آمریکا اساس مناسبات اقتصادی ایران یعنی نقل و انتقال دلار و فروش نفت را با حداکثر توان ممکن تحریم کرده است، دیگر تحریم داراییهای رهبر انقلاب از نظر اجرایی و عملیاتی ارزشی ندارد. البته این اقدام از نظر سمبولیک بسیار کار زشتی بود و باید حتما در سطح جهانی مورد تقبیح قرار گیرد. چراکه در زبان انگلیسی نیز رهبر انقلاب را با عنوان Supreme Leader یا رهبر عالیقدر خطاب میکنند و چنین اقدام احمقانهای از سوی دولت آمریکا قطعا تمامی راهها برای مذاکره مجدد با ایران را بست.
**تحریمهای اخیر آمریکا جنبه تبلیغاتی و سیاسی دارد/ اگر سال گذشته پهپاد را میزدیم دلار 40هزار تومان میشد
وی در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا با وجود تحریم کل سپاه پاسداران بار دیگر چند تن از فرماندهان رده دوم این نهاد را در لیست تحریمهای خود قرار داده است؟ تصریح کرد: بنده سال 1375 در واکنش به تصویب قانون داماتو در کنگره آمریکا، در سرمقالهای تاکید کردم که هیچ تحریمی بر ایران کارگر نیست مگر اینکه خودمان بخواهیم و خودمان نتوانیم کشور را اداره کنیم و امروز نیز میگویم امکان ندارد که آمریکاییها بتوانند تحریمی فراتر از تحریمهایی که هماکنون علیه ایران وضع کردهاند، اعمال کنند. از سویی دیگر شاهد هستیم که از خرداد ماه به بعد با اقدامات مثبتی که بانک مرکزی در پیادهسازی درست سیاستهای پولی و ارزی داشته، شرایط اقتصاد کشور به سمت ثبات حرکت کرده است و آمریکاییها از این پس هر اقدام تحریمی علیه ایران داشته باشند، تنها جنبه تبلیغاتی و سیاسی دارد.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران همچنین با اشاره به تاثیر مخرب سیل اخیر بر اقتصاد کشور گفت: سیل روزهای ابتدایی سال 98، دو درصد از GDP ( تولید ناخالص ملی) ایران را از بین برد که این مسئله اگر در هر کشور رخ میداد، تبعات سیاسی و اجتماعی شدیدی را به کشور تحمیل میکرد. اما زمانی که آمریکاییها دیدند این اتفاق هیچ آسیبی به ثبات سیاسی و اجتماعی ایران وارد نکرد، به قدرت جمهوری اسلامی ایمان پیدا کردند و از آن پس بود که شاهد یاوهگوییها و تصمیمات احمقانه از سوی دولتمردان آمریکایی بودیم که این اظهارات مدام عرصه دیپلماتیک را برای این کشور تنگتر کرده است.
**آمریکا میداند که در عرصه نظامی نمیتوان با ایران شوخی کرد/ بزودی شاهد رویکرد مثبت آمریکا در قبال ایران خواهیم بود
وی با تاکید بر تخلیه شدن اثر روانی تحولات سیاسی و منطقهای بر اقتصاد کشور گفت: اگر سال گذشته پهپاد آمریکایی مورد هدف قرار میگرفت، شاید دلار به شکل موقت حتی نرخ 40 هزار تومان را نیز تجربه میکرد. در حالی که در روزهای اخیر شاهد هیچگونه تغییرات لحظهای و شوکهای روانی در نرخ دلار نبودیم.
لیلاز خاطرنشان کرد: واکنش منفعلانه دولتمردان آمریکا در قبال سرنگونی پهپاد جاسوسی این کشور، نشان داد آمریکاییها به هیچ وجه آمادگی شروع ماجراجویی نظامی با ایران را نداشته و جمهوری اسلامی از نظر آمریکا به جرگه کشورهایی همچون روسیه و چین پیوسته است که از نظر نظامی نمیتوان با آنها شوخی کرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان تاکید کرد: اگر ایران روند کنونی یعنی عقلانیت دیپلماتیک در عین اقتدار و همچنین قدرت بازدارندگی در بعد نظامی را ادامه دهد، بدون شک از یک گردنه تاریخی و سرنوشتساز عبور خواهیم کرد و بزودی شاهد اتخاذ رویکرد رادیکالیِ مثبت از سوی آمریکا در قبال ایران خواهیم بود.
انتهای پیام/