به گزارش یک هفتهنامه آلمانی، پنتاگون در پروژههای متعددی از یافتن جایگزین مواد منفجره تا توسعه سیستم ردیابی والها، در آلمان سرمایهگذاری کرده است. این پروژهها هم مصارف تجاری و هم نظامی دارند.
به گزارش خبرآنی به نقل از دویچه وله، طبق گزارش هفتهنامه اشپیگل آلمان، از سال ۲۰۰۸ وزارت دفاع آمریکا جهت انجام تحقیقات در این زمینهها مبلغ ۲۱.۷ میلیون دلار به مؤسسات و دانشگاههای آلمان اعطا کرده است.
این هفتهنامه گزارشی از ۲۶۰ کمکهزینه مالی پنتاگون که برای یک سری تحقیقات –عمدتا پروژههای علمی و تکنولوژیکی- به این مؤسسات اعطا شده است، ارائه کرده است.
بالاترین مبلغ دریافت شده مربوط به دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (به اختصار الامیو) است که ۳.۷ میلیون دلار بابت ۲۳ پروژه جداگانه دریافت کرده است. یکی از پروژهها که ۱.۷۲ میلیون دلار به خود اختصاص داده است، درصدد یافتن جایگزینی برای ماده انفجاری آردیایکس است که به طور گسترده در عملیات نظامی استفاده میشود.
همچنین تعدادی دانشگاه در ایالت نوردراین-وستفالن در غرب آلمان نیز علیرغم قانون ایالتی "فعالیت در راستای صلح و پایداری و جهان دموکراتیک" و نیز "تعهد به اهداف صلحآمیز"، تعدادی از این امتیازات مالی را دریافت کردهاند.
منتقدان این مورد را دلیلی شفاف برای نپذیرفتن امتیازات مالی از سوی آمریکا میدانند. دانشگاههای ایالت مذکور با بیان اینکه در پروژههای تسلیحاتی دخیل نبودهاند، از دریافت این امتیازات دفاع میکنند. به طور مثال دانشگاه فنی آخن، برای پروژه "توسعه روشی بهتر برای خواندن کیوبیتهای سیلیکونی" که جزئی مهم در کامپوترهای کوانتومی هستند، مقدار ۵۳۰ هزار دلار دریافت کرده است.
در سال ۲۰۱۲، همین دانشگاه برای پروژه تولید منسوجاتی که باعث دفع حشرات بدون استفاده از حشرهکش میشد و کاربردهای نظامی و تجاری داشت، مبلغ ۵۰ هزار دلار دریافت کرد.
علاوه بر دانشگاهها، مؤسسات تحقیقاتی غیردانشگاهی هم از امتیازات مالی پنتاگون بیبهره نبودهاند. بزرگترین دریافتکنندههای کمکهزینهها، انجمن ماکس پلانک، مرکز هوافضای آلمان و مؤسسه مطالعاتی قطبی و دریایی آلفرد وگنر هستند.
محققان مؤسسه آلفرد وگنر، طی چهار نوبت دریافت این مبالغ از ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷، جمعاً ۹۷۳ هزار دلار برای توسعه سیستم ردیابی مادون قرمز والها، دریافت کردند.
این هفتهنامه عنوان کرده است که سیستم ردیابی مادون قرمز میتواند برای عملیات دریایی نیز به کار برده شود و این پروژه را مثالی برای استفاده نظامی از پروژههای تحقیقاتی نام برده است.
انتهای پیام