به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، علی اکبری کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی با اشاره به تلاش آمریکا در ایجاد تنش در خلیج فارس و دریای عمان نوشته است: پس از حادثهای که در دریای عمان برای نفتکشهای عبوری رخ داد، برخی دولتمردان آمریکایی و اذناب ایشان، جمهوری اسلامی ایران را متهم به انجام این حملات نمودند. انتشار برخی تصاویر با این ادعا که مربوط به مستندات دست داشتن حمله جمهوری اسلامی در این حمله بود، این تهاجم رسانهای را شدت بخشید. در مقابل این تهمت و به تعبیر وزیر محترم دفاع، ادعای ناجوانمردانه، جمهوری اسلامی ایران بهشدت این موضوع را تکذیب کرد.
سردار سرلشگر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به برخی صحنهسازیهای علیه جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: «اقدامات مضحک و بیارزش علیه نفتکشها در دریای عمان و اقیانوس هند و مانند آن از این نمونه است که میخواهند مردم منطقه و جهان را به این برسانند که ایران در حال عملی کردن تهدیدهای خود است.» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد: «غافل از اینکه جمهوری اسلامی ایران آنقدر بزرگ است که اگر ارادهای در بستن تنگه هرمز بکند، اینگونه نیست که شناور یا نفتکشی بتواند از این تنگه عبور کند. ما آنقدر شجاعت داریم که مسئولیت اقدامات خود را بر عهده بگیریم و با قامتی افراشته و صدایی بلند آن را فریاد بزنیم و عواقب آن را هم بپذیریم.»
ساقط کردن پهپاد متجاوز آمریکایی هرچند در راستای راهبرد بستن تنگه هرمز نبوده و برعکس بهمنظور صیانت از امنیت منطقه حساس خلیجفارس انجام شده است و در راستای دفع تجاوز دشمن انجام پذیرفته، لیکن بیانگر این موضوع است که جمهوری اسلامی ایران اگر قرار باشد اقدامی انجام دهد، آن را بر اساس مصالح و راهبرد کلان خود انجام داده و بهصورت رسمی نیز آن را اعلام خواهد کرد. اگر روزی قرار باشد تنگه هرمز بسته شود، ایران بهصراحت آن را اعلام خواهد کرد.
آمریکاییها که در حادثه ورود تفنگداران دریایی به آبهای جمهوری اسلامی ایران و یا ماجرای RQ 170 نیز تلاش داشتند ماجرا را تکذیب کنند و نشان دادهاند که هرگز قرار نیست مسئولیت اقدامات خود را بپذیرند این بار نیز همین راهبرد را در پیش گرفتند. طرف آمریکایی ابتدا اصل خبر تکذیب را تکذیب کرد و سپس اعلام شد هیچ پروازی بر فراز آسمان ایران نداشتهاند و نهایتاً ادعا کردند که این پهپاد در خارج از آسمان ایران هدف قرار گرفته است چرا که قطعاً تبعات پذیرش تجاوز نظامی آمریکا، برای طرف آمریکایی بسیار سنگین خواهد بود.
نباید فراموش کرد که راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی ایران عدم آغاز درگیری بوده و خواهد بود و تنها زمانی عملیات آتش انجام میشود که خطوط قرمز ایران مورد تهدید قرار گیرد. در چند سال گذشته پدافند جمهوری اسلامی، چندین مورد اخطار به هواپیماهای آمریکایی که قصد تجاوز به فضای هوایی کشورمان داشتهاند، داده و آنها را مجبور به تغییر مسیر کرده است. این اخبار توسط مراجع رسمی کشورمان اعلام شده است. بهعنوان نمونه امیر اسماعیلی (فرمانده وقت پدافند هوایی کشورمان) آذرماه سال 93 خبر داده بود که قرارگاه پدافند هوایی ارتش به یک فروند هواپیمای جاسوسی پیشرفته آمریکایی بهنام U2 اخطار داده است. ایشان مهرماه 1395 اظهار داشته بود: رزمندگان ما در قرارگاه پدافند هنگامی که در روزهای گذشته به هواپیمای جاسوسی U2 آمریکا که قصد تجاوز به مرزهای هوایی کشورمان را داشت، اخطار دادند و هواپیما مجبور به تغییر مسیر خود شد ولی دشمنان بهخاطر اخطار ما به هواپیمای جاسوسی U2 ، اعتراض میکنند در حالی که اگر این هواپیما به اخطار ما توجه نمیکرد و نزدیکتر میشد، قطعاً بهسمت آن شلیک شده و منهدمش میکردیم.
به نظر میرسد ساقط کردن پهپاد متجاوز آمریکایی آنهم بعد از قانون مجلس در تروریست اعلام کردن نیروهای آمریکایی (سنتکام) نشان میدهد که ایران این بار با توجه به هشدارهای قبلی و عدم تمکین و باور طرف آمریکایی این پیام را منتقل کرده است که قرار نیست با موضوع نزدیک شدن به مرزهای ایران و یا با عبور از خطوط قرمز، یکسان برخورد شود. عبور از خطوط قرمز، با برخورد سخت و سنگین مواجه خواهد شد. ملاحظات سیاسی و تهدیدات طرف آمریکایی، تأثیری در نحوه برخورد و تصمیمگیری طرف ایرانی نداشته و نخواهد داشت و این ایران است که سیاست مستقل خود را مبتنی بر راهبردهای کلان جمهوری اسلامی، بهطرف آمریکایی تحمیل میکند.
انتهای پیام/