به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، دکتر سیاوش ملکیفر گفت: برای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان سه دسته حمایت اصلی تحت عنوان تسهیلات، توانمندسازی و سرمایهگذاری در نظر گرفته شده است؛ در حوزه تسهیلات ما خدمات بسیار متنوعی مانند تسهیلات نمونهسازی، تسهیلاتی که برای صنعتی شدن به شرکتهای دانش بنیان پرداخت میشود، تسهیلات اشتغالزایی، سرمایه در گردش، تامین فضای استقرار و برخی خدمات دیگر داریم؛ به گونهای که صندوق را بیشتر به واسطه تسهیلاتی که دارد، میشناسند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد: در حوزه سرمایهگذاری، صندوق هنوز جوان است. ما در سال گذشته به صورت جدی وارد این حوزه شدیم. سیاست ما در این حوزه پرهیز از ورود مستقیم به مقوله تامین مالی شرکتهای دانش بنیان است، لذا تلاش کردهایم تا با کمک صندوقهای پژوهش و فناوری به این شرکتها کمک کنیم، چرا که بسیاری از آنها در مراحل خاصی از رشد خود نیازمند سرمایههای خطرپذیر هستند. از همین رو در سال جاری بودجههای بسیار خوبی برای استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته شده است. ما میتوانیم تا ۸۰ درصد از منابع مورد نیاز شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها را فراهم کنیم.
وی در ادامه با اشاره به خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای دانش بنیان و فناور، گفت: این نوع خدمت لازمه ادامه حیات شرکتهای دانش بنیان است. خدمات توانمندسازی جنبه بلاعوض دارد و در هیات عامل سوم صندوق نوآوری و شکوفایی بودجه این تسهیلات در سال جاری نسبت به سه سال گذشته بیش از ۱۰ برابر شده است. این خدمات قابلیت نقد شدن ندارد و در قالب خدمت به شرکتهای دانش بنیان ارایه میشود.
ملکیفر، کمک به شرکتهای دانش بنیان برای حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی و عرضه محصولات فناورانه خود در این نمایشگاهها، کمک به دریافت خدمات مالکیت فکری، کمک به اخذ استانداردهای جهانی، ارائه مشاورههای لازم و نیز آموزش را از جمله خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه توانمندسازی برشمرد و تاکید کرد: خدمات این صندوق تاثیر خوبی بر حوزه دانش بنیان داشته است. ما امروز در حدود چهار هزار و ۴۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که در سال گذشته دو هزار شرکت از این تعداد شرکتها از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی بهره بردهاند و تاکنون چیزی در حدود هزار و ۲۰۰ محصول دانش بنیان به کمک خدمات صندوق به مرحله تولید صنعتی رسیده است.
پیشنهادهای همکاری صندوق به مهمانان خارجی کارگاه بینالمللی STI
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: چند پیشنهاد به کشورهای مهمان برای همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی داریم. اول اینکه ما میتوانیم با تبادل فهرستی از نیازهای فناورانه در نهادهای مشابه کشورهای مختلف، همکاریهای فناورانه میان ایران و سایر کشورها را برقرار کنیم، به این صورت که نیازهای فناورانه آنان را در قالب فهرستی دریافت کرده و شرکتهای دانش بنیان توانمند ایرانی در این زمینه را به آنان معرفی کنیم تا محصول مورد نیاز خود را با قیمت و کیفیتی قابل رقابت از آنها تهیه کنند.
وی افزود: علاوه بر این ما برای ایجاد صندوقهای مشترک تخصصی در حوزههای مختلف از جمله فناوری پیشرفته، مواد پیشرفته و… آمادگی داریم و میتوانیم برای تسهیل همکاریهای فناورانه میان ایران و سایر کشورها خط اعتباری در نظر بگیریم.
ملکیفر در پایان با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری آمادگی میزبانی از نشستهای تبادل تجربه در خصوص سیاستگذاری، ترویج علم و… را دارد، گفت: همچنین از ایجاد و راهاندازی نمایشگاههای دایمی محصولات دانش بنیان ایرانی در سایر کشورها نیز استقبال میکنیم. البته تاکنون نیز در سه کشور چین، ترکیه و آذربایجان، نمایشگاههای دایمی با حمایت صندوق فعالیت خود را آغاز کرده و محصولات فناورانه ایرانی در آنها به نمایش گذاشته شده است.