حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به دستورکار جلسه فردای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جلسه این هفته مجمع تشخیص با دستور کار ادامه بررسی و اصلاح آیین نامه داخلی مجمع خواهد بود.
وی درباره آخرین خبرها از بررسی لوایح پالرمو و CFT در صحن مجمع گفت: بحث بر سر این دو لایحه در نشست روزهای اخیر کمیسیون مشترک اقتصادی و امنیتی مجمع تشخیص ادامه پیدا کرد و البته هنوز بحثهای بیشتری نیز نیاز دارد ولی به هر حال در آیندهای نزدیک نظر نهایی مجمع درباره پیوستن یا عدم پیوستن به این دو لایحه اعلام خواهد شد.
مصباحی مقدم درباره اظهارات روز گذشته سخنگوی دولت در ارتباط با لزوم تأیید فوری لوایح پالرمو و CFT از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برخلاف اظهارات آقای ربیعی هیچگونه فشار بینالمللی جز از ناحیه آمریکا و اروپا برای تصویب این دو لایحه نیست شاید گروههایی از برخی مسئولان کشورهای دوست ما که طرف معامله و تجارت ما هستند در اینگونه موارد شده باشد ولی معنای آن این نیست که اگر این دو لایحه به تصویب نرسد، تهدیدی جدی متوجه اقتصاد ایران باشد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در شرایط تحریمی از سوی آمریکا، تصویب این دو کنوانسیون قرار دادن ابزار در اختیار تحریمکنندگان است تا بتوانند راههای دور زدن تحریمها را به دست آورده و همین راهها را نیز به روی ایران ببندند، اظهار داشت: کمیسیون مشترک در روزهای اخیر، 11 سوال در ارتباط با پالرمو و CFT از رئیسجمهور پرسیده که پاسخ به این سوالها، میتواند به تصمیمگیری بهتر درباره این دو لایحه در مجمع تشخیص کمک شایانی کند.
مصباحی مقدم در پاسخ به این سوال که در شرایطی که آقای ظریف در آخرین جلسه بررسی این لوایح در صحن مجمع به صراحت از عدم تضمین گشایش اقتصادی در صورت تصویب این لوایح سخن گفته بود، علت اصرار مسئولان دولتی برای تصویب لوایح مرتبط با FATF چیست؟ تصریح کرد: آقایان ظریف، همتی و دژپسند در صحن مجمع حضور پیدا کرده و درباره علل لزوم پیوستن به کنوانسیون پالرمو توضیحاتی را بیان کردند و اعضای مجمع سوالاتی از آنها پرسیدند ولی متاسفانه دوستان دولتی پاسخ تازهای ارائه نکردند. از این جهت اعضای مجمع برای دادن رای مثبت به پالرمو به هیچ عنوان قانع نشدند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادام داد: از سوی دیگر وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا به صراحت اعلام کرد که ایران باید الزامات مندرج در مفاد FATF را به طور کامل بپذیرد که این مسئله حکایت از توطئهای نهفته برای تصویب این لوایح از سوی ایران دارد. اگر تصویب این دو لایحه برای آمریکاییها منافعی نداشت و دست آنها را برای تحریم بیشتر ایران باز نمیگذاشت، نباید بر روی تصویب آن اینقدر تاکید میکردند. البته باعث تاسف است که برخی صاحبقلمهای ما در مطبوعات مینویسند که پمپئو میداند که آمریکا هرچه بگوید ایرانیها خلاف آن عمل میکنند بنابراین آنها این اصرار را دارند که لوایح مرتبط با FATF در ایران به تصویب نرسد تا بتوانند به این بهانه فشارهای بینالمللی علیه ایران را بیشتر کنند که قطعا این سخن، بیپشتوانه و غلطی است.
مصباحی مقدم گفت: اگر این تحلیل درست باشد، پس اصرارهای ترامپ مبنی بر کشاندن ایران پای میز گفتوگو از باب این است که ما درست در نقطه مقابل آن عمل کنیم و از مذاکره با آمریکا سر باز بزنیم. در صورتی که آمریکا به واقع، نیاز مسلمی به کشاندن ایران پای مذاکره دارد. بنابراین نمیتوان چنین تحلیلهایی را در ارتباط با رفتارهای آمریکا خیلی جدی گرفت. به علاوه در شرایط حاضر، آمریکا مدیر دورهای FATF است و شخصی ریاست دورهای را به عهده دارد که مسئول میز تحریمهای ایران در وزارت خزانهداری آمریکا است. این مسئله نشانه روشنی از این است که آنها میخواهند با تصویب این دو لایحه به طور کامل به FATF بپیوندیم تا راههای دور زدن تحریمها برای ایران به شکل کامل مسدود شود.
انتهای پیام/