لقب محیط‌زیستی‌ترین دولت را از خود پس بگیرید

به گزارش خبرمنگار محیط زیست خبرگزاری فارس، در این نامه تاکید شده است چون رویکردهای زیست‌محیطی دولت‌های یازدهم و دوازدهم هیچ وقت از مقام شعار فراتر نرفته، این دولت‌ها شایستگی داشتن لقب «محیط‌زیستی‌ترین دولت» را ندارند. این در حالی است که این لقب بارها از سوی خود رئیس‌جمهور، حامیان وی و برخی مقام‌های ارشد اجرایی در تبلیغات انتخاباتی سال‌ها 92 و 96 و دیگر سخنرانی‌ها به دولت نسبت داده شده است. 

امضاکنندگان این نامه معتقدند سر دادن شعارهای زیست‌محیطی از سوی دولت، بازی با الفاظ است و آن را نوعی توهین به شعور مردم و دلسوزان محیط‌زیست تلقی می‌کنند. آنها موافقت ‌با پروژه‌های انتقال آب، انتصاب مدیران غیرمتخصص در سازمان‌های «حفاظت‌ محیط‌زیست» و «جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری»، بی‌توجهی به دیپلماسی آب و تامین حقابه‌های کشور، نابودی بیشتر تالاب‌ها، مهار نشدن ریزگردها، تداوم رشد بیابان‌زایی، ‌واگذاری مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی و واردات بی‌رویه محصولات تراریخته را از جمله دلایل خود برای مخالفت با عملکرد دولت در حوزه‌های محیط زیست و منابع طبیعی در شش سال گذشته عنوان کرده و از رئیس جمهور خواسته‌اند که با توجه به این انتقادات، از «محیط‌زیستی‌ترین دولت» خواندن کابینه خود دست بکشد. 

مهدی آیینی از نویسندگان این نامه هدف از نگارش این نامه و ارسال آن به رئیس‌جمهور را ابراز نگرانی از تداوم مطرح کردن وعده‌های بی سرانجام‌ در دولت ارزیابی و عنوان می‌کند: مدیران ما نباید تصور کنند که می‌توانند به راحتی هر وعده‌ای را به مردم بدهند و وقتی به هدف خود رسیدند، آن را به فراموشی بسپارند. بیشتر دوستداران محیط زیست هنوز وعده‌های آقای روحانی را فراموش نکرده‌اند، به همین دلیل ایشان حداقل می‌تواند با پس گرفتن عنوان «محیط زیستی‌ترین دولت» مانع بی‌احترامی بیشتر به دلسوزان طبیعت کشور شود.

وی نامه اخیر فعالان محیط‌زیست خطاب به آقای روحانی  را در حکم تلنگری برای مسئولانی می‌داند ‌که تصور می‌کنند، می‌توانند با سر دادن شعار ‌ به اهداف سیاسی خود برسند.‌ آیینی تاکید می کند این نامه گواهی است بر زخم‌های درمان‌نشده محیط‌زیست کشور که برخی از آن مانند آب گل‌آلود استفاده می‌کنند. 

براساس این گزارش، عموم مردم و دوستداران طبیعت و محیط زیست کشور که با رویکرد کلی این نامه و محتوای آن موافقند، می‌توانند با مراجعه به لینک .... آن را امضا کنند و به پویش «دولت محیط نیستی» بپیوندند، پویشی که از سوی امضاکنندگان این نامه راه‌اندازی شده است. 

متن کامل این نامه که امروز به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی در رسانه‌ها منتشر شده، به این شرح است: 
جناب آقای حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی
ریاست محترم ‌‌جمهوری اسلامی ایران
با سلام 
‌امروز روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی است. روزی که در سراسر جهان، مسئولان برنامه‌هایی را برای آگاه‌سازی عمومی نسبت به حفظ محیط‌زیست اجرا می‌کنند.‌ اما با توجه به رویکرد شما نسبت به مسائل زیست‌محیطی که هیچ وقت از مقام شعار فراتر نرفته است، به نظر می‌رسد که مردم باید برای‌ آگاه‌سازی مدیران منصوب شما نسبت به مسائل محیط‌زیستی پا پیش گذارند. به همین خاطر امضاکنندگان این نامه معتقدند شما باید در شعار «محیط‌زیستی‌ترین دولت» تجدید نظر کنید.
«بیایید با هم آینده‌ای سبز بسازیم.» شعاری است که امسال برای روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی در نظر گرفته شده است. ‌نباید فراموش کرد ‌چنین شعارهایی بارها از سوی شما‌ در تبلیغات انتخاباتی و هنگام تشکیل کابینه یازدهم بیان شد و تاکنون نیز ادامه پیدا کرده است. برای نمونه شعار «محیط‌زیستی‌ترین دولت» نقطه امیدی بود برای ‌بسیاری از فعالان و دلسوزان محیط‌زیست کشور، اما به دلیل اتخاذ تصمیم‌های نامناسب و بی‌توجهی به توسعه پایدار و ارزیابی‌های واقعی زیست‌محیطی در اجرای پروژه‌ها، می‌توان به این نتیجه رسید که ادعای «محیط‌زیستی‌ترین دولت» تنها با اهداف کاملا سیاسی مطرح شد.
در کمال تاسف می‌توان اذعان داشت که در دولت شما، در حوزه‌های منابع طبیعی و محیط‌زیست نه تنها شاهد حرکتی رو به جلو نبوده‌ایم، بلکه عقب‌گرد نیز داشته‌ایم. حتی برخی مسئولان ارشد دولت در گفتار و رفتار خود درباره مسائل محیط‌زیستی مرتکب اقدامات نسنجیده‌ای شده‌اند که از نظر علمی، ‌مدیریتی و حتی منافع ملی‌ قابل دفاع نیست.‌ جالب است نظایر این اقدامات حتی در دولت‌های نهم و دهم که مدیرانش محیط‌زیست را مساله‌ای فانتزی تصور می‌کردند نیز اتفاق نیفتاد.

حال ‌با توجه به اینکه از نظر امضاکنندگان این نامه، رویکرد‌ بازی با الفاظ و سر دادن شعارهای زیست‌محیطی، نوعی توهین به شعور مردم و دلسوزان محیط‌زیست تلقی می‌شود و حتی از نظر سیاسی نیز سبب لطمه دیدن وجهه دولت شده است، از شما می‌خواهیم عنوان «محیط‌زیستی‌ترین دولت» را از کابینه خود پس بگیرید. 
در ادامه، به برخی تصمیم‌‌‌‌‌‌‌های اشتباه که به دلیل انتخاب نامناسب مدیران به ویژه در سازمان‌ حفاظت محیط‌زیست‌ و وزارت جهاد کشاورزی اتفاق افتاده و ما را بر آن داشته که این نامه را بنویسیم، اشاره شده است. 
با احترام
جمعی از کارشناسان، ‌‌فعالان، خبرنگاران و دوستداران محیط‌زیست- 27 خرداد 1398
●  موافقت ‌با پروژه‌های انتقال آب مانند طرح انتقال آب خزر به سمنان، خلیج فارس به یزد و دریای عمان به مشهد 
●  اظهارنظرهای شعاری و غیرعلمی درباره پروژ‌ه‌های انتقال آب و سدسازی بخصوص بعد از وقوع سیل‌های اخیر 
●  بی‌توجهی به شرایط فعالان محیط‌زیست و فراهم نکردن بستر لازم برای فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد این حوزه و وجود بوروکراسی و نگاه امنیتی به فعالیت این سازمان‌ها
●  انتصاب مدیران غیرمتخصص در سازمان‌های تخصصی «حفاظت‌ محیط‌زیست» و «جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری» 
●  بی‌توجهی به پژوهش‌های علمی و استفاده نکردن از نتایج تحقیقات در برنامه‌ریزی و ارزیابی پروژه‌های زیست‌محیطی
●  بلاتکلیفی مدارس طبیعت به عنوان الگویی مناسب برای آموزش‌های محیط‌زیستی به کودکان 
●  بی‌توجهی به دیپلماسی آب و تامین حقابه‌های کشور، در نتیجه نابودی بیشتر تالاب‌ها مانند هامون، انزلی و هورالعظیم 
●  مهار نشدن ریزگردها در بیشتر استان‌ها و تداوم رشد بیابان‌زایی در کشور 
●  زوال اکوسیستم زاگرس و به رسمیت شناخته شدن نسق زراعی اراضی زیرآشکوب زاگرس‌
●  ‌واگذاری مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی 
●  واردات بی‌رویه محصولات تراریخته 
●  کاهش ۷۲هزار هکتار از وسعت مناطق چهارگانه و پایبند نبودن به معاهدات بین‌المللی مثل معاهده ناگویای ژاپن برای افزایش وسعت مناطق حفاظت‌شده محیط‌زیست 
●  تبدیل بخشی از اراضی ملی به قرق‌های اختصاصی شکار
●  محدود شدن حمایت از محیط‌بانان و جنگلبانان به انجام اقدامات نمایشی 
●  واگذاری‌ مناطق حفاظت‌شده مانند منطقه حفاظت‌شده لشگردر ‌ملایر ‌به معدن سرمک 
●  اجرای طرح‌های گردشگری بی‌ضابطه در زیستگاه‌های بکر مانند جزیره آشوراده و منطقه حفاظت‌شده خاییز 
●  تداوم روند آلودگی‌های هوا در کلانشهرها به دلیل بی‌توجهی به توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و حمایت نکردن سازمان حفاظت محیط‌زیست از ترویج دوچرخه‌سواری
●  بی‌توجهی به مساله مدیریت پسماند در سراسر کشور بخصوص در استان‌های ساحلی شمال و جنوب
●  ادامه روند سدسازی به ویژه در جنگل‌های هیرکانی 
●  جولان کشتی‌های صید ترال چینی در آب‌های جنوبی کشور

انتهای پیام/

برچسب ها :

زیستی بگیرید

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.