به گزارش خبرنگار خبرآنی، بررسی سوال بیت الله عبداللهی و هفت نماینده از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز (دوشنبه) درباره توسعه فناوری اطلاعات در روستاها در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
آذری جهرمی در ابتدا، گفت: روزی که بنده وزارت ارتباطات را تحویل گرفتم حدود ۱۹ هزار ر وستا به صورت عملیاتی به شبکه اینترنت متصل بودند که مشکلات متعددی داشتند. اولاً مودم های مورد نیاز برای مناطق روستایی گران بود، ثانیاً مسافران نمیتوانستند از اینترنت روستایی استفاده کنند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر هشت هزار روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند که مجموعاً ۲۷ هزار و ۷۶۷ روستا به اینترنت متصل هستند، علاوه بر این تجهیزات جدید اینترنتی به این روستاها داده شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ۷ هزار و ۲۰۰ روستا به پهنای باند مجهز شدند، ما از ظرفیت های موجود حداکثر استفاده را کردیم تا بتوانیم در راستای توسعه روستاها اقدام کنیم.
آذری جهرمی گفت: دشمنان ما طراحی تابستان داغ را در سال ۹۷ کرده بودند و ابزارشان فشار اقتصادی بود به همین دلیل بودجه عمومی دچار مشکلاتی شد و از ۴,۲۰۰ میلیارد تومان بودجه وزارت ارتباطات ۱,۵۰۰ میلیارد تومان آن محقق شد، بودجه توسعه روستایی ۲۲۰ میلیارد تومان بود که کمتر از نصف آن محقق شد.
وی اظهار داشت: ما پشت تحریم های دشمن نماندیم و بیش از ۷۲ درصد روستاها امروز از تجهیزات فناوری اطلاعات برخوردارند.
به گزارش مهر، بیت الله عبداللهی نماینده مردم اهر و هریس گفت: طبق برنامه ششم وزارت ارتباطات مکلف است تا سال دوم برنامه در راستای هوشمندسازی مدارس و دسترسی همه دانش آموزان به فناوری اطلاعات عمل کند.
وی اظهار داشت:: مردم در روستاها مشکل زیادی برای دسترسی به خدمات دولتی دارند و زمینه های ایجاد اشتغال در روستاها در صورت تجهیز به فناروی اطلاعات وجود دارد.
در ادامه جلسه، آذری جهرمی گفت: برای تحقق برنامه ششم توسعه تلاش های زیادی شده است اما حرف شما در مورد عدم توسعه متوازین درست است، متوسط اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات ۳۰ درصد بوده که امروز به ۷۶ درصد افزایش یافته است. مطالبات منطقه شما درست است اما نباید دستاوردهای ملی را زیر سوال ببریم.
بیت الله عبداللهی در بخش دوم اظهارات خود گفت امروز وضعیت تلفن ثابت بدتر از اول انقلاب است، چون مخابرات به بخش خصوصی واگذار شده است و بخش خصولتی فقط به دنبال سود است.
وی افزود: فرزندان روستایی ما نیازمند اینترنت و استفاده از فناوری های اطلاعات می باشند. در روستاهای ما آنتن دهی تلفن همراه وجود ندارد و جاده های روستایی ما با این مشکل مواجه هستند.
در پایان عبداللهی اعلام کرد: به دلیل حمایت از وزیر جوان از به رأی گذاشتن سوال انصراف می دهم و از پاسخ های وزیر قانع شدم.