گفتگو| آصفی: نمایش اقتدار ایران در دیدار «آبه» با رهبر انقلاب/ حادثه نفتکش‌ها توطئه‌ آمریکا و رژیم صهیونیستی بود

حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ‌پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به سفر نخست وزیر ژاپن به ایران و دیدار با رهبر انقلاب گفت‌:  سفر شینزو آبه از این جهت حائز اهمیت بود که اولین سفر بلندپایه ترین مقام سیاسی ژاپن  پس از انقلاب اسلامی بود. 

وی افزود: دریافت شینزو آبه نسبت به سیاست‌ها و استراتژی جمهوری اسلامی پس از دیدار با رهبر انقلاب کامل و دقیق شد که از این حیث این سفر برای نخست وزیر ژاپن  بسیار حائز اهمیت بود. علاوه بر این شنیزو آبه در سفر به ایران تلاش کرد ارزیابی دقیقی نسبت به آینده  روابط کشورش با ایران داشته باشد.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد:‌ بی‌اخلاقی  ترامپ که در آستانه سفر شینزو آبه به ایران، تحریم‌هایی در حوزه پتروشیمی علیه کشورمان  اعمال کرد، نشان داد که  مقامات آمریکا در عمل حسن نیتی برای مذاکره مجدد با ایران ندارند. 

 

آصفی ادامه داد: اگر ترامپ واقعا عزمی برای مذاکره با ایران داشت، باید اجازه می‌داد که نخست وزیر ژاپن ابتدا پیام او را به سران کشورمان  منتقل کند و پس از آن به بهانه عدم محقق شدن اهداف آمریکا از سفر آبه به ایران، تحریم‌های جدیدی را علیه کشورمان وضع می‌کرد. لذا از این حیث ترامپ به نخست وزیر ژاپن نیز  توهین کرد.  چرا که او  با این اقدام اندک زمینه‌های احتمالی مثبت برای مذاکره مجدد را نیز از بین برد. این مسئله به وضوح نشان داد که ترامپ حتی برای دوستان و هم‌پیمانان خود نیز احترامی قائل نیست. 

این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه ترامپ همه را رعیت خود می‌بیند، گفت: مقام معظم رهبری با پیام ترامپ به گونه‌ای عمل کردند که نشان دهند،  سران آمریکا برای ایران محلی از اعراب ندارند و با این رفتار رهبر انقلاب، همگان عزت، اقتدار و صلابت جمهوری اسلامی را در مقابل آمریکا مشاهده کردند. اگر ما می‌خواستیم میلیارد دلار خرج تبلیغات کنیم و بگوییم که جمهوری اسلامی در مقابل آمریکا از استقلال و اقتدار برخوردار است، به این اندازه موفق نمی‌شدیم. بنابراین از این حیث نیز سفر نخست وزیر ژاپن برای ما مثمر ثمر بود و به دنیا اثبات کرد که پیشرفت و اقتدار ایران نتیجه تلاش‌ جوانان و مقاومت مردم بوده  نه  مذاکره با آمریکا و همکاری با دیگر کشورهای دنیا. 

آصفی با اشاره به هدف قرار گرفتن دو نفتکش در دریای عمان گفت: در جریان سفر آبه به ایران، عملیات خرابکارانه‌ای در خلیج فارس انجام شد و تلاش شد با این اقدام سفر نخست وزیر ژاپن تحت شعاع قرار گیرد و به نوعی جمهوری اسلامی را عامل این حادثه قلمداد شود اما مقامات  ژاپنی این ادعا را رد کردند. این نشان می‌دهد برداشت ژاپنی‌ها در قبال ایران به نسبت گذشته تغییر کرده است. 

وی با تاکید بر اینکه هدف قرار گرفتن دو نفتکش‌ در دریای عمان، توطئه‌ای از جانب رژیم صهونیستی و آمریکا برای تحت فشار قرار دادن کشورمان بود، تصریح کرد: آمریکایی‌‌ها از این که توفیقی در پیشبرد سیاست‌های بین‌المللی خود به ویژه در خاورمیانه نداشته‌اند، عصبانی هستند و به همین دلیل از هیچ اقدام خرابکارانه‌ای همچون حادثه نفتکش‌ها دریغ نمی‌‌کنند. از سوی دیگر کذب ادعای آمریکایی‌ها در اتهام‌زنی به ایران آنجایی آشکار می‌شود که مقامات این کشور حتی منتظر نماندند تا نتیجه بررسی کمیته  تحقیق درباره این حادثه مشخص شود و  در اقدامی ناشیانه، ایران را عامل این حادثه معرفی کردند.

آصفی، تاکید کرد: جالب این است که متحدان آمریکا از جمله فدریکا موگرینی مسئول اتحادیه اروپا و وزیر امور خارجه آلمان و حتی دبیرکل سازمان ملل با رد دلایل آمریکا، ادعای نقش داشتن ایران در حادثه حمله به نفتکش‌ها را نپذیرفتند. بنابراین حادثه نفتکش‌ها نیز در نهایت در افکار عمومی بین‌المللی به نفع ایران تمام شد. 

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.