بعد از این که دولت اسکاتلند از اجرای طرحی برای تشکیل مجلسی تحت عنوان "مجلس شهروندان" در این کشور به منظور نظرخواهی از آنها درباره موضوعاتی همچون بریگزیت و آینده اسکاتلند خبر داد، نخست وزیر اسبق بریتانیا از این طرح انتقاد کرده و نسبت به تمرکز صرف این طرح بر موضوع استقلال اسکاتلند هشدار داد.
به گزارش خبرآنی، گوردون براون، نخست وزیر اسبق انگلیس از طرح اخیر دولت اسکاتلند برای برگزاری مجلس شهروندان انتقاد کرده و آن را فاقد بلند پروازی دانست.
گوردون براون گفت که اگرچه تصمیم دولت اسکاتلند را برای برگزاری این مجلس ستایش میکند، اما هشدار میدهد اگر قرار باشد این طرح تنها با پرداختن به مساله استقلال اسکاتلند به اجرا درآید، کارآمد نخواهد بود.
به گفته براون که قبلا رهبر حزب کارگر بوده، برگزاری مجالس شهروندان میتواند خلاءهای موجود در نظام سیاسی را پر کند.
چند روز پیش دولت اسکاتلند اعلام کرد، ۱۲۰ تن از عموم مردم به عنوان نماینده و به صورت تصادفی برای حضور در این مجلس انتخاب خواهند شد و نشستهای این مجلس نیز طی 6 بار و در تعطیلات آخر هفته در فاصله پاییز امسال تا بهار ۲۰۲۰ قرار است برگزار شود.
همچنین سه مساله در نظر گرفته شده برای دستور کار این مجالس عبارتند از: این که اسکاتلند در آینده چه نوع کشوری باید باشد؛ این که اسکاتلند چطور میتواند بر چالشهایش از جمله از بابت "بریگزیت" غلبه کند؛ و این که چه کارهای بیشتری در اسکاتلند باید صورت بگیرد تا توانایی مردم برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه درباره آینده افزایش یابد.
گوردون براون در مطلبی در روزنامه "اسکاتلند آن ساندی" نوشت: صرف نظر از این که در آینده همهپرسی استقلال در اسکاتلند وجود داشته باشد یا نداشته باشد، برگزاری مجالس شهروندان این شانس را به ما میدهد تا یک بحث آگاهانهتر درباره مسائل کلیدی تاثیرگذار بر آینده اجتماعی و اقتصادیمان داشته باشیم.
به نوشته خبرگزاری پرس اسوسیشن، او در ادامه تصریح کرد: هر چند که دولت اسکاتلند شایسته کسب اعتبار از بابت ایده برگزاری این مجالس است، اما طرحهای پیشنهادی فعلی آنها برای تشکیل تنها یک مجلس از شهروندان با حضور ۱۰۰ نفر و با برگزاری تنها شش بار نشست فاقد بلند پروازی است.
او گفت: از نظر من رویکرد بهتر این است که این مجالس برای هر منطقه مهمی از کشور برگزار شوند و در هر کدام ۱۰۰ شهروند حضور پیدا کنند.
در عین حال گوردون براون پیشنهاد داد که گروهی اینترنتی متشکل از چند صد شهروند را میتوان به این فرآیند اضافه کرد تا تعداد بیشتری از شهروندان و با هزینه ای کمتر در تعاملات شرکت کنند و در نهایت نه ۱۰۰ نفر ، بلکه هزار نفر مشارکت داشته باشند و به این ترتیب این مشارکت فراگیرتر شود.
با این حال به گفته این نخست وزیر اسبق انگلیس، اگر قرار باشد که این مجالس تنها موضوعات بحث محدودی را در نظر بگیرند و تمام کاری که انجام میدهند پرداختن به موضوع رای مثبت یا منفی به استقلال در همهپرسی آینده باشد، در آن صورت دیگر نمیتوان این مجالس را مشروع در نظر گرفت.
انتهای پیام