به گزارش حوزه دولت پایگاه خبری خبرآنی، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، در چهارمین جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی برنامههای کمیته زیرساخت ارائه بررسی و نظرات و پیشنهادات اعضای ستاد در این زمینه ارائه شد.
همچنین مقرر شد پیشنهادات اعضای ستاد در خصوص برنامههای ارائه شده در جلسه دیگری با حضور دستگاههای مرتبط مورد بررسی قرار گرفته و تصمیمگیری نهایی صورت پذیرد.
جمالینژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور در این جلسه ضمن اشاره به بخشهای مختلف اقدامات کمیته زیرساخت، تصریح کرد: این کمیته باید اقداماتی در راستای زیرساختی در حوزه حمل و نقل، وضعیت راههای مواصلاتی، پارکینگها، زیرساختهای خدماتی چون آب و برق، تردد زائرین، زیرساختهای بهداشتی مانند سرویسهای بهداشتی و زیرساخت حوزه شبکه تلفن همراه و موارد مشابه انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه علیرغم محدودیتهای مالی، در سالهای گذشته اقدامات خوبی در حوزه زیرساخت انجام شده است، یادآور شد: بنا براین بود که امسال اقدامات زیرساختی به پایان برسد اما به دلیل بروز سیل در استانهای مرزی که منجر به تخریب برخی از زیرساختها شد، نیاز به بازسازی دوباره و انجام اقدامات مجدد وجود دارد.
همچنین در این جلسه حسین ذوالفقاری با اشاره به اینکه امسال به لحاظ افزایش جمعیت زائران، کار ساماندهی زائران باید زودتر آغاز شود، تاکید کرد: زیرساختهایی همچون پارکینگ نیاز به افزایش 30 درصدی ظرفیت برای خدماترسانی بهتر به زائران دارد تا این حجم تراکم جمعیت با کمترین مشکلات روبرو شوند.
وی یادآور شد: تمامی اقدامات در حوزه خدماترسانی اربعین باید با اطلاع و زیر نظر ستاد مرکزی اربعین باشد تا شاهد هیچگونه ناهماهنگی و یا بروز مشکلات احتمالی نباشیم. همچنین از تکرویها و یکجانبهگرایی از سوی هر یک از بخشهای فعال در حوزه اربعین پرهیز شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین افزود: سفره اربعین برای همکاری و کمک برای همگان باز است اما همه امور باید در قالب ستاد مرکزی اربعین دنبال شود.
ذوالفقاری همچنین بر توجه متناسب به ظرفیتهای زیرساختی عراق برای میزبانی از زائرین اربعین تاکید کرد و گفت: کمیته زیرساخت باید برنامهریزی دقیقی برای به اتمامرساندن اقدامات خود داشته باشد.
وی همچنین با تاکید بر تدوین طرح تفصیلی آمایش و استقرار استانهای معین، دستگاههای مختلف، مواکب و بخشهای سرویسدهنده در مرزهای اربعین، گفت: اقدامات کمیته زیرساخت باید در راستای طرح تفصیلی باشد تا علاوه بر خدمترسانی درست در ایام اربعین، کاری ماندگار و کاربردی برای مردم این مناطق انجام شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین اشاره کرد: کمیتههای مشارکت مردمی، فرهنگی و زیرساخت برنامههای خود را برای اربعین 98 ارائه کردهاند و انتظار میرود سایر کمیتههای سیزدهگانه ستاد نیز هر چه سریعتر برنامههای خود را نهایی کنند تا هرچه سریعتر این برنامهها اجرایی شود.
ذوالفقاری اضافه کرد: بهتر است برنامههای ارائهشده از سوی کمیتهها و برنامهریزیهای انجامشده به صورت کمی باشد و برمبنای زمانبندی دقیق اجرایی شود.
همچنین از دیگر موضوعات در چهارمین جلسه ستاد مرکزی اربعین، تاکید بر اطلاعرسانی بهموقع به مردم قبل از روزهای عزیمت به سفر اربعین و ضرورت ایجاد نمازخانه و سرویس بهداشتی در پارکینگها پیشبینی برق اضطراری و ایجاد سایهبان در محیطهای در جمع زائرین در مرزهای مجاز اربعین بود.
گفتنی است در این جلسه بر تقویت مرزهای آستارا، دوغارون و میرجاوه در حد مورد نیاز برای میزبانی بهتر از زائران خارجی که از ایران عبور میکنند، اشاره شد.
انتهای پیام/