به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی به نقل از روابط عمومی دبیرخانه دائمی کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین، نخستین کارگاه آموزشی تبیین مبانی دیپلماسی حقوقی_بینالمللی فلسطین،با هدف تامین خلاء ابزار های حقوقی و به کارگیری طرق کارآمد دیپلماسی جهت تسریع روند احقاق حقوق حقه ملت فلسطین،با ارائه اساتید برجسته دانشگاه مسعود اخوان فرد و احمدمومنی راد در حضور جمعی از اساتید دانشگاهی و فعالان عرصه فرهنگی، سیاسی، حقوقی ایرانی و نمایندگان فلسطین در سالن اجتماعات دبیرخانه دائمی کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه ملت فلسطین واقع در خیابان ورشو برگزار شد.
اخوان فرد ارائه دهنده بخش اول کارگاه، اساس سیاست خارجی مردم فلسطین را بر مبنای دفاع از حقوق آنان و همچنین حمایت از منابع ارضی و سیاسی این کشور دانست و گفت: فلسطینیان می توانند با هرکشور دوست و غیرمحارب گفتگو و تعامل داشته باشند و هیچ کشور استعمارجویی نمیتواند برای آنان تعیین تکلیف کند و بگوید چه باید بکنند و چه نباید بکنند. این مردم فلسطین هستند که برای حقوق خود تصمیم میگیرند و تعیین سرنوشت می کنند.
وی ادامه داد: اگر موضوع فلسطین از ابعاد حقوقی آن پیگیری شود به نتایجی خوب و ارزشمندی در راستای بازیابی حقوق فلسطینیان دست می یابیم.
پس از ارائه این استاد برجسته دانشگاهی، مدعوین حاضر در این بخش، پیشنهادات و انتقادات خود را در راستای بهبود چگونگی اداره پرونده فلسطین ذکر کردند.
حیدری معاون امور بین الملل موسسه سراج گفت: ما در هر طرحی با دو سوال مواجهه میشویم؛ اول اینکه هدف از این طرح چیست و دوم این که این طرح چگونه عملی می شود ؟ پیشنهاد من این است که یک کمیته پیگیری اوضاع فلسطین ایجاد شود و به طور مداوم بر عملکرد گروه های مختلفی که به گونهای در پیشرفت بازپسگیری فلسطین نقش دارند نظارت شود.
اخوان فرد در پاسخ گفت: مشکل کنونی ما عدم ثبات نگرش به مسئله فلسطین و همچنین عدم وجود پیگیری های مناسب در قبال بحران های روز فلسطینیان است؛ البته ما هم بیکار ننشستیم و طی مذاکراتی که با برخی از اساتید و روسای دانشکدهی مطالعات جهان دانشگاه تهران و همچنین انجمن های علمی دانشگاهی داشته ایم بنا شد از اواخرماه جاری ، فعالیت هایمان را در عرصه بررسی مداوم اوضاع فلسطین و ارائه راهبردهای جدید در قبال بحران فلسطین آغاز کنیم.
ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی نیز تصریح کرد: مقاومت فلسطین باید در راه خود ثابت قدم باشد و گامهای اساسی را در این زمینه بردارد. وجود رژیم صهیونیستی توهم و خیال است و نکته مهم این است که این رژیم بطور روزانه در حال ارتکاب جنایت های ضد بشری علیه مردم فلسطین است و البته در این راه نویسندگان و دانشگاهیان صهیونیستی به خوبی این رژیم غاصب و کودک کش را همراهی کرده اند.
اخوان فرد در ادامه ، سخنان ابوشریف را تایید کرد و گفت: همانطور که آقای ابوشریف توضیح دادند وجود کیان صهیونیستی اشتباه و توهمی بیش نیست و ما باید خط اصلی ثبات در فلسطین را دنبال کرده و تمام زمینه هایی که طی آن غفلت کرده ایم را بازبینی کنیم. دنیا همه خواسته ها و مطالبات ما را قبول و بررسی نمی کند لذا ما خودمان باید در نهادینه و جای گذاری کردن برخی شاخص ها در افکار عمومی تلاش کنیم. هم چنین نظریه پردازی ما نیاز به حرکت ها و جهشهای جدی دارد. خوشبختانه ما از ظرفیت وجودی حقوقدانهای بین المللی غیر مسلمانی برخوردار هستیم که از خواسته های ما حمایت می کنند و حاضرند برای احقاق حقوق فلسطینیان فعالیت کنند.
وی افزود: ٢ سال پیش کشور بلژیک توانست با استفاده از همین حقوق دانان و ظرفیت های دیپلماسی خود نفوذ رژیم اسرائیل به مناطق اطراف کشورش را کاهش دهد و تا حد زیادی جلوگیری کند.
علیرضا عرب تحلیلگر مسائل غرب آسیا و شمال آفریقا در دقایق پایانی بخش اول کارگاه عنوان کرد: ما اگر موضوع منافع ملت فلسطین را از دولت تشکیلات خودگردان فلسطین جدا سازیم بهتر می توانیم به نتایج تحلیلی درباره روند اجرای برخی قرارنامه ها مانند اسلو و اکنون معامله قرن بپردازیم. لذا باید ببینیم طرح ارائه شده چه نفعی برای تشکیلات خودگردان و چه ضرری برای ملت فلسطین خواهد داشت.
عرب به برگزاری راهپیماییهای بازگشت اشاره کرد و گفت: اگر اکنون می خواهیم جلوی اجرایی شدن معامله قرن را بگیریم باید راهپیمایی های بازگشت که جمعه ها برگزار می شوند را به خوبی دنبال کنیم. علاوه براین براساس طرح دموکراتیک جمهوری اسلامی ایران برای حل مساله فلسطین که حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری (مد ظله) که بارها در سخنرانی های عمومی به آن اشاره کرده اند ، برگزاری رفراندوم در میان فلسطینیان بومی نیز یکی از راه هایی است که می توان از این طریق در فلسطین به نتیجه رسید و بحران فلسطین را بهتر اداره کرد.
وی در ادامه بر لزوم شناخت هرچه بهتر ابعاد حقوقی و دیپلماتیک بین المللی برای مبارزه با رژِم جعلی صهیونیست و دفاع از حقوق مردم فلسطین تاکید کرد و راهکارهایی را برای اداره هرچه بهتر امور فلسطین ارائه کرد ازجمله ١- نگاه نو به مسائل فلسطین ٢- مطالعهی ابعاد ناشناخته پیمان های بین المللی 3-ایجاد شبکه های تعاملی بین المللی در خصوص مسئله فلسطین 4- آرایش حقوقی جدید در مقابله با استعمارجویان جهان.
مومنی راد ارائه دهنده بخش دوم کارگاه در آغاز ارائه خود گفت: باید سازمانهای مردم نهاد و حقوق بشری را بسیج کنیم و از این طریق افکار عمومی را ضد رژیم غاصب و کودککش صهیونیستی برانگیزیم چراکه افکار عمومی از قدرت بسیار بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: راهپیمایی روز قدس امسال نمونه بارزی از ظرفیت های مردمنهاد است و ما باید برای مبارزه هرچه بهتر با اسرائیلیها و بازپسگیری حقوق مردم فلسطین از آن استفاده کرده و هر سال آن را پرشورتر از سال های قبل برگزار کنیم. علاوه بر این، این امکان را داریم تا از آمادگی حقوقدانان غیرمسلمان آمریکایی و سایر کشورها برای بازپسگیری حقوق مردم فلسطین بهره برداری کنیم چراکه آنان اگرچه مسلمان نیستند اما طی گفتگوهای رودررو و نزدیکی که انجام شده مشخص شد موضع آنان برای دفاع از حقوق ملت فلسطین همان موضع ما است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: فلسطینیان راه های مقاومتی مختلفی از جمله مبارزات ناسیونالیستی را دنبال کردند اما شکست خوردند. امام خمینی (ره) به آنان توصیه کردند شیوه های مبارزاتی شان را به شیوهی مقاومت اسلامی تغییر دهند، لذا آنان بلافاصله پس از تغییر رویکرد در ایدئولوژی شان به پیروزی هایی دست یافتند. در راستای بازپسگیری حقوق مردم فلسطین باید علاوه بر طرح شکایت از رژیم غاصب اسرائیل به دادگاه های بین المللی، دادگاههای مجازی توسط سازمان ها و نهادهای مردم محور تشکیل شود تا از این طریق بستر مناسبی جهت تمرین روند ارائهی اسناد ضد صهیونیستی به دادگاه های بین المللی فراهم شود.
مومنی راد گفت: ما می توانیم از هر ایالت آمریکا ، سه دانشگاه را انتخاب کرده و از هر دانشگاه تعدادی استاد حقوق و محقق برجستهی حقوقی جذب کنیم و از این طریق مقاله های علمی را در رابطه با اشغالگری صهیونیست ها به جامعه بین الملل ارائه دهیم.
در پایان بخش دوم کارگاه ، احمد رضا روح الله نیک زاد دبیر کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین تصریح کرد: اینکه امروز بسیاری از اساتید دانشگاه ها موضوع فروش زمین های فلسطینی به اسرائیلی ها را مطرح می کنند کاملا غلط است چراکه در آن زمان روحانیون فلسطینی با صدور فتواهایی خرید و فروش زمین میان فلسطینیان و بیگانگان را محکوم کرده و آن را به شدت ناپسند توصیف و با عاملان آن نیز برخورد کردند.
وی همچنین در خصوص دادگاه های مجازی گفت پیشنهاد آقای مومنی راد درست است و خوب است یکسری دادگاههای صوری و مجازی در ایران شکل گیرد تا تمرین عملی برای محکومیت رژیم غاصب صهیونیستی فراهم شود.
انتهای پیام/