مهدی فضائلی تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، درباره بیانات اخیر امام خامنهای در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در خصوص مقاومت مبنی بر اینکه هرجا ایستادگی و مقاومت کردیم توانستیم پیش برویم و هرجا تسلیم شدیم و طبق میل طرف مابل حرکت کردیم ضربه خوردیم، گفت: مهمترین محور در فرمایشات 14 خرداد حضرت آقا بحث مقاومت بود و تبیین کردند این اندیشه برای امام(ره) بوده و ایشان پایهگذار این حرکت در انقلاب اسلامی بودند و انقلاب هم بر اساس رویکردی که امام آن را آغاز و بر آن تاکید داشتند تا الان این مسیر را ادامه داده است.
وی افزود: نقطه مقابل مقاومت، تسلیم است یعنی کسانی که احیانا مقاومت را بر نمیتابند و نسبت به آن موضع دارند، عملا توصیه و سفارش به تسلیم شدن میکنند و باید توجه داشت که نقطه مقابل مقاومت چیست. یا ما تسلیم شدن در برابر دشمن را ترجیح میدهیم و یا مقاومت را و اگر مقاومت را ترجیح میدهیم، چرا؟.
تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه تصریح کرد: بخشی از چرایی ترجیح مقاومت به نتیجهبخش بودن آن بازمیگردد؛ ما توانستیم در انتخاب مقاومت دستاوردهای بسیار ارزشمندی را داشته باشیم و استقلال کشور را حفظ و از عزت مردم و عظمت ایران حراست کنیم. همچنین اینکه بتوانیم با مقاومت پیش برویم و نهتنها عقبنشینی نمیکنیم بلکه با استفاده از نظریه مقاومت و اجرایی و عملی کردن آن توانستیم انقلاب را پیش ببریم.
فضائلی با اشاره به تعدد ثمرات مقاومت در 40 سال اخیر خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین و بارزترین نمونههای موفقیت ما هشت سال دفاع مقدس است؛ ما در دوران دفاع مقدس در شرایطی مقابل دشمن ایستادیم که دشمن از هر جهت به لحاظ عِده و عُده بر ما غلبه داشت و فقط صدام در مقابل ما نبود بلکه حدود 40 کشور کنار او بودند. به او آخرین و مدرنترین تجهیزات، پول و اطلاعات میدانند و از او حمایتهای سیاسی بسیار جدی میکردند و کشورهایی هم که هیچکدام از اینها را نداشتند برای او نیروی انسانی میفرستادند. ما در شرایطی بودیم که نهتنها هیچ کمکی به ما نمیشد که سنگاندازیهای متعددی هم صورت میگرفت و حتی ما برای وارد کردن سیم خاردار هم در دوران جنگ با مشکلات و موانعی روبرو بودیم. بعضی از کشورها اجازه تردد محمولههای سیم خاردار برای جمهوری اسلامی را نمیدادند.
وی اظهار کرد: در چنین شرایطی که دشمن تصور میکرد دو سه روزه میتواند خوزستان را فتح کند؛ تنها چیزی که توانست در مقابل او ایستدگی کند روحیه مقاومت و پایداری در این روحیه بود که رزمندگان ما 8 سال با نهایت سربلندی و سرافرازی این مسیر ادامه داده و اجازه ندادند ذرهای از خاک کشور ما در اشغال دشمن باقی بماند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: تجربه دیگر نیز در حوزه سیاست خارجی بعد از ماجرای میکونوس است که تقریبا همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا یعنی 12 کشور اصلی اتحادیه اروپا که اولین آنها آلمان بود و همچنین انگلیس و فرانسه و همه کشورهای مطرح اروپایی سفارتخانههای خود را در ایران تعطیل کردند. در اعتراض به آنچه در ماجرای میکونوس پیش آمده بود و جوسازیهایی که آنها انجام دادند، سُفرای آنها از ایران رفتند و در طول دوران بعد از انقلاب هیچوقت مقطعی نبود که کشورهای اروپایی اینگونه بخواهند اعتراض کنند.
"آنها در این مقطع با این فراخوان کردن سفرای خود و بستن سفارتخانههایشان یک فشاربیسابقه و سیاسی و دیپلماسی سنگینی را به جمهوری اسلامی ایران وارد کردند و فکر میکردند جمهوری اسلامی ایران در مقابل این فشار از موضع خود عقب مینشیند ولی در آن مقطع جمهوری اسلامی بنابر رهنمودهای حضرت آقا عقبنشینی نکرد و بر موضع خود مستحکم ایستاد".
فضائلی ادامه داد: بعد از دوره نسبتا کوتاهی همه آن کشورها اعلام کردند که میخواهیم به ایران برگردیم و این جمهوری اسلامی ایران بود که برای آنها شرط گذاشت و اعلام کرد چون آلمان اولین کشوری بود که سفارت خود را تعطیل و سفیر خود را فراخواند، باید آخرین کشوری باشد که به ایران بر میگردد و همین اتفاق هم افتاد و همه 12 کشور به ایران بازگشتند.
وی گفت: نمونههای دیگری هم در حوزه هستهای و دانشهای دیگر بر ما ثابت شده که مقاومت عقلانی، مدبرانه و هوشمندانه ما نتیجهبخش بوده و دشمنان را وادار به عقب نشینی کرده است. در کشورهای دیگر هم تجربیاتی از جبهه مقاومت داریم، در حزبالله لبنان و در سوریه و عراق نیز میبینیم که مقاومت منجر به پیروزیهای این جبهه و شکست و عقبنشینی دشمنان و در رأس آنها آمریکا در منطقه بوده است. لذا ما مقاومت را تجربه کردیم و نتیجهبخش بودن آن را دیدیم و علاوه بر این، مقاومت عزت و استقلال ما را حفظ کرده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی در مقایسه هزینههای مقاومت و تسلیم تصریح کرد: ممکن است برخی تصورشان این باشد که مقاومت خوب است ولی خیلی پر هزینه است؛ در اینکه مقاومت هزینه دارد تردیدی نیست اما هزینههای تسلیم به مراتب از هزینه مقاومت بیشتر است که ما این را تجربه کردیم.
وی گفت: در نظام ستمشاهی و دوران پهلوی شاهد بودیم نظامی که تسلیم محض در مقابل آمریکاییها بود چه هزینه سنگینی را پرداخت و منجر به سقوطش شد، چه پهلوی اول و چه پهلوی دوم. امروز هم در مقابل چشم خودمان بعضی از کشورها از جمله عربستان سعودی را میبینیم که با تسلیمشدن در مقابل آمریکاییها هم عزتشان و هم موقعیت خود را از دست دادند و آنقدر توسط آمریکاییها تحقیر و خفیف میشوند و هم هزینههای سنگین مالی را میپردازند و به اجبار قراردادهایی با آمریکاییها میبندند و آمریکاییها پولهای گزافی بابت اینکه مثلا امنیت آنها را تامین و یا از عربستان حمایت کنند، میگیرند.
انتهای پیام/