به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از سی جی تی ان، انتظار میرود این ابررایانهها تا نیمه دوم سال ۲۰۲۰ عملیاتی شده و مورد استفاده قرار بگیرند. کشورهایی که این ابررایانهها در آنها نصب خواهند شد عبارتند از بلغارستان، جمهوری چک، فنلاند، ایتالیا، لوکزامبورگ، پرتغال، اسلوونی و اسپانیا.
در حال حاضر بخش اعظم ابررایانههای برتر دنیا در کشورهای چین و آمریکا قرار دارند و اتحادیه اروپا قصد دارد عقب ماندگی خود را در این زمینه نیز جبران کند. چین از نظر تعداد ابررایانههای برتر در رتبه اول جهانی است، اما آمریکا از نظر کیفیت عملکرد ابررایانهها در رتبه اول است.
در حال حاضر چین مالک ۲۲۷ ابررایانه برتر جهان است که ۴۵ درصد از کل ابررایانههای برتر دنیا را دربر میگیرد. اما برترین ابررایانههای دنیا از نظر عملکرد که «سامیت» و «سیه - را» نام دارند در وزارت انرژی آمریکا نصب شده اند.
از مجموع ۵۰۰ ابررایانه برتر جهان تنها ۹۲ ابررایانه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار دارند. در این فهرست انگلیس با ۲۰ ابررایانه در رتبه اول، فرانسه و آلمان با ۱۸ و ۱۷ ابررایانه در رتبههای دوم و سوم و ایرلند با ۱۲ ابررایانه در رتبه چهارم است.
اروپاییها قصد دارند از ابررایانههای جدید خود در حوزههایی همچون پزشکی، طراحی مواد، مهندسی زیستی، پیش بینی آب و هوا، بررسی تغییرات آب و هوایی و غیره استفاده کنند.