به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ شهرداری تهران عصر امروز در مراسم افتتاح اولین پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند، گفت: آنزمان که قانون بلدیه نوشته شد، مهمترین موضوع مدیریت پسماند بود و قدیمیترین وظیفه شهرداری، مدیریت پسماند محسوب میشود.
وی ادامه داد: پسماند قدمتی معادل بلدیه دارد اما با وجود این قدمت به جز تنها یک بند، هیچ قانون دیگری در حوزه پسماند نداشتیم تا اینکه در سال ۱۳۸۳ قانون پسماند نوشته شد.
وی افزود: در حوزه مدیریت اجرایی پسماند تا اوایل دهه ۷۰، مهمترین اقدامی که انجام میشد موضوع دفن بهداشتی پسماند بود و بحث دیگری مطرح نمیشد.
نوذرپور گفت: پس از مدتی بحث دفن مهندسی پسماند مطرح شد و در اواخر دهه هشتاد اولین بار موضوع تفکیک پسماند را شاهد بودیم و در قوانین موضوعه به آن اشاره شد.
شهردار منطقه ۲۲ تهران ادامه داد: در این قوانین به موضوع پسماند توجه شده است و در این قوانین مقرر شده بود که در ابتدای سال ۹۱ صد درصد پسماند تفکیک شده بازیافت میشد اما این موضوع محقق نشد.
وی خاطرنشان کرد: تا ابتدای این دوره از مدیریت شهری سهم تفکیک پسماند حدود ۳ درصد بوده است در حالی که در سایر شهرهای بزرگ کشور این عدد ۱۵ درصد بوده است.
نوذرپور گفت: به محض حضورم در منطقه ۲۲ چند مسأله مهم مورد توجه قرار گرفت که یکی از آنها پسماند بود زیرا پسماند را موضوع استراتژیک میدانم.
وی افزود: تا پایان سال ۹۷ با همکاری همکارانم و مشارکت مردم موفق به تفکیک ۱۸ درصد از پسماند در مبدا شدیم که این موفقیت خوبی است اما تا نسبت صد درصدی، راه درازی باقی مانده است.
شهرداری منطقه ۲۲ تهران گفت: مدیریت پسماند از سوی شهردار تهران دارای اهمیت است و حناچی بر تفکیک از مبدا پسماند تأکید دارد و البته دنیا هم این تجربه را به دست آورده و کار سختی نیست.
نوذرپور افزود: در دولت سند مدیریت پسماند سال ۹۳ به تصویب رسید که براساس آن برخی از وزارتخانهها و سازمانها مسؤولیتهایی دارند که این مهمترین سند در حوزه پسماند است که باید به اجرا درآید.
انتهای پیام/