به گزارش گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، محمدرضا کلباسی با اشاره به لزوم اتوماتیک کردن سیستمهای این حوزه اظهار داشت: در حوزه اتوماسیون اداری تلاش ما بر این بود که فعالیتهای حوزه صف و ستاد را به نحوی مدیریت کنیم که حوزه معاونت، فعالیتهای ستادی و دانشکدهها، فعالیتهای مربوط به صف را انجام دهند که یکی از مسیرها برای تحقق این امر، اتوماتیک کردن سیستمها و استفاده از سیستم اتوماسیون و نرم افزارها و سامانههای مرتبط است.
کلباسی افزود: یکی از اقدامات مهم معاونت آموزشی، طراحی سامانه تقویم جامع دانشگاهی است که ابتدا این تقویم در حوزه معاونت آموزشی طراحی شد ولی با عنایت به استقبال سایر معاونتها، حوزه ریاست و دانشکدهها و در نهایت کل ارکان دانشگاه را تحت پوشش قرار داد و تمامی فعالیتهای دانشگاه اعم از آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی در آن لحاظ شده است. تاکنون 300 رویداد از کل معاونتها جمع آوری، طبقه بندی و در این تقویم بارگذاری گردیده است.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد: در این تقویم، افراد پس از وارد کردن نام کاربری و پسورد شخصی خود به طور هوشمند از سوی نرم افزار تشخیص داده میشوند و با توجه به نقش فرد به عنوان استاد، دانشجو و یا کارمند رویدادهای مربوطه که از سیستم گلستان استخراج شده است برای هر فرد نمایش داده میشود. همچنین این تقویم قابلیت اضافه کردن رویدادهای شخصی را نیز دارا میباشد.
وی خاطر نشان کرد: این نرم افزار هم از طریق کامپیوتر و هم موبایل و با سیستم عاملهای مختلف قابل دسترسی است و قابلیت ارسال یادآور به کاربر را داراست که به ساماندهی و نظم امور کمک زیادی خواهد کرد.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: دانشگاه تربیت مدرس تنها دانشگاه کشور است که دارای تقویم جامع آکادمیک میباشد. این نرم افزار برای اولین بار است که در دانشگاههای کشور ایجاد شده و قابلیت تعمیم به حوزه وزارت علوم و به کل دانشگاههای کشور را نیز دارا میباشد.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس همچنین با اشاره به پروژه دیگر این معاونت در خصوص سامانه جامع قوانین و مقررات آموزشی دانشگاه یادآور شد: با توجه به اینکه طیف وسیعی از قوانین و مقررات، شیوه نامهها با نسخههای مختلف در دانشگاه وجود دارد که ممکن است همه افراد به صورت یکپارچه به آنها و نسخههای مختلف آن دسترسی نداشته باشند؛ لذا ناهماهنگیهایی در سطوح مختلف تصمیم گیری ممکن است ایجاد شود و ما در این سامانه قوانین را به شکل یکپارچه و هوشمند جمع آوری کردیم که بر حسب نیاز مخاطب، مناسبترین قوانین را نمایش میدهد.
کلباسی تصریح کرد: مزیت این سامانه این است که همه (اساتید، دانشجویان و کارکنان) میتوانند از آخرین قوانین به روز شده و جاری آموزشی دانشگاه مطلع شوند و در حال حاضر نسخه آزمایشی این سامانه ایجاد شده است. همچنین زیرساخت این سامانه به نحوی است که قابلیت توسعه به سایر معاونتها و تحت پوشش قراردادن کلیه قوانین و مقررات حاکم بر دانشگاه را به سهولت دارا میباشد.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه به راه اندازی امکان تسویه حساب الکترونیکی دانشجویان اشاره کرد و گفت: سیستم تسویه حساب الکترونیکی دانشجویان که همواره فرایندی پیچیده و زمان بر بود با مشارکت سایر معاونتها تکمیل و در سامانه گلستان راه اندازی شد و از آغاز نیمسال دوم 98-1397 تاکنون بیش از 500 دانشجو از آن استفاده کرده و مراحل تسویه حساب را به سهولت انجام داده اند.
وی در ادامه از حذف مراجعه به پرونده فیزیکی دانشجویان از سال تحصیلی آتی خبر داد و گفت: بانک بایگانی الکترونیکی پروندههای دانشجویان تشکیل و برای حدود 36 هزار دانش آموخته دانشگاه پرونده الکترونیکی و نسخههای پشتیبان ایجاد شده است، با توجه به اینکه ساماندهی بایگانیهای کاغذی و محل در نظر گرفته شده، معضلی برای دانشگاه بود تلاش میکنیم از مهرماه امسال پرونده فیزیکی برای دانشجویان تشکیل ندهیم و برای این کار زیر ساختهای لازم را فراهم کنیم.
دکتر کلباسی تصریح کرد: ما در حال تدوین و راه اندازی سامانه جامع آزمونهای دانشگاهی نیز هستیم. با توجه به اینکه در طول سال آزمونهای مختلف از قبیل مصاحبه دکتری، آزمون زبان، المپیاد، آزمون استخدامی و … در دانشگاه برگزار میشود که هر کدام قوانین خاص خود را دارا میباشند، این سامانه یکپارچه در حال طراحی است و تاکنون 50 درصد از کار پیش رفته و مابقی به دلیل کمبود اعتبارات متوقف شده است. راه اندازی این سامانه در آینده نزدیک کمک شایانی در برگزاری آزمونهای دانشگاه با کیفیت مطلوب و استاندارد خواهد نمود.
معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس در پایان خاطرنشان کرد: سامانه بعدی سامانه جامع مدیریت یکپارچه یادگیری ترکیبی است که اساتید میتوانند مطالب درسی خود را در این سامانه بارگزاری کنند و در کلاس درس بیشتر به مباحثه بپردازند. با توجه به اینکه دانشگاه دورههای صلاحیت مدرسی را برگزار میکند، متقاضیان از سراسر کشور میتوانند با استفاده از این سامانه، دروس مورد نظر را فرا بگیرند که ان شاءالله امسال این سامانه نیز راه اندازی خواهد شد.
انتهای پیام/