سال گذشته تعداد گرسنهها در یمن ۴۵ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرآنی به نقل از گزارش نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در یمن، در سال گذشته تعداد موارد سوء تغذیه حاد که به مراکز مورد حمایت این سازمان مراجعه کردند افزایش داشته و این در حالیست که طی سال گذشته ۶۴۰ هزار نفر، شامل کودکان، زنان باردار و مادران شیرده از بستههای غذایی این سازمان استفاده کردند.
سال گذشته تعداد گرسنههای یمن افزایشی ۴۵ درصدی داشته و بر اساس طبقه بندی یکپارچه امنیت غذایی بیش از ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار یمنی در سطح چهارم این مقیاس ۵ سطحی، یعنی گرسنگی اضطراری دسته بندی شدند و حدود ۱۰ میلیون نفر نیز در گرسنگی سطح سه قرار گرفتند.
همچنین در این سال ۲۳۸ هزار یمنی نیز در سطح ۵ این طبقه بندی، یعنی گرسنگی حاد و وضعیت فاجعه بار عدم امنیت غذایی طبقه بندی شدند.
کسانی که در سطح ۵ طبقه بندی یکپارچه امنیت غذایی قرار میگیرند در معرض گرسنگی، مرگ و فقر شدید هستند. تخمین زده میشود که حدود ۱۵۲ هزار نفر یمنی در تعز، صعده، حجه و حدیده در این سطح طبقه بندی امنیت غذایی قرار داشته باشند.
حتی پیش از آغاز تهاجم چند ساله اخیر به یمن، خیلی از مردم این کشور دچار مشکل امنیت غذایی بودند. اما مخاصمات اخیر شرایط را خیلی وخیمتر کرده است.
ضعف عمومی نظام سلامت و وقفه در خدمات بهداشت و درمان باعث کاهش ایمنی کودکان یمنی شده است. در این میان سوء تغذیه کودکان سیستم ایمنی ایشان را حتی ضعیف تر میکند و این باعث ابتلای سریع این کودکان به بیماریهایی نظیر سرخک میشود.
عدم امنیت شدید غذایی حاصل از مخاصمه دامنه دار، فروپاشی اقتصادی، افزایش شدید قیمتها و نظام سلامت از هم گسیخته در کنار محدودیت واردات به یمن و آوارگی، تقریبا در هر شهر یا روستا و در همه استانهای این کشور به چشم می خورد و باعث شده که میلیونها یمنی با یک وعده غذا در روز زندگی خود را سر کنند.
این روزها یمنیها کمتر غذا میخرند و دنبال گزینههای تغذیه ارزانتر هستند. خیلی از یمنیها نیز زیر بار بدهی حاصل از خرید غذا یا مایجتاج کودکان خود به صورت نسیه هستند.
در این شرایط اگر قرار است کمکی به میلیونها یمنی دچار گرسنگی انجام شود، لازم است تمام طرفین درگیری گامهایی جدیتر در مسیر دستیابی به راه حلی سیاسی بردارند و به احیا شرایط اقتصادی یمن کمک کنند.
به عنوان یکی از سازمانهای بشردوستانه حاضر در یمن، کمیته بینالمللی صلیب سرخ بارها مسئولیت فراهم نمودن جریان آزاد انتقال کالا برای غیر نظامیان به داخل کشور و سراسر آن را به طرفین درگیری یادآوری نموده و خواستار رفع محدودیتهای اعمال شده بر واردات کالا و سفر غیر نظامیان و باز ماندن بندر حدیده شده است.
این سازمان همچنین بارها خواستار دسترسی به مناطق دچار درگیریهای شدید و در امتداد خطوط مقدم درگیریها شده تا بتواند کمکهای اولیه را به شکلی امن به جمعیت غیرنظامیان نیازمند این کمکها برساند.
انتهای پیام