عادیسازی روابط میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و از عادیسازی روابط در عرصه ورزش و موسیقی به پژوهشهای علمی رسیده است.
به گزارش خبرآنی، روزنامه هاآرتص به نقل از منابع آگاه در تلآویو نوشت که محققان اسرائیلی اخیرا به گروهی از پژوهشگران عربستانی، سودانی، مصری و اردنی برای مشارکت در یک پژوهش پیوستهاند. این پژوهش در مرکز پژوهشهای سوئیس انجام میشود که متخصص در زمینه نجات صخرههای مرجانی در دریای سرخ است.
براساس گزارش هاآرتص، مرکزی که اخیرا افتتاح شده درباره امکان پایداری صخرههای مرجانی در برابر تهدیدات آب و هوایی جهانی و اقلیمی است و پژوهشگران اسرائیلی از دانشگاه "بارایلان" و مرکز پژوهشهای دریایی در ایلات در آن شرکت دارند.
به گزارش این روزنامه، مرکز پژوهشهای تکنولوژی دولت سوئیس بین رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی که روابط دیپلماتیک با اسرائیل ندارند مثل سودان و عربستان میانجیگری کرده است.
به گفته منابع اسرائیلی از بین نهادهای آکادمیکی که در این پژوهشها شرکت میکنند دانشگاه علوم و تکنولوژی ملک عبدالله در عربستان و مرکزی اردنی در شهر العقبه است.
پروفسور ماعوز بایین، کارشناس صخرههای مرجانی در دانشگاه "بار ایلان" اسرائیل گفت: تماسهای زیادی با نظامها و سازمانهای کشورهایی که روابط رسمی با اسرائیل ندارند، وجود دارد. ما پژوهشهای مشترکی را انجام میدهیم و برای تحقق اهداف با هم ارتباط داریم. فعالیتهای ما از طریق هیئتهای سوئیسی و طرفهای بینالمللی دیگر انجام میشوند. ما در سالهای اخیر کشف کردیم که صخرههای مرجانی دریای سرخ در برابر افزایش دما مقاومت میکنند. این افزایش دما به از بین رفتن ۵۰ درصد صخرههای مرجانی در سرتاسر جهان منجر شده است و به این دلیل که این موجودات دریایی بسیار مهم هستند ما و دانشمندان دیگر کشورها به دنبال راهی برای کاهش درجه آلودگی که مقاومت این صخرهها در برابر افزایش دما را دو برابر میکند، هستیم.
وی گفت: به رغم همکاری با کشورهای عربی دانشمندان شرکت کننده در این پروژه با فشارهای شدیدی روبرو هستند اما با این حال من اطمینان دارم که منطق سلیم در نهایت پیروز خواهد شد.
انتهای پیام