دستگاه ایرانی درمان سرطان در آستانه تولید انبوه/ صادرات و ارزآوری

نوید نجات‌بخش رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرآنی اظهار کرد: ما توانسته ایم دانش فنی دستگاه شتاب‌دهنده خطی را طی چند سال اخیر به دست آوریم و آن را به تولید برسانیم.

وی با بیان اینکه تأمین نیاز کشور اولین هدف ما در این شرکت به شمار می‌رود، بیان کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی به ازای هر یک میلیون نفر حداقل ۳ دستگاه شتاب‌دهنده خطی الکترون نیاز است.

نجات بخش با تاکید بر اینکه از این رو نیاز به دستگاه شتاب‌دهنده خطی در کشور به شدت احساس می‌شود، عنوان کرد: در کشور ما به بیش از ۲۴۰ دستگاه نیاز است که متأسفانه کمتر از ۱۰۰ دستگاه داریم و دستگاه‌های موجود نیز خارجی هستند.

وی با بیان اینکه کشورهای همسایه هم به این دستگاه نیاز دارند، بیان کرد: تولید این دستگاه علاوه بر تأمین نیاز کشور، می‌تواند بازار بزرگی را برای ما در راستای تولید آن و صادرات به کشورهای همسایه به همراه داشته باشد.

به گفته مدیر این شرکت دانش بنیان، سوریه، افغانستان، عراق و هند از جمله کشورهایی هستند که به این دستگاه نیاز دارند و این می‌تواند بازاری برای ما باشد.

وی با اشاره به کشورهای تولید کننده دستگاه شتاب‌دهنده خطی الکترون گفت: امریکا، انگلیس و به صورت محدود کشور چین تولید کننده این دستگاه به شمار می‌رود؛ ما می‌توانیم با تولید انبوه دستگاه به زنجیره کشورهای تولید کننده این دستگاه بپیوندیم.

وی افزود: در حال حاضر نمونه‌های امریکایی و انگلیسی در کشور وجود دارند که برای تأمین قطعات و تعمیر آن با مشکل مواجه می‌شویم؛ همچنین تعداد کمی از دستگاه در کشور موجود است که این باعث کند شدن روند درمانی بیماران مبتلا به سرطان می‌شود.

نجات بخش خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه برای هر بیمار سرطانی یک روز هم اهمیت دارد نیاز است که دستگاه در کشور به تولید انبوه برسد؛ هر بیمار نیاز است که ۲۰ تا ۳۰ جلسه با دستگاه تحت درمان قرار بگیرد؛ اما در حال حاضر به عنوان مثال در اصفهان ۶۰۰ بیمار مبتلا به سرطان در نوبت هستند تا تحت درمان با دستگاه قرار بگیرند.

وی با بیان اینکه به هیچ عنوان نباید دوره درمان هر یک از بیماران با این دستگاه به علت خرابی متوقف شود، افزود: اما متأسفانه بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان به علت کمبود دستگاه، باید ماه‌ها در نوبت باشند.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: در حال حاضر این دستگاهی که تولید کرده ایم، مجوزها و استانداردهای خود را اخذ کرده و از هفته‌های آینده درمان بیماران با دستگاه آغاز می‌شود؛ اکنون منتظر اخذ آخرین مجوز هستیم.

وی با بیان اینکه مجوزها و استانداردهای دستگاه شتاب‌دهنده خطی زیر نظر وزارت بهداشت به تأیید رسیده است، بیان کرد: برای تولید انبوه نیاز است که وزارت بهداشت به میان بیاید تا قرارداد منعقد شود.

وی با تاکید بر اینکه تولید این دستگاه اشتغالزایی فراوانی ایجاد خواهد کرد، افزود: ۹۵ درصد این دستگاه ایرانی است و ۵ درصد مابقی از تجهیزات غیر ایرانی استفاده شده است.

نجات بخش با تاکید بر اینکه ساخت نمونه ایرانی این دستگاه برای کشور ارزآوری دارد، بیان کرد: همچنین صادرات آن می‌تواند سودآوری برای کشور به همراه داشته باشد.

به گفته مدیر این شرکت دانش بنیان، نمونه‌های خارجی دستگاه شتاب‌دهنده خطی از ۱.۲ میلیون یورو تا ۴ میلیون یورو قیمت دارد درحالیکه دستگاه‌هایی که تولید کرده ایم با همان کیفیت قیمتی از ۴ میلیارد تومان تا ۸ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ شرکت دیگری در کشور چنین دستگاهی را تولید نکرده است، بیان کرد: ما به راحتی می‌توانیم علاوه بر تأمین نیاز کشور به فکر صادرات به کشورهای همسایه باشیم که این موضوع نیز نیاز به حمایت وزارت بهداشت دارد.

به گزارش مهر، این دستگاه که مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده در روز ملی فناوری هسته‌ای رونمایی شد.

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.