اخبار سلامت| از غرق شدن ۲۰۳ نفر تا واکنش وزارت بهداشت به حضور پزشکان در «تلویزیون»

گروه سلامت خبرگزاری فارس: در راستای ارتقای سطح دانش سلامت مردم و آگاهی از آخرین اخبار حوزه سلامت و پیشگیری و آموزش شناخت برخی علائم و مشکلات زمینه‌ای بیماری‌ها، خبرگزاری فارس به صورت روزانه مطالب آموزشی را در قالب «اخبار سلامت» منتشر می‌کند. در بسته سلامت امروز آخرین آمار تعداد مصدومان و فوت بر اثر غرق‌شدگی در کشور، روش‌های جدید دارو درمانی و مقررات تبلیغات پزشکی را بخوانید:

تبلیغات پزشکی باید با نظارت سازمان پزشکی باشد

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه، طبق ماده 8 همان آیین نامه، تبلیغاتی که ادعایی مبنی بر اثرات درمانی، تشخیصی، پیشگیری و بازتوانی دارند حتما باید مجوز وزارت بهداشت را داشته باشند، افزود: عمده تبلیغات پزشکی باید با نظارت سازمان پزشکی باشد و پیشنهاد ما این است که مدعی العموم وارد شود چرا که طبق آیین نامه مذکور نشان دادن قسمتی از بدن بیمار حتی با رضایت خودش، ممنوع است چه رسد به مواردی که خلاف اخلاق نیز هستند، اطلاق این آیین نامه کلی است و حتی در کشورهای اروپایی نیز چنین تبلیغاتی موجود نیست و انجام نمی‌شود.

حریرچی ، تبلیغات در حوزه پزشکی را تحث تاثیر تقاضای القایی و تقسیم منابع بین گروه های مختلف ذکر کرد و گفت: گاهی تبلیغات در قالب برنامه های گفت‌ؤگو محور در روزنامه‌ها و صدا و سیما منتشر می‌شوند که جنبه رپرتاژ داشته و اثر تبلیغی دارند چرا که برخی مردم تصور می‌کنند حتما پزشکی که در رسانه ملی در خصوص موضوع پزشکی صحبت می‌کند قطعا پزشک حاذق و برجسته‌ای است و بر مبنای همین تصور مراجعات بیماران به مطب پزشک مذکور به شدت افزایش پیدا می‌کند در حالی که اکثر پزشکانی که در برنامه‌های صدا و سیما حضور پیدا می‌کنند در سطح متوسط هستند.

۳۱ کشته و ۷۱ مصدوم بر اثر سیل و صاعقه در ۳ روز گذشته

پیر حسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: از تاریخ هشت لغایت ۱۰ خرداد سوانح جوی (سیل – صاعقه و توفان) در استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، خراسان رضوی و جنوبی، چهارمحال بختیاری، اصفهان، کرمانشاه، کردستان، فارس، خوزستان، کرمان، لرستان، مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد و گیلان ۳۱ کشته و ۷۱ مصدوم بر جای گذاشت.  بر اثر سیل ۶ نفر فوت کرده و ۱۲ نفر مصدوم شدند.

کولیوند با اشاره به ۳۹ مصدوم توفان در استان‌های مختلف گفت: ۲۵ فوتی و ۲۹ مصدوم بر اثر صاعقه از دیگر آمار سوانح جوی در ماه اخیر بوده است.

غرق شدن ۲۰۳ نفر تا ۱۰ خرداد

پیر حسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور، با اشاره به اینکه ۱۸ درصد از افراد غرق شده در گروه سنی ۴ تا ۱۰ سال قرار دارند، اظهار کرد: از اول فروردین تا ۱۰ خرداد از مجموع ۲۸۸ مصدوم و فوتی حوادث ناشی از غرق شدگی ۱۹ درصد مربوط به میانگین سنی ۱۱ تا ۲۱ سال، ۱۸ درصد مربوط به ۴ تا ۱۰ سال، ۱۸ درصد مربوط به ۳۱ تا ۴۰ سال، ۱۴ درصد مربوط به گروه سنی ۲۱ تا ۳۰ سال، ۸ درصد مربوط به گروه سنی ۴۱ تا ۵۰ سال، ۹ درصد مربوط به کودکان زیر ۳ سال، ۶ درصد مربوط به ۵۱ تا ۶۰ سال و ۶ درصد مربوط به گروه سنی ۶۱ سال و بیشتر هستند.

 

غرق شده پسربچه ۶ ماهه‌ در یکی از روستاهای اردبیل

وی افزود: در این مدت، کوچکترین فرد غرق شده پسربچه ۶ ماهه‌ای در روستای تازه کند اردبیل بود که پس از انتقال به بیمارستان و درمان، ترخیص شد. مسن‌ترین فرد غرق شده هم، خانم ۷۹ ساله در تهران بود که پس از انتقال به بیمارستان و درمان ترخیص شد.

رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به غرق شدگی ۲۸۸ نفر در محیط‌های آبی از اول فروردین تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۸ در سطح کشور، بیان کرد: ۸۵ نفر پس از نجات از غرق شدگی توسط اورژانس پیش بیمارستانی تحت مداوای اولیه قرار گرفتند که ۶۱ مصدوم جهت ادامه روند درمان به مراکز درمانی منتقل و ۲۴ نفر در محل حادثه درمان شدند. همچنین ۲۰۳ نفر نیز، جان خود را در این مدت از دست داده‌اند.

کولیوند با اشاره به اینکه رودخانه‌ها در صدر حوادث ناشی از غرق شدگی قرار دارند، گفت: در ۷۱ روز گذشته و از مجموع ۲۸۶ غریق از نظر تفکیک مکانی ۱۲۶ نفر معادل ۴۴ درصد از کل غریق‌ها در رودخانه‌ها، ۱۷ درصد در سایر محیط‌های آبی شامل (حوض، جوی، آب انبار و…)، ۱۲ درصد در دریاچه پشت سد، ۱۰ درصد در دریا، ۸ درصد در استخر کشاورزی، ۵ درصد در کانال آب و ۴ درصد در استخر شنا دچار غرق شدگی شده‌اند.

وی افزود: استان‌های سیستان و بلوچستان، مازندران و تهران در صدر بیشترین حوادث ناشی از غرق شدگی هستند و در ۷۲ روز گذشته بیشترین غرق شدگی به ترتیب در استان‌های سیستان و بلوچستان با ۳۲ نفر، مازندران با ۱۷ نفر و تهران با ۲۳ نفر هستند. بیشترین فوتی نیز به ترتیب به استان‌های سیستان و بلوچستان با ۱۹ نفر، مازندران با ۱۷ نفر فارس با ۱۱ نفر اختصاص دارد.

به گفته رئیس سازمان اورژانس کشور، بیشترین حوادث ناشی از غرق شدگی در ۱۳ اردیبهشت با ۲۷ مورد، ۶ خرداد با ۱۰ مورد و روز‌های ۹ اردیبهشت، ۱۶ و ۲۶ فروردین با ۹ مورد به وقوع پیوسته است و در این مدت بیشترین فوتی ناشی از غرق شدگی به ترتیب در روز‌های ۱۳ اردیبهشت با ۱۵ مورد،۶ خرداد با ۹ مورد و ۹ اردیبهشت و ۳۱ فروردین با ۸ فوتی اتفاق افتاده است.

دارو درمانی شخصی شده متناسب با «ژنتیک» فرد است

غلامی، استاد گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دارو درمانی شخصی شده متناسب با ژنتیک فرد است و در این مدل، به عنوان مثال، پزشک با آگاهی از اطلاعات نهفته شده در ژنوم فرد می‌تواند به او داروی مؤثر (با حداقل عوارض جانبی) و در دوز مناسب را تجویز می‌کند و توصیه‌های مناسب جهت تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی به منظور پیشگیری و درمان بیماری‌ها و تغییر صفات ارائه می‌دهد.

وی بیان کرد: بر مبنای تفاوت در ژنوم، افراد حتی در میزان جذب دارو، رسیدن دارو به بافت هدف و تاثیری که دارو بر بافت هدف می‌گذارد، با هم متفاوتند.

غلامی بیان کرد: ریسک ابتلا به انواع بیماری‌ها برای هر فرد از نقشه ژنی استخراج می‌شود و با این کار می‌توان به راحتی از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کرد؛ همچنین می‌توان با این نقشه عوارض جانبی را که فرد ممکن است بر اثر مصرف دارویی خاص به آن دچار شود، فهمید یا مواردی که فرد به آن‌ها حساسیت دارد، دریافت کرد.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.