ابوالفضل ظهرهوند کارشناس مسائل بینالملل و سفیر سابق ایران در ایتالیا در گفتوگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، درباره صحبتهای اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان درباره برجام و اقدام برخیها در نسبت دادن تصویب برجام به رهبری، گفت: آنچه که رهبر معظم انقلاب بصورت علنی و آشکار مطرح میکنند حجت است. در اثنای مذاکرات هم خاطرم هست برخی در گوشه و کنار عنوان میکردند مواضع اعلانی ایشان با آنچه در جلسات خصوصی میگذرد متفاوت است اما ایشان صریحا اعلام کردند آنچه من در خلوت میگویم همان است که همینجا میگویم.
وی با بیان اینکه منش رهبری عدم مداخله در امور اجرایی و صحنه عملیاتی است، اظهار داشت: مسئولیت و وظیفه ایشان ترسیم خطوط کلی و صیانت از جهتگیری کلی انقلاب است و مابقی امور برعهده قوای سه گانه و دستگاههای حکومتی است. ممکن است حضرت آقا بگویند در فلان موضوع نظر خاصی دارم اما بازهم به نظر مسئولان توجه میکنند.
این کارشناس مسائلبینالمللی با بیان اینکه اظهارات برخی برای نسبت دادن برجام به رهبری، برای فرار از پاسخگویی است، خاطرنشان کرد: شما اگر مواضع تیم مذاکرهکننده را در مقطعی که کار را به نتیجه رساندند ببینید، قبل از اینکه امضایشان خشک شود به خودشان مدال دادند برای اینکه کسی ادعایی روی برجام نداشته باشد و بهعنوان دستاورد ملی برای خودشان ثبت کنند اما حالا که به بنبست خوردند، رهبر انقلاب را در مشکل خودشان سهیم میکنند که کاری ناجوانمردانه است.
ظهرهوند با بیان اینکه تبیین مفهوم نظام و آنچه تصمیم نظام گفته میشود، روشن نیست اظهار داشت: این آقایان چون در موضع عدم پاسخگویی هستند، خود را بدیل نظام میگیرند و میگویند این کار، تصمیم نظام بود. اگر ما نظام را در چارچوی و سیمای حکومت در نظر بگیریم، این تصمیم نظام بوده اما اگر مفهوم نظام را با آنچه قانون اساسی بر آن ناظر است و مسئله مردمسالاری دینی و آرمانهای انقلاب و حاکم ساختن مردم بر سرنوشت خودشان بدانیم، نظام در سیمای امام و امت معنا پیدا میکند و سه قوه حکومت هستند و وجه کارگزاری دارند.
وی افزود: متاسفانه برخی وقتی کم میآورند، رهبری را دخیل میکنند در حالیکه اگر برجام تصمیم رهبری بود، ایشان 9 بند را بطور مشخص و مکتوب اعلام کردند، اگر 9 بند خطوط قرمز رعایت شده بود، مسئولیت همهچیز با شخص رهبر انقلاب بود اما خود ایشان گفتند این شروط رعایت نشد فلذا باید این مغالطه را کنار گذاشت. این اتفاق در دولت روحانی افتاد و در تاریخ هم ثبت شد و قوه مجریه باید پاسخگوی این قرارداد باشد
سفیر سابق ایران در ایتالیا با اشاره به اینکه باید از تیم مذاکرهکننده پرسید که چرا شروط رهبری اجرا نشد، گفت: اینها ادعا میکنند ما مذاکره بلد هستیم و آقای روحانی هم در جریان انتخابات گفتند، رقبایشان مذاکره بلد نیستند. بنابراین کسی برای مذاکره میرود وقتی میگوید نتوانستم روی خطوط قرمز بایستم ناتوان بوده است. قطع به یقین تیم مذاکرهکننده در لحظه با رئیسجمهور مرتبط بودند و طبق دستوری که از رئیسجمهور گرفتند عمل کردند و اگر از خطوط قرمز هم رد شده قطعا در هماهنگی با مرکزیت دولت بوده است. حسین فریدون کار رمزکنندگی را انجام میداده و با رئیسجمهور در تماس بود و مسئولیت کامل مذاکرات با شخص روحانی است.
انتهای پیام/