اخبار سلامت| از «الکترونیکی شدن» امضای تمام پزشکان تا درمان نوین «آرتروز» و «سوختگی»

گروه سلامت خبرگزاری فارس: این خبرگزاری در راستای ارتقای سطح دانش سلامت مردم و برای حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی در جامعه و همچنین پیشگیری و آموزش شناخت برخی علائم و مشکلات زمینه‌ای بیماری‌ها، مطالب آموزشی را در قالب «بسته سلامت» منتشر می‌کند.

محمد جهانگیری معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی کشور در خصوص الکترونیکی شدن امضای پزشکان و کارت هوشمند نظام پزشکی، اظهار کرد: برای اینکه یک سند الکترونیک بتواند از لحاظ مالی و حقوقی مورد استناد قرار گرفته و در امور مالی موسسات و سازمان های بیمه گر یا مراجع قضایی استفاده شود، نیاز است که استنادپذیر شود.

وی با بیان اینکه استناد پذیر شدن سندهای الکترونیک، با امضای دیجیتال امکان پذیر است، تصریح کرد: سازمان نظام پزشکی، از 5 سال قبل، نسبت به ایجاد امکان امضای الکترونیک و صدور کارت هوشمند نظام پزشکی برای پزشکان اقدام کرده و این موضوع را با همکاری وزرت بهداشت، قوه قضائیه و سازمان توسعه تجارت الکترونیک، پیش برده و پیاده سازی کرده است.

جهانگیری خاطرنشان کرد: زمانی که بحث کارت هوشمند و امضای الکترونیک در سازمان نظام پزشکی به تصویب شورای عالی نظام پزشکی رسید، مقرر شد سازمان نظام پزشکی کشور از سال 98، فقط کارت عضویت هوشمند نظام پزشکی که قابلیت امضای الکترونیک برای پزشکان را دارد، صادر کند.

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: هر پزشکی که در بستر الکترونیک خدمت ارائه می‌دهد، باید کارت عضویت هوشمند را دریافت کند تا سند یا نسخه الکترونیکی که تجویز می‌کند، مورد قبول واقع شود.

وی با بیان اینکه متولی این امر سازمان نظام پزشکی کشور است، خاطرنشان کرد: در این راستا، سامانه‌ای ایجاد شده است تا اعضای جامعه پزشکی با ورود به سامانه نظام پزشکی، در قسمت امضای الکترونیک درخواست خود را ثبت کنند. پس از مطابقت اطلاعات، کارت هوشمند صادر شده و به نظام پزشکی مربوطه در هر شهرستانی ارسال و تحویل داده می شود. 

 جهانگیری با بیان اینکه در صدور کارت هوشمند نظام پزشکی، تکنولوژی‌های برتر انتخاب شده‌اند، افزود: این کارت به صورت تماسی و مستقیم و به صورت غیر تماسی و از طریق قابلیت NFC در تلفن‌های همراه و تبلت‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه امکانات لازم برای صدور این کارت‌ها مهیا بوده و سازمان نظام پزشکی، این کارت را برای تمامی اعضای خود صادر خواهد کرد، عنوان کرد: کارتی که صادر می‌شود به دلیل هوشمند بودن، در سایر موارد مانند باز آموزی‌ها، کاربرد دارد. 

 وی با بیان اینکه نسخ الکترونیک بدون امضای الکترونیک، اصالت ندارند، افزود: وقتی پزشکی نسخه‌ای تجویز می‌کند، اصالت نسخه با دست خط، امضا و مهر پزشک سنجیده می‌شود، اما در نسخه الکترونیک دست خط و مهری وجود ندارد که اصالت نسخه را ثبت کند؛ بنابراین امضای الکترونیک می‌تواند اعتبار و اصالت نسخه را ضمانت کند. 

جهانگیری گفت: امضای الکترونیک از سوءاستفاده از دست خط، مهر و امضای پزشکان جلوگیری کرده و به تبع آن، مشکلات کمتری ایجاد می‌شود. نسخه الکترونیک بدون امضای الکترونیک هویت قانونی ندارد. 
*تمام پزشکان امضای الکترونیک خواهند داشت

 معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه امکان ایجاد امضای الکترونیک برای تمامی پزشکان ظرف یک سال آینده مهیا خواهد شد، تصریح کرد: تمام اعضای جامعه پزشکی باید برای دریافت این کارت در سامانه نظام پزشکی و در محل امضای الکترونیک شخصا درخواست دهند و هیچ فردی نمی‌تواند از طرف آنها درخواست کارت را ارائه دهد، زیرا امضای الکترونیک بار حقوقی و مالی دارد.

*نظارت پنج لایه‌ای بر اجرای بسیج ملی کنترل فشار خون/۱۵ میلیون ایرانی بالای ۳۰ سال فشارخون دارند

 علیرضا مغیثی، معاون فنی دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: ستاد وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی قطب و غیر قطب، مراکز جامع خدمات سلامت در شهرستان‌ها، پایگاه سلامت در شهر، خانه بهداشت در روستا و ایستگاه‌هایی که در محل تجمع مردم برای سنجش فشار خون ایجاد می‌شوند، در  طرح نظارت پنج لایه‌ای مورد نظارت و پایش قرار می‌گیرند.

معاون دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: برآورد ما این است که 15 میلیون نفر از افراد بالای 30 سال  فشار خون دارند که 50 درصد شناسایی شده‌اند و از این تعداد 50 درصد درمان می‌گیرند و فقط 20 درصد کنترل موثر دارند.
 
وی افزود: بنابراین حدود 6 تا 7 میلیون بیمار فشار خون ناشناخته داریم که این بسیج ملی کمک می‌کند که حداقل 2 میلیون نفر از افراد بالای 30 سال از وجود یا فقدان فشار خون خود مطلع شوند و اگر مبتلا هستند فشار خون خود را کنترل کنند.
 
* اهدای بیش از 13 هزار واحد خون از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون

سید مرتضی طباطبایی،مدیرکل سازمان انتقال خون استان تهران اظهار داشت: از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون حدود 13 هزار واحد خون از اهداکنندگان خون دریافت کردیم و در اولین شب از لیالی قدر، بیش از 950 واحد خون و 71 واحد پلاسما توسط مردم اهدا شد. 

وی ادامه داد: از اولین روز ماه مبارک رمضان مرکز جامع اهدای خون وصال شیرازی از ساعت 8 صبح تا ساعت 24 آماده پذیرش داوطلبان اهدای خون است. همچنین دیگر مراکز جامع اهدای خون از جمله مرکز ستاری در غرب، مرکز تهرانپارس در شرق و مرکز شهرری در جنوب تهران، شنبه تا پنج شنبه از ساعت 8 صبح تا 19 فعال هستند.
 
وی افزود: در شب‌های قدر علاوه بر مرکز وصال شیرازی، سه مرکز جامع اهدای خون تهران پارس واقع در ضلع غربی پارک پلیس، ستاری واقع در بزرگراه ستاری و شهرری واقع در خیابان شهید کریمی شیرازی(استخر) فعال هستند. همچنین امروز دوشنبه ششم خرداد مصادف با 21 رمضان و روز شهادت حضرت علی(ع)، مرکز وصال تنها مرکزی است که داوطلبان اهدای خون می‌توانند به آن مراجعه کنند.

*تشکیل شبکه‌های آموزشی علوم پزشکی در کشور

معاون آموزشی وزارت بهداشت از تشکیل شبکه‌های آموزشی علوم پزشکی خبر داد و اظهار داشت: این شبکه‌ها با اجتماع تمامی دست اندرکاران یک حیطه، برای اجرایی سازی ماموریت‌های سپرده شده به مناطق آمایشی و دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل می‌شوند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ماموریت‌ها در سطح ملی تعریف شده و مورد حمایت قرار می‌گیرد، ادامه داد: نهادهای دولتی و خصوصی دست اندر کار هر ماموریت می‌توانند در شبکه مشارکت داشته باشند و ساختار این شبکه ها منعطف طراحی می‌شود.

*درمان نوین «آرتروز» و «سوختگی» با کیت تولید داخل

محمد حسین ارژنگیان مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید کیت «اتوکین پی آر پی» در داخل کشور،گفت: پس از این دیگر اتوکین تراپی، درمان لوکس نیست.

وی با عنوان این مطلب که پس از یک سال تحقیق توانستیم سومین تولید کننده این محصول در جهان پس از آمریکا و آلمان باشیم، افزود: این محصول می‌تواند برای درمان‌های نوین بیماری آرتروز مورد استفاده قرار گیرد.

ارژنگیان با تاکید بر اینکه کیت ایرانی با یک دهم قیمت مشابه خارجی تولید شده است، تصریح کرد: این تکنولوژی فقط در حوزه ارتوپدی کاربرد ندارد و در درمان سوختگی‌ها، دیابت و زخم‌ها هم می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی از همکاری با مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادی دانشگاه تهران خبر داد و افزود: با تولید اولین کیت مدار بسته، ژل پلاکتی مشتق از خون بند ناف جداسازی می‌شود و در درمان بیماران پروانه‌ای و سوختگی استفاده خواهد شد.

ارژنگیان با اشاره به صادرات این کیت به ایتالیا، گفت: کیت‌های تولید شده در داخل، جز ۵ کیت برتر دنیاست.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.