به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سعید کلانتری، فارغ التحصیل رشته کشاورزی و تولید کننده کود آلی با ساختار نانوئی (Nano structure) گفت: این محصول برای باغات و مناطق خشک یا مکانهایی که زمین سهم کمی از بارشهای آسمانی دارد، مناسب است.
کلانتری گفت: کود آلی که تولید کردهایم بازده بالایی دارد و به طور کامل بومی است. در حالی که این محصول از پس دو آزمایش وزارت جهاد کشاورزی هم سربلند بیرون آمده است.
این مدیر شرکت دانش بنیان در خصوص ویژگیهای این کود آلی گفت: این محصول یک بافت اسفنجی دارد که بین آن حفراتی به اندازه ۲۰۰ نانومتر ایجاد شده و قادر است مولکولهای آب را در خود ذخیره کند.
وی با اشاره به اینکه به این کود آلی ماده پلی سیلیکات اضافه کردیم که از منطقه آذربایجان شرقی قابل استحصال است و به این ترتیب کودهایی با حفره ۳۰۰ نانومتری ایجاد کردهایم، تاکید میکند: در تولید این کودها میتوانیم با کالیبر مدنظر حفرههای داخل کود را در حد چند نانومتر تغییر دهیم. این کار را هم نسبت به نیازهای محیطی و آزمایشهایی که بر روی خاک انجام شده است، انجام میدهیم.
وی افزود: مشتریان متناسب با خاکی که دارند اعم از شوری خاک، میزان بارش و همچنین ویژگیهای کودی سفارش شأن را ارائه میدهند.
کلانتری با اشاره به اینکه کودهای تولیدی این مجموعه بازدهی بالایی دارند و قیمت آنها بسیار مقرون به صرفه است، عنوان کرد: ادعا نداریم که محصول نانومتریک تولید کردهایم، بلکه این تنها یک محصول کود آلی است که مزیتهایی همچون ذخیره مواد مورد نیاز خاک تا ۵ سال و آزادسازی تدریجی مواد را دارد.
وی افزود: برای تحقیق و توسعه این محصول سه سال زحمت کشیدیم و از سال ۹۲ در این بخش شروع به فعالیت کردیم، به غیر از یک مقطع که به دنبال تحقیق و توسعه پروژه بودیم تا کنون از وامهای دولتی (صندوق نوآوری و شکوفایی) استفاده نکردیم.