به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، نعمتالله ترکی در دومین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه شهر تهران که در استانداری تهران برگزار شد، در بررسی نظام درآمد و هزینه استان، گفت: ما در کشور بالای ۸۵ درصد بودجه عمرانی را در دستگاه ملی تخصیص میدهیم و ۱۵ درصد باقیمانده در اختیار استانها قرار میگیرد که هیچ اثری در پروژههای عمرانی استان ندارد.
وی افزود: اگر قرار باشد نظام هزینه ـ درآمد در استان تهران انجام شود، سعی بر این است که بودجه دستگاههای ملی کاهش یابد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه استان تهران اظهار داشت: ساماندهی درآمدها و تفکیک بودجههای ملی و استانی از مزایای نظام درآمد هزینه در استان است.
ترکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر خزانه معین استان هیچ کاره است و کل درآمدها به خزانه کل کشور واریز میشود و در آنجا تصمیمگیری میشود که چه مقدار به استانها تخصیص یابد و این درحالی است که بر اساس قانون، ریاست کمیته تخصیص استان، استاندار تهران است و باید اعتبارات در این کمیته تخصیص یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر کمیته تخصیص به شکل کاغذی عمل میکند و منابع مالی در اختیار استانها وجود ندارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه استان تهران اظهار داشت: در حال حاضر ۵۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در استان تهران داریم که تنها عوارض قانونی شهرداری بابت ساخت و ساز را پرداخت میکنند، اما حوزه مالیاتی برای این موارد وجود ندارد.
ترکی یادآور شد: ما یک روز بررسی کردیم که ۷۰۰ میلیون تومان در ماه صاحب آن اجاره میگرفت که از این مبلغ هیچ وجهی به عنوان مالیات پرداخت نمیشود، در صورتی که در تمام دنیا مالیاتها برقرار است.
وی گفت: ۴ میلیون واحد صنفی در کشور فعال است که یک میلیون از این واحدها در استان تهران است که باید ساماندهی شود.
انتهای پیام/