به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، ولی الله نانواکناری نماینده مردم بابلسر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سهشنبه 31 اردیبهشت ) قوه مقننه و در تشریح سوال خود از وزیر کشور درباره دپوی زباله در نواحی شهری شهرستانهای بابلسر و فریدون کنار و شهرهای استان مازندران، گفت: بیش از یک دهه است که مازندران با مشکل دپوی زباله مواجه است و میلیونها تن زباله در این منطقه رها شده است که شیرابههای آن وارد زمینهای کشاورزی میشود و صدمات ناشی از انباشت زباله سلامت هموطنان مناطق ساحلی را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه حجم انبوه زباله در استانهای شمالی به معضل عظیم محیط زیستی تبدیل شده یادآور شد: اگر در این زمینه چاره اندیشی نشود این مشکل از بمب شیمیایی حلبچه هم بدتر است. این پسماندها در 27 نقطه مازندران وجود دارند، شیرابههای آن در رودخانهها سرازیر میشود و تمام این حیوانات اهلی از همین آبها استفاده میکنند.
نماینده بابلسر در مجلس با تاکید بر اینکه دپوی غیر اصولی زباله، آلودگی گسترده، خطرناک و غیر قابل جبرانی را برای محیط و منابع آب شرب و کشاورزی به دنبال دارد، عنوان کرد: پسماند خانگی در مازندران 3150 تن است که 1450 تن آن روستایی و 1700 تن شهری است و 90 درصد این پسماندها غیر اصولی و غیر بهداشتی دفن یا رهاسازی میشوند.
نانواکناری با بیان اینکه دپوی زباله در کنار رودخانهها صورت میگیرد و این رودخانهها به دریای خزر میریزد، اظهار داشت: تمام این شیرابهها در رودخانهها جاری است و باعث شده گونههای گیاهی و دریایی از بین بروند، ضمن اینکه باعث انقراض ماهیهای کپور و آزاد شده است و در آینده نزدیک هم موجب بیماریهای واگیردار خواهد شد.
وی با بیان اینکه دفن پسماند در شهرهای شمالی با جمعیت بیش از 200 هزار نفر ممنوع است، اضافه کرد: در عین حال اقدامی صورت نگرفته و شیرابهها در حال نفوذ به منابع آبی و زیرزمینی است. در حال حاضر 753 هزار شیرابه در جنگلهای مازندران جای گرفته و فاصله دپوی زباله با ساحل تنها 150 متن است.
وی با اشاره به اعتراض نمایندگان مازندران و گیلان نسبت به خطر نسل کشی در استانهای شمالی هشدار داد و خواستار برگزاری نشست مشترک وزیر کشور، رئیس سازمان محیط زیست، وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و مجمع نمایندگان شمال کشور برای چاره اندیشی در این باره شد.
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز مشکل دپوی زباله در شهرهای شمالی را موضوعی مهم توصیف کرد و گفت: وزارت کشور باید وقتی بگذارد و این معضل را حل کند. در حال حاضر هم شمال و هم جنوب کشور و هم سایر شهرها با این مشکل مواجه هستند و در قانون هم تاکید شده که این موضوع باید به سامان برسد.
انتهای پیام/