رئیسجمهوری آمریکا در توییتی نوشت نمیدانسته که مایکل فلن، اولین مشاور امنیت ملی دولت او به ظن اینکه عامل روسیه است تحت بازجویی قرار دارد و باید به او هشدار داده میشد.
به گزارش خبرآنی، روزنامه واشنگتن پست نوشت، این یک شکایت گیجکننده است. در وهله اول سال ۲۰۱۸ گزارشی در یک کمیته مجلس نمایندگان آمریکا که در کنترل جمهوریخواهان بود و اغلب مورد انتقاد دونالد ترامپ قرار میگیرد، فاش کرد تحقیقات ضد اطلاعاتی درباره مایکل فلن، اولین مشاور امنیت ملی آمریکا در جریان است. بنابراین این اطلاعات جدیدی نیست. دوم اینکه باراک اوباما، رئیسجمهوری سابق آمریکا به ترامپ هشدار داده بود که او را استخدام نکند؛ در گزارش بازرس رابرت مولر آمده است که این هشدار باعث شد تا ترامپ نسبت به فلن دل چرکین شود.
با این حال دونالد ترامپ در پیامی توییتری مدعی شد: اکنون روشن شده است که ژنرال فلن مدتها پیش از آنکه علنی شود، تحت بازجویی بوده است. برایم غیر ممکن بود چنین چیزی را متوجه شوم و اگر مهم بود، با توجه به اینکه من یکی از نامزدهایی بودم که ممکن بود رئیسجمهور شوم، پس چرا به من نگفتند تا تغییری به وجود آورم؟
براساس گزارش واشنگتن پست، گرچه به ترامپ مستقیما گفته نشد که مایکل فلن ممکن است جاسوس روسیه باشد و تحت بازجویی قرار دارد اما نکتههای دیگری وجود داشت که هشدار میداد فلن دردسرساز است و ترامپ انتخاب کرد که این را نادیده بگیرد.
فلن ۱۳ فوریه ۲۰۱۷ که مصادف با هفتههای اولیه روی کار آمدن دولت ترامپ بود، روی کار آمدن و پیش از آن درباره مکالمهای با سرگئی کیسلیاک، سفیر وقت آمریکا مایک پنس، معاون رئیسجمهوری آمریکا را گمراه کرده بود. مایکل فلن مدعی شده بود که از دولت روسیه نخواسته است تا پاسخی به تحریمهای دولت اوباما ندهند. در حقیقت اما او چنین پیغامی را منتقل کرد و روسیه هم موافق بود.
در گزارش مولر تمرکز زیادی بر روابط فلن با کیسلیاک شده است و در آن آمده است: پیشتر افبیآی تحقیقاتی را درباره فلن بر پایه روابط او با دولت روسیه آغاز کرد. تماسهای فلن با کیسلیاک یکی از مولفههای اصلی تحقیقات بود. همچنین در ۱۸ نوامبر ۲۰۱۶ یکی از دموکراتهای ارشد کمیته نظارت و اصلاحات مجلس نمایندگان آمریکا نامهای به مایک پنس نوشت و از او اطلاعاتی درباره تضاد منافع کار لابیگری فلن برای ترکیه خواست. همچنین کریس کریستی، فرماندار سابق نیوجرسی که مدیر دولت انتقالی ترامپ شد، به شدت نسبت به انتصاب فلن برای این پست هشدار داده بود.
واشنگتن پست نوشت، رئیسجمهوری آمریکا به ندرت مسوولیت اقداماتش را بر عهده میگیرد. در نمونه فوق، او تقصیر خود را بر گردن افبیآی میاندازد که هشدار داده بود. طرح این سوال جالب است که آیا افبیآی حاضر است به فردی که نامزد پست ریاست جمهوری است بگوید آن فردی که کنار شما نشسته است، تحت بازجویی است و ممکن است جاسوس روسیه باشد؟
انتهای پیام