به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، حجت الاسلام قریشی، معاون آموزشی و پژوهشی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های سراسر کشور در نشست با همکاران معاونت، با اشاره به ایام البیض گفت: آیات ما تاکید ویژه بر این ایام دارند و سفارش شده است که مومنین دعای مجیر را قرائت کنند.
وی با اشاره به مضامین بلند دعای مجیر افزود: در این دعا مکرر به صفا خداوند اشاره شده و از خدا می خواهیم که این صفات را در ما تجلی دهد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: باید همواره مراقب بود زیرا خطر سقوط وجود دارد و در این دعا از خدا می خواهیم که ما را در صراط مستقیم قرار دهد و ما را جزو انعمت علیهم قرار دهد. یادآوری این مساله در تربیت ما موثر است و ما باید مکرر از خداوند در مسیر درست بودن را طلب کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شب های قدر اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که باید نسبت به آن حساس باشیم رفع حقوق و دیونی است که از دیگران بر عهده داریم ؛ لذا در آستانه این ایام هر حقی بر یکدیگر داریم ببخشیم چه بسا این مساله درهای جدیدی از رحمت و حکمت خداوندی برای ما بگشاید.
حجت الاسلام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت های انجام شده در معاونت پرداخت و گفت: مجموعه معاونت آموزشی و پژوهشی نهاد به واسطه جامعه مخاطب استادی و دانشجویی از تاثیرگذارترین بخش های مجموعه نهاد نمایندگی رهبری می باشد. برای تبیین این مسئله می توان به 5 میلیون ساعت تدریس دروس معارف در دانشگاه ها اشاره کرد و بالطبع در این حوزه به واسطه نوع مسائل ضرورت داشت تغییرات راهبردی انجام شود.
وی افزود: یکی از مسائل حیاتی معاونت بحث تجدیدنظر در محتوای دروس معارف اسلامی بود که مطالبات جامعه استادی و دانشجویی در خصوص ما را ملزم به اقدامات اصلاحی می کرد؛ لذا تلاش شد با مطالعات کارشناسی و بهره گیری از نقطه نظرات اساتید معارف و صاحبنظران در جلسات ستاد و استانها به الگو و راهبردی دقیق و کاربردی دست یابیم و در بهمن ماه سال قبل این امر محقق گردد.
معاون آموزشی و پژوهشی نهاد در ادامه گفت: طبق این سند می بایست تغییرات در دروس معارف مبتنی بر ذائقه مخاطب، نیازها و مسائل روز جامعه باشد تا بتواند اثربخشی و کارآیی داشته باشد.
وی تصریح کرد : ما در این راهبرد از کتاب به بسته آموزشی تغییر رویه دادیم. برای مثال در کتب قبل مانند درس انقلاب هیچ گاه به مسئله ای مثل برجام یا داعش پرداخته نمی شد این در حالی است که در بسته های آموزشی سعی شده است پارامترهای ذائقه شناختی مخاطب و اقتضائات محیط پیرامون لحاظ شود.
قریشی در ادامه با اشاره به تغییر نگرش محتوایی دروس معارف در دوره جدید گفت : تمام تلاش خود را به این مهم معطوف کردیم که رویکردهای قرآن محوری و روایت محوری در تدوین دروس لحاظ شود، امری مهم که متاسفانه تاکنون مغفول مانده بود.
معاون آموزشی و پژوهشی نهاد گفت: تولید بسته های آموزش مجازی با این رویکرد در مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان از دیگر اقدامات اساسی بود که انجام شد و سامانه تخصصی کلاسیار ویژه اساتید و دانشجویان ایجاد شد.
وی عنوان کرد: با یکپارچه سازی خدمات آموزش مجازی، روند ارائه خدمات از کیفیت و انسجام بالایی برخوردار شد و اکنون بیش از 200 مکمل آموزش جهت دروس معارف اسلامی در اختیار دانشجویان است.
قریشی تسهیل فرآیندهای معاونت را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد و گفت: در حوزه های ساماندهی گروه های معارف اسلامی و جذب استادان معارف اسلامی، فرآیندها بازنگری شده و در بسیاری از موارد کیفی سازی قابل قبولی صورت گرفته است که می توان به روند تاییدیه مدیران گروه های معارف اسلامی و فرآیندهای مرتبط جذب استادان معارف اشاره کرد.
معاون آموزشی و پژوهشی نهاد در بخشی دیگر از سخنان خود به مسئله پژوهشگاه اشاره کرد و یادآور شد: دغدغه اصلی این بود که بتوانیم برای معاونت یک پشتیبان نظری ایجاد کنیم و این امر با تغییر رویکرد فعالیت پژوهشکده ها از مسائل پیرامونی به رسالت های اصلی معاونت که همان اشاعه و بسط مبانی نظری انقلاب اسلامی، سرفصل های آموزشی و ... است، صورت گرفت. معاونت به هسته هایی نیاز داشت که نیازها را رصد، برنامهریزی و بر اساس رسالت های اصلی معاونت تصمیم گیری کنند.
وی در خصوص اصلاحات ساختاری و عملکرد معاونت افرود : تلاش شده ریل گذاری درست به سمت ماموریت های معاونت انجام شود، هر چند حصول موفقیت در این مسئله امری زمان بر است.
انتهای پیام/