به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس در نشست علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه، 24 اردیبهشت) قوه مقننه در تشریح سوال خود از وزیر آموزش و پرورش درباره رشد بی رویه آموزشگاه علمی آزاد و کتب کمک آموزشی حداقل استانداردهای لازم را ندارند، گفت: نکته قابل تأمل دیگر، موضوع گرانی کاغذ است که علیرغم اینکه حوزه نشر را به شدت متاثر کرده اما کماکان رونق فروش و نشر کتب کمک آموزشی را داریم، آقای وزیر باید پاسخگوی این سئوال باشید که چه شکاف عظیمی را در نظام آموزشی ایجاد کردهاید که با وجود گرانیها، خانوادهها ناگزیرند جهت پرکردن ضعفهای آموزشی، از این کتابها استفاده کنند؟ یا شاید بتوان گفت چه پشتوانهای در اختیار این ناشران است که علیرغم گرانیها و مشکلات کمبود کاغذ، کماکان بازار پررونقی را میتوانند برای خود حفظ کنند و ادامه دهند؟
وی خطاب به وزیر افزود: آقای بطحایی؛ آیا با این سوء استفاده ها و تجاری سازیهای علم و دانش، انتظار دارید تا روح و روان آینده سازان کشور پرورش انسانی و اخلاقی کسب کند!؟ فکر میکنید با بِخُورد دادن این روشهای غیراستاندارد، نسل آینده که در این نظام آموزشی باید استعدادهای بالقوه اشان بالفعل شود، قادر خواهند بود تا در صنعت، کشاورزی، تجارت، اقتصاد، سیاست، فرهنگ و تمدن کشور، منطقه و بین الملل، نقش آفرینی کنند!؟
نماینده تهران در مجلس ادامه داد: آیا انتظار دور از ذهنی نیست که بتوان نسل آینده خلاق و کارآفرین تربیت کرد!؟ و آیا این به معنای قربانی کردن استعداد، توان و ظرفیت فرزندان و دانش آموزان ما در نظام آموزشی نیست؟ به طور قطع باور و اشراف دارید که با چنین روش های فرزندان ما نه تنها مهارت برای شروع یک کسب و کار را نمیآموزند بلکه مهارتهای زندگی را نیز فرا نخواهند گرفت و در خلاء آموزش صحیح و متناسب با نیاز جامعه، افزایش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی را خواهیم داشت!؟
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: درسی همانند تصمیم کبری که تأکید بر برنامهریزی و هدفمند زندگی کردن داشت حذف شده، درسی همانند چوپان دروغگو که افزایش اعتماد اجتماعی را بر مبنای راستی و درستی به دانش آموزان آموزش میداد حذف شده، چه جایگزینی برای این عناوین درسی گذاشته اید؟ آیا این علمی که امروز در مدارس در حال روایج یافتن است با علمی که امیرالمومنین علی (ع) ذکر کردند بسیار فاصله ندارد!! : خَیرُ العِلمِ ما أصلَحتَ بِه رَشادَکَ ، و شَرُّهُ ما أفسَدتَ بِهِ مَعادَکَ (بهترین دانش، آن است که به کار هدایت و رستگارى تو آید و بدترین دانش آن است که آخرتِ خویش را با آن تباه گردانى).
ذوالقدر خطاب به وزیر ادامه داد:آقای بطحایی؛ بپذیرید بی توجهی و سکوت و انفعال شما در مقابل روشهای آموزشی محفوظاتی و عاری از آموزش مهارت، ناسپاسی به رنج و زحمت نیاکانمان در زنده نگهداشتن تاریخ، فرهنگ، تمدن، سنت ها، دین و آئین ایران و ایرانیان نیست؟!
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: آقای وزیر! اگر به نام مولفان کتابهای کمک آموزشی پرتیراژ نگاه میکردید نام 37 مولف کتب درسی آن وزارتخانه را می دیدید، چه دلیلی دارد؟ آیا این مولفین که لیست آنها موجود است نباید متعهدانه، دانش و تخصص خویش را در تدوین و تألیف کتب درسی با محتوا و باکیفیت قرار دهند؟ به جای آنکه خلاءها را در جای که وظیفه و تعهد دارید، رفع کنید آن را به محلی برای سوء استفاده بدل کرده اید و نکات و پیچیدگیهای کتب درسی را در کتب کمک آموزشی قرار میدهید تا تیراژتان بالا رود و از این استخوان لای زخم گذاشته به دست خویش، برای خود عایدی بسازید فارغ از اینکه چگونه شکاف طبقاتی و اجتماعی و عدالت آموزشی را به زیر سئوال می برید.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران افزود: آقای وزیر بهتر نیست به جای زانو زدن در برابر این موسسات و آموزشگاهها و اظهار عجز و ناتوانی در رسانهها از برخورد با آنها، از ظرفیتهای قانونی که دارید استفاده کنید. از جمله این ظرفیتها، مصوبه 483 شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگری قانون تعطیلی موسسات و واحدهای آموزشی و تحقیقاتی و فرهنگی که بدون اخذ مجوز قانونی دائر شده و می شود است، که شاید شما انگیزه و دلیلی برای استفاده نداشتید اما امیدواریم لااقل برای آینده و بعد از شما به کار گرفته شود.
ذوالقدر با بیان اینکه حجم گردش مالی این موسسات آموزشی که امتیاز داشتن کتب کمک آموزشی را نیز دارند 10 هزار میلیارد تومان برآورد شده است، یادآور شد: در برابر بودجه 50 هزار میلیاردی آموزش و پرورش که فقط 1.5 درصد آن برای موضوعات آموزشی و برنامه ریزی ها هزینه و 98.5 درصد آن صرف پرداخت حقوق معلمین می شود، رقم بسیار قابل توجه و فسادبرانگیزی است.
وی ادامه داد: عدم توانایی دانش آموزان در صحبت کردن به زبان عربی که زبان قرآن است از دغدغه های فراکسیون قرآن کریم نیز است و همچنین زبان انگلیسی که زبان بینالمللی امروز دنیاست نشانگر ضعف آشکار نظام آموزشی کشور است. چرا که نتوانسته استعداد و ظرفیت دانش آموزان را به درستی پرورش دهد به طوری که به عنوان یک مسلمان و مسلمان زاده و رشد یافته در امالقرای جهان اسلام و مرکز فقه و فقاهت مذهب جعفری، حتی از مهارت روخوانی روان قرآن نیز عاجزند! و از خواندن و فهمیدن درست اشعار و ادبیات شعرای پارسی زبان همچون: حافظ ، سعدی و فردوسی؛ ناتوانند!
این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: یادآوری میکنم که کتب درسیِ خالی از محتوی باعث: فقدان مهارت، تجاریسازی آموزش و پرورش، تشدید تبعیض آموزشی و محرومیت، استفاده از یارانه کاغذ برای تقلیل دانش و سواد دانش آموزان و نه برای تعمیق علمی بیشتر، عدم پرداخت مالیات و توأمان ضربه زدن بر پیکره دانش و علم، سرمایه های انسانی و آینده سازان کشور و ایجاد معافیت مالیاتی برای سودآوری های کلان گروهی و شکاف عدالت آموزشی در کشور است.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: هشیار باشید که با اظهار نظر خویش، مبادا رأی مثبت بر غلط ترین اقدام و عملکرد، برای رشد علمی و آموزشی کشور و آموزش و پرورش سرمایه های انسانی کشور بدهید. به عنوان وکلای مردم، وکلای خانواده ها و دانش آموزان با رأی خویش حمایت کنید تا ناکارآمدیها و غلطها و کژیها کنار گذاشته شود و کمک کنید که تعالی نظام آموزش و پرورش را متناسب با نیاز جامعه، خانواده ها و با گسترش عدالت آموزشی در راستای تحقق قانون اساسی اجرایی کنیم.
انتهای پیام/