به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، سامانه رادیو تلسکوپ بومی توسط متخصصان مرکز تحقیقات فضایی پژوهشگاه فضایی ایران اسفندماه سال ۹۷ با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد.
این سامانه در جهت ترویج اهداف نجومی کشور مورد استفاده قرار میگیرد و با راهاندازی آن، امکان ارائه خدمات آموزشی و سرویسهای نجوم رادیویی به قشرهای مختلف از جمله جامعه دانشگاهی، بهویژه دانشجویان رشته فیزیک و نجوم و دانش آموزان و عموم افراد علاقهمند به نجوم فراهم شده است.
از این رو پژوهشگاه فضایی ایران کارگاه علمی آموزشی نجوم و تلسکوپ رادیویی را برای دانشجویانی از دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر و برخی اعضای انجمن نجوم ایران و سایر علاقهمندان به حوزه نجوم و کیهانشناسی برگزار کرد.
در این کارگاه علمی آموزشی که با حضور متخصصان و دانشجویان و علاقهمندان علم نجوم برگزار شد، صابر کرمی، کیهانشناس و مدیر پروژه سامانه رادیو تلسکوپ پژوهشگاه فضایی ایران در خصوص علم نجوم و کیهانشناسی، بهویژه درباره مهبانگ و عصر تاریک و تابش زمینه کیهانی مطالبی ارائه کرد.
وی به ساختار و تحول ستارگان و کهکشانها، نجوم رصدی و پارامترهای مهم مکانیابی برای ایجاد رصدخانهها پرداخت.
این کیهانشناس بر کاربرد رادیو تلسکوپها بهعنوان تنها ابزار رصدی قابل استفاده برای مطالعه کیهان اولیه و ساختار و تحول عالم تاکید کرد.
در همین حال در راستای همکاری مرکز تحقیقات فضایی این پژوهشگاه با دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جهت کالیبراسیون سامانه رادیوتلسکوپ، دانشجویان این دانشکده، برای رصد اجرام کیهانی در طول موج رادیویی از سامانه رادیوتلسکوپ این مرکز استفاده کردند.