صوفی: "تعدیل تعهدات در برجا 

علی صوفی دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب ‌پایگاه خبری خبرآنی،  درباره اقدام اخیر دولت در کاهش تعهدات برجامی گفت: برجام توافقنامه‌ای چند جانبه و بین‌المللی با پشتوانه قطعنامه‌ سازمان ملل بود که در سالهای اخیر کمتر توافقنامه بین‌المللی به این استحکام به امضا رسیده بود.

وی افزود: اما آنچه که اتفاق افتاد این بود که یکی از اعضا در اقدامی غیرقانونی و  بدون اینکه با مجازات عملی از سوی دیگر اعضای برجام روبرو شود، از این توافقنامه خارج شد.

دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات با بیان اینکه متاسفانه کشورهای حاضر در برجام در واکنش به خروج غیرقانونی آمریکا از این توافقنامه تنها به ابراز تاسف بسنده کردند گفت: خروج آمریکا از برجام هیچ‌گونه عواقبی برای این کشور بهمراه نداشت و  طبعاً این مسئله دولت آمریکا را  برای ادامه اقدامات غیرقانونی علیه ملت و دولت ایران ترغیب کرد. 

   

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: آمریکا نه تنها از برجام خارج شد بلکه شدیدترین دشمنی‌ها را علیه ایران اعمال کرد که این اقدامات نه در راستای منافع ملی آمریکا بلکه در راستای منافع رژیم صهیونیستی، منافقین، سعودی‌ها و گروه‌های تروریستی فعال در منطقه بوده است.

صوفی تاکید کرد:‌ انتظار از کشورهای 4+1، پس از لغو معافیت‌های آمریکا برای خرید نفت از ایران این بود که علیه این اقدام آمریکا واکنش عملی نشان دهند ولی نه تنها اینطور نشد بلکه  آمریکا را در اقدامات ضد‌ایرانی همراهی نیز کردند و در واقع در مجازات مظلوم به ظالم کمک و  زمینه اشاعه تروریسم در سطح بین‌الملل را فراهم کردند. 

وی گفت: اگر قرار باشد تنها ایران به تعهدات خود ذیل برجام  پایبند بماند و دیگر کشورهای عضو آن التزامی برای اجرای تعهدات‌شان نداشته باشند، این مسئله به شکل پیش‌فرض موجب پایان عمر برجام می‌شود. بنابراین لازم بود که ایران این هشدار را به طرف مقابل بدهد که در صورت ادامه این شرایط، تعهدات ایران نیز یک به یک تعدیل می‌شود. 

**آمریکا به هیچ وجه در شرایطی نیست که درگیر جنگ با ایران شود

صوفی در پاسخ به این سوال که  با توجه به رویکرد سیاست‌خارجی دولت دولت در این سالها، اگر اتحادیه اروپا پس از اتمام مهلت  60 روزه نیز اهتمامی به انجام تعهدات برجامی خود نداشته باشد، آیا  تعدیل تعهدات ایران بویژه در بعد کاهش محدودیت‌های غنی‌سازی اورانیم محقق می‌شود؟ اظهار داشت: بله، بنده فکر می‌کنم دولت این کار را انجام می‌دهد و در واقع به نقطه‌ای می‌رسیم که یک رویارویی جدی میان ایران و آمریکا شکل می‌گیرد.

این عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با اشاره به طرح مجدد مسئله  جنگ و صلح توسط برخی رسانه‌ها و نشریات نزدیک به جریان اصلاحات در روزهای اخیر گفت:‌  آمریکا به هیچ وجه در شرایطی نیست که  خود را درگیر  جنگ مستقیم آنهم با کشوری مانند ایران کند. ایران یک کشور سرنوشت‌ساز و تعیین کننده منطقه است و اینطور نیست که سرنوشت ایران تنها به خودش وابسته باشد.

وی افزود: ایران در مبارزه با جریان‌های تروریستی در سالهای اخیر کنار مردم کشورهای منطقه همچون سوریه، عراق،  لبنان، یمن و  افغانستان قرار داشته و متحمل هزینه‌‌هایی نیز  شده است. بنابراین مظلومین منطقه، ایران را دژ محکم مبارزه با قدرت‌ها و ظالمان جهانی می‌دانند و طبعا درگیری آمریکا با چنین پایگاه و دژ اجتماعی محکمی در منطقه برای او هزینه‌های بسیار سنگینی خواهد داشت.

از سوی دیگر با توجه به مشکلات داخلی عدیده دولت آمریکا و همچنین محاصره رژیم صهیونیستی در داخل مرزهایش،  در صورت اقدام نظامی علیه ایران، کشورهای مرتجع حاشیه خلیج فارس که آمریکا را ترغیب به جنگ با ایران می‌کنند نیز از این مسئله آسیب جدی خواهند دید و در واقع تهدید ایران تبدیل به تهدید کل منطقه می‌شود. 

انتهای پیام/

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.