حجت الاسلام حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، در تشریح جزئیات جلسه عصر امروز (یکشنبه 15اردیبهشت)کمیسیون متبوعش، گفت: برخی از مواد طرح اصلاح موادی از آئین دادرسی کیفری در جلسه امروز با حضور معاونان دستگاه قضا، وزارت دادگستری و همچنین اطلاعات بررسی شد.
وی افزود: ماده 14 طرح مذکور که در مورد دفع زیان معنوی بود، پس از بحث و بررسی اصلاح آن ضروری دانسته نشد و به قوانین قبلی اکتفا شد.
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس با یادآوری اینکه ماده 48 طرح اصلاح موادی از آئین دادرسی کیفری بررسی و تصویب شد،اظهار داشت: این ماده در مورد مجرمان امنیتی است که نمیتوانستند نسبت به وکیل اقدام کنند و وکلای آنها باید مخصوص باشد است که بر اساس ماده اصلاح شده با شروع تحت نظر قرار گرفتن، متهم می تواند تقاضای حضور وکیل کند.
حجت الاسلام نوروزی در همین راستا اضافه کرد: وکیل باید با رعایت و توجه به محرمانه بودن تحقیقات و مذاکرات، با شخص تحت نظر ملاقات کند و وکیل میتواند در پایان ملاقات با متهم (نباید بیشتر از یک ساعت باشد)ملاحظات کتبی خود را برای درج در پرونده ارائه دهد.
وی تصریح کرد: بر اساس تبصره این ماده در جرائم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول بندهای الف، ب و ت ماده 302 این قانون است و همچنین جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی، جرائم تروریستی موضوع قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و جرائم اقتصادی با موضوع جرم 10 میلیارد ریال و بیشتر در مرحله تحت نظر و تحقیقات مقدماتی، حداکثر به مدت 10 روز میتوان مانع از ملاقات مظنون با وکیل شد.
حجت الاسلام نوروزی تاکید کرد: در صورتی که به تشخیص مقام قضایی نیاز به مدت زمان بیشتری باشد، این تصمیم در قالب قرار ممنوعیت از حضور وکیل صادر میشود و این قرار قابل اعتراض در دادگاه است.
انتهایپیام/