به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، اولین نشست اندیشه ورزی وکلای بسیجی با حضور مسئول سازمان بسیج حقوقدانان مهدی بهرامیان و جمعی از نخبگان، اعضای کانون وکلای دادگستری و کانون مشاوران قوه قضائیه با موضوع طرح آموزش همگانی حقوق،آسیب ها و فرصت های نهاد وکالت برگزار شد.
بهرامیان ضمن استقبال از برگزاری این جلسه گفت: علم حقوق علم نظریه پردازی در علوم انسانی اسلامیست؛ و هدف آن تنظیم روابط اجتماعی و زمینه برقراری عدالت در جامعه است که البته این اهداف را نمی توان بدون حقوق مبتنی بر اسلام طرح کرد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پیرامون حضور جوانان در عرصههای حقوقی و مبارزه با فساد در مسیر پیشبرد اهداف انقلاب تصریح کرد: مسئله عدالت و مبارزه با فساد، که به فرموده ایشان اداره کشور متوقف بر آن است، پایه مهم مشروعیت اجتماعی است، حقوق دانان جوان و انقلابی، تکلیف سنگینی بر عهده دارند؛ آینده ایران اسلامی در این بزنگاه تاریخی با ورود عالمانه و مقتدرانه، این نخبگان جوان می تواند باعث زمینه سازی در بالندگی و روشنفکری بیشتر مردم و جامعه گردد؛ این امر مسئولان دلسوز و پاک دست را دلگرمتر و امیدوارتر خواهد کرد، همانطور که می تواند مسئولان بی کفایت را مجبور به اصلاح یا استعفا نماید.
وی با اشاره به کم رنگ شدن اخلاق در حرفههای حقوقی و قضائی و نیز عدم وجود تناسب عملی در بین فارغ التحصیلان رشتههای حقوق و شاغلین این عرصه اظهارکرد: چرا فرهنگ قانون مداری در کشور ما کم رنگ شده است؟! چرا در برخی از مشاغل حقوقی امتیازات باید تنها به قشری خاص تعلق گیرد. ما قطعاً مسئله تزاحم منافع و شفافیت نظام قضائی را از مسئولین محترم قضائی مطالبه داریم، ضمن آنکه ما به اتحاد وکلاء اعم از وکلای قوه قضائیه و کانون وکلا در یکپارچگی هر دو هم اعتقاد داریم، انحصار وکالت را عامل فساد و بی عدالتی می دانیم؛ چرا که باید در مسیر توسعه کشور، خدمات حقوقی و وکالت نیز به طور ارزان قیمت در اختیار همهی خانوادههای ایرانی قرار گیرد؛ قطعاً فراگیری باعث بهبود وضعیت مالی وکلاء و اشتغال افراد تحصیل کرده حقوق خواهد شد، البته که حداقلهای علمی و برخی پارامترها نیز میبایست مدنظر باشد. مشارکت فوری قوه قضائیه در این عرصهها از ضرورتهای سند چشم انداز 1404 است.
بهرامیان در ادامه با اشاره به عدم وجود تفاوت در بین وکلاء قوه قضائیه و کانون وکلاء تأکید کرد: این دو هم طراز هم هستند و نباید اینها را از هم جدا کرد و باید گفت که این دو مجموعه یک نهاد وکالتی و یکپارچه می باشند.
مسئول سازمان بسیج حقوقدانان در این جلسه پیرامون طرح های این سازمان برای ایجاد اشتغال جوانان و دانش آموختهگان رشتههای حقوق نیز خبرداد و گفت: ما باید از دانش آموختههای رشته حقوق برای گسترش خدمات رایگان حقوقی استفاده کنیم، این کار باعث میشود که درآمدهای حرفهای و شغلی بالاتر رود، در حال حاضر به خاطر اینکه انحصارطلبی در وکالت وجود دارد و درآمدها نیز به صورت عادلانه نیست، قدرت چانه زنی را بیشتر کرده است که البته این ظلم به وکالت و خودمان است. وکیل وجود دارد که درآمدش کفاف دفترش را هم نمیدهد، یا از طرفی سردفترانی که بعضی از آنها زیر ۸۰۰ یا 900 میلیون تومان در ماه حقوق ندارند.
مسئول سازمان بسیج حقوق دانان ادامه داد: ما در حال حاضر دو طرح را در دستور کار داریم، طرح اول به نام هر خانواده یک وکیل یک حقوقدان است و طرح دوم آموزش همگانی حقوق میباشد که البته ما در مساجد آن را شروع کردهایم و امیدواریم با همکاری دستگاههای مختلف این دو طرح جامع و کارآمد سازمان بسیج حقوقدانان بتواند به مدارج بالاتر برسد و بتواند اثر مثبتی در جامعه داشته باشد.
بهرامیان در ادامه پیرامون اهمیت نهادهایی که در طرحهای ارائه شده و همچنین در مرحلهی اجرا توسط سازمان بسیج حقوقدانان، مستلزم آموزشهای حقوقی و قانونی هستند خاطرنشان کرد: در مرتبه اول دانشآموزان و دانشجویان باید از حقوق خودشان یعنی حقوق اولیهشان اطلاع داشته باشند، مباحث دفاع مقدس و تنظیم خانواده خیلی خوب است که در درسها وجود دارد، اما چرا نباید واحدهایی به نام حقوق در درسهای آنها موجود باشد؟!
وی پیرامون حضور به موقع و ثمربخش حقوقدانان در عرصههای مختلف جامعه گفت: علم حقوق یک علم نظریه پردازی در علوم انسانی است و سیر مراحل تمدن سازی به حقوق نیاز دارد، حقوقدانان باید در نحوه تنظیم و تمشیت امور ورود اثر بخش داشته باشند. یکی از مباحث مهم در بیانیه گام دوم عدالت و مبارزه با فساد است؛ ما حقوقدانها در خط مقدم عدالت و مبارزه با فساد هستیم، ایران اسلامی در یک بزنگاه تاریخی قرار دارد که قطعاً تکلیف ما را سنگینتر میکند.
مسئول سازمان بسیج حقوقدانان در ادامه تأکید کرد: ما هزاران فرد حقوقی بیکار داریم که میتوانیم در فرهنگسازی و نهادینه کردن فرهنگ قانون مداری از آنها استفاده کنیم، ما در فرهنگسازی قانون در کشور مشکل داریم، میتوانیم خیلی هوشمندانه و صحیح از آنها استفاده کنیم، حقوقدانان بسیجی باید بلندگوی مطالبهگری مردم باشند.
در این جلسه و نشست هم اندیشی وکلای بسیجی به بیان نقطه نظرات خود پیرامون آسیبهای نهاد وکالت و طرحهای مطرح شده پرداختند و مقرر شد این جلسات همواره ادامه دار باشد.
انتهای پیام/