وعده‌های پوچ بن سلمان رویاهای شهروندان عربستانی را به باد داده است

طبق گزارش جدید یک سایت آمریکایی قرارداد اجتماعی توافق شده بین حاکمان عربستان و شهروندان این کشور، با افزایش ناامیدی مردم نسبت به برنامه‌های توسعه اقتصادی با هدایت محمد بن سلمان ولیعهد این کشور که به طرح چشم انداز ۲۰۳۰ موسوم است، رو به نابودی است و عربستانی‌ها آن را تنها وعده‌ها و رویاهایی پوچ می‌دانند.

به گزارش خبرآنی، به نقل از سایت خبری "خلیج آنلاین"، طبق گزارش منتشر شده از سوی سایت مؤسسه تحقیقاتی استراتفور آمریکا، افزایش نارضایتی‌های مردمی در عربستان باعث شد سیاستمداران این کشور به دنبال استراتژی‌های جدیدی باشند که بتوانند فرصت‌های بیشتری را برای مردم فراهم کنند اما چنین کاری احتمالاً موجب سیاسی‌سازی استراتژی‌های توسعه‌ای ریاض و تغییر مسیری می‌شود که عربستان از آن برای اجرای طرح‌های خود استفاده می‌کند.

طبق این گزارش، تحولات اقتصادی که عربستان به دنبال اجرای آنهاست، رویاهای مردم را از بین برده است و طبق سبک زندگی طبقه متوسطه این کشور بسیاری از عربستانی‌ها رویای زندگی خود را نابود شده می‌ببیند.

در شرایطی که ریاض از الگوی اقتصادی خود متکی بر تولید هیدروکربن فاصله می‌گیرد، عربستانی‌ها به دنبال فرصت‌های شغلی هستند و به همین دلیل به شهرهای مرکزی این کشور مهاجرت می‌کنند. آنهایی که آموزش دیده و از تحصیلات دانشگاهی برخودار هستند نیز خود را در رقابت برای دستیابی به شغل‌های بهتر می‌ببنند اما همه آنها نیز همیشه موفق نمی‌شوند.

سایت مؤسسه تحقیقاتی استراتفور افزود: در واقع این مساله تنها به افزایش شکاف میان طبقه ثروتمند که در استان‌های اصلی ساکن هستند و طبقه فقیر عربستان که ساکن استان‌های دورتر هستند، منجر می‌شود. علاوه بر این در داخل شهرهای بزرگ و اقتصادی عربستان نیز مردم خود را در جنگی ناامید کننده به ویژه از منظر اقتصادی می‌ببینند.

این سایت آمریکایی در ادامه نوشت: فشارهای موجود بر جامعه عربستان که ناشی از اختلاف در فرصت دستیابی به شغل و مسکن است، مانع از اجرای سیاست‌های اقتصادی خواهد شد.

در این گزارش درباره شهرهای مرکزی عربستان نیز آمده است مهمترین شهرهای عربستان یعنی ریاض، مکه، مدینه، جده و الدمام نقش بزرگی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی عربستان از زمان تاسیس آن در سال ۱۹۳۲ ایفا کرده‌اند.

این امر ناشی از ساختار سیاسی و اقتصادی است که حاکمان عربستان دنبال می‌کنند، در واقع رشد و توسعه ریاض پایتخت عربستان به ارتباط جدی این شهر با خاندان حاکم، وزارتخانه‌ها و دفاتر مختلف دولتی متکی است.

تغییرات جمعیتی عربستان موجب بروز اختلافاتی در فرصت‌های شغلی و مسکن میان ساکنان شهرها و ساکنان مناطق کم‌تر توسعه یافته شده و با مهاجرت عربستانی‌ها از مناطق دور به شهرها برای یافتن شغل، این مناطق در سال ۲۰۱۷ با وضعیت خلأ جمعیتی مواجه شده‌اند.

سایت استراتفور در ادامه گزارش خود آورد، مهاجرت مستمر در عربستان موجب وخامت اوضاع و افزایش مشکل نابرابری شده و به نظر می‌رسد تلاش‌های که ریاض تا این لحظه برای کاهش مشکلات اجتماعی ناشی از این فرصت‌های نابرابر انجام داده، هرگز نتوانسته مشکلات اصلی را حل کنند.

طبق این گزارش برنامه‌های حمایتی ریاض از شهروندان مشکلات اصلی آنها از جمله افزایش اجاره‌بها و کمبود مسکن را حل نمی‌کند و ضامن رونق بازارهای کار برای تمامی تحصیل کرده‌ها نمی‌شود.

همچنین این برنامه‌ها برای حمایت مناطق دور افتاده عربستان سرمایه گذاری معنادار و ارزشمندی محسوب نمی‌شود، طرح‌های مسکن عربستان با هدف اعطای مسکن برای ۷۰ درصد مردم این کشور تا سال ۲۰۳۰ آغاز شده‌اند اما زیرساخت‌ها در این کشور همسو با نیازها نیستند.

تنظیم کنندگان این گزارش بر این باورند که طرح‌های مسکن عربستان هیچ گونه تضمینی را ارائه نخواهد کرد و راهکاری که تضمین کند مشتری قادر به بازپرداخت وام در طولانی مدت خواهد بود، ارائه نمی‌دهند.

در گزارش مذکور پیش بینی شد، اختلافات مستمر در خاندان حاکم عربستان آنها را مجبور می‌کند توجه بیشتری به واکنش‌های مردم نسبت به طرح‌های توسعه‌ای داشته باشند.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان با علما، کارشناسان، چهره‌های اقتصادی، تاجران و روزنامه نگاران مخالفت کرده و آنها را بدون محاکمه واعلام اتهاماتی مشخص به زندان انداخته، چیزی که مشخص است تمامی آنها منتقد طرح چشم انداز ۲۰۳۰ بوده‌اند و در گزارش‌های اقتصادی قبل نیز این طرح غیرواقع بینانه توصیف شده است.

انتهای پیام

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.