به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز شنبه 14 اردیبهشت در جمع معلمان نمونه کشور که در محل سالن مشروطه مجلس برگزار شد، در سخنانی به موضوع تحریمهای امریکا و رفتارهای مقامات این کشور اشاره کرد و گفت: این مسئله عیان است که درباره ایران یک رفتار همهجانبه برپا کردهاند، برخی از آثار آن هم در کشور دارد دیده می شود و نظیر آن نیز فشاری است که به مردم وارد شده مانند تحریم نفت، صادرات و مسائل بانکی.
وی با ابراز تأسف از اینکه امریکاییها در ساختار بینالمللی بهدلیل ارتباطاتی که دارند توانستهاند بر اراده برخی کشورها تأثیر بگذارند، اظهار داشت: اینها عملیات روانی است که هم در داخل کشور و هم در بیرون کشور به آن پرداخته میشود، امریکاییها خودشان هم میدانند که در به صفر رساندن صادرات نفت ایران موفق نمیشوند و این کار شدنی نیست، اما با عملیات روانی میخواهند جلوی پیشرفتهایی که در عرصههای مختلف برای کشور ایجاد شده، بگیرند و مسیر را تغییر دهند که متأسفانه برخی هم در داخل کشور در دام آنها میافتند وموضوع را پیگیری میکنند.
رئیس مجلس یکی از راههای مقابله با تحریمها و توطئههای امریکا را وحدت و وفاق در داخل کشور دانست و افزود: اگر اختلافاتی در داخل کشور داریم باید تمام کنیم، حداقل تاکتیکی آنها را کنار بگذاریم؛ سلایق در کشور متفاوت است؛ اما در برابر دشمن باید سلیقهها را کنار گذاشت.
لاریجانی با اشاره به اینکه برخی مقامات امریکایی اعلام کردهاند که ایران نباید آب سنگین تولید کند، گفت: به چه دلیل نباید آب سنگین تولید کند، ما متناسب با قراردادی که بستهایم خلافی مرتکب نشدهایم، ما کار غنیسازی خود را انجام میدهیم، شما میخواهید بخرید یا نخرید، این موادش موجود است.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران طبق تعهداتش در برجام کار غنیسازی اورانیوم را انجام میدهد و به هیچ کشوری هم ارتباطی ندارد.
رئیس مجلس یکی از انگیزههای عملیات روانی تحریم علیه ایران را فشار در داخل کشور عنوان کرد و افزود: امریکاییها سازماندهی عملیات روانی را در کنار این فشارها دنبال میکنند، اما رسانهها باید این موارد را روشن کنند.
لاریجانی تأکید کرد: وفاق و انسجام داخلی کشور یک موضوع حیاتی برای امروز ایران است، انشاءالله زمینه رفع و حل این مشکلات فراهم خواهد شد تا ملت ایران بتوانند با سرافرازی مسیر خودشان را ادامه دهند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به موضوع کنکور اشاره کرد و گفت: کنکور معضلی در کشور است، اخیراً با آقای عارف رئیس کمیسیون آموزش مجلس و برخی اعضای کمیسیون و نیز مسئولان سازمان سنجش و وزارت علوم درباره کنکور جلسهای داشتیم، در این مجلس مقرر شد راهکارهایی پیدا شود که ببینیم چگونه میشود هم استرس دانشآموزان کاهش یابد و هم اینکه بتوان سطح علمی افراد را سنجش کرد.
وی روش فعلی تستزنی در کنکور را دور از شأن نخبگی دانست و گفت: این مشکل باید رفع شود.
رئیس مجلس ادامه داد: قرار شده مرکز پژوهشهای مجلس با کمک آموزش و پرورش و وزارت علوم در زمینه کنکور و تغییر روش آن کار و نتیجه را به مردم اعلام کنند.
لاریجانی اضافه کرد: متأسفانه در زمینه کلاسهای کنکور بنگاههای شیادمآبانه هم زیاد شدهاند که این چیزها را با روکشی در جامعه تبلیغ میکنند و ذهن دانشآموزان را جایی دیگر میبرند؛ بنده در این زمینه چندی پیش نامهای را به مقام معظم رهبری نوشتم و عنوان کردم این رویه فعلی کنکور چه صدماتی را در آینده به کشور وارد میکند و اینگونه تبلیغات چقدر برای کشور مضر است و ایشان هم اوامری در این موضوع داشتند.
وی همچنین درباره اداره مدارس در کشور گفت: از معلمین باسابقهای که علاقهمندی به حوزه آموزش و پرورش دارند در اداره مدارس استفاده کنید، افرادی که تعشقی به آموزش و پرورش داشته باشند، در اداره مدارس بهتر عمل می کنند.
رئیس مجلس اضافه کرد: عشق به کار و آموزش و پرورش فقط در حکم نیست و باید در روند کار ببینید، کمک کنید که از استعداد افراد علاقهمند به آموزش و پرورش در اداره مدارس استفاده شود.
لاریجانی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت توجه به آموزش و پرورش تأکید کرد: همانطور که رهبری انقلاب فرمودهاند موضوع آموزش و پرورش یک مسئله زیربنایی برای کشور است، البته برای کشورهای دیگر هم پراهمیت است، به طوری که گاهی مقالات آموزش و پرورش در حد مسائل امنیت ملی کشورها حائز اهمیت میشود.
وی افزود: معلمان این جوهره را از خود نشان دادند که حامل یک مسئولیتپذیری بزرگ برای کشور هستند که این کار کوچکی نیست.
رئیس مجلس با بیان اینکه تحقق بیانات رهبر انقلاب در حوزه آموزش گسترده است که برحفظ منزلت معلمان نیز تأکید دارد، گفت: ایشان برمسئله نحوه برگزاری کنکور نیز با صراحت تأکید کردند که شاید این برای اولینبار است درباره موضوع خاص فرمایشاتی مطرح میکنند.
لاریجانی درباره وضع معیشت معلمان و توجه به جایگاه و منزلت آنها، گفت: باید برای منزلت معلمان برنامههای مختلفی داشته باشیم، باید هم به جایگاه اجتماعیشان و هم به دغدغهها و دلخوریهایشان توجه شود.
وی ادامه داد: در سفری که به تربت حیدریه داشتم برخی معلمان گلهمند بودند و میگفتند "چرا وقتی مطالبات فرهنگیان پرداخت شده، خبرش را اعلام میکنید؟" که بنده به آنها گفتم این از باب آن است که از سوی مسئولان به این مسئله توجه شده است.
رئیس مجلس خطاب به وزیرآموزش و پرورش گفت: مطالبات فرهنگیان را بدهید، اما اعلام رسمی نکنید(با خنده).
لاریجانی خطاب به مسئولان آموزش و پرورش گفت: لازم است بستهای تهیه کنید که به امور مربوط به جایگاه و منزلت معلمان توجه شود. در این دسته باید به این نکته توجه شود که رسانهها نیز چگونه به موضوع معلمان بپردازند، به هرحال جایگاه معلمان باید کرامت ویژهای داشته باشد و در این بسته باید معوقاتشان هم مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: درباره پرداخت معوقات معلمان در بودجه سال 98 با وجود کمبودهایی که داشتیم 4هزار میلیارد تومان به آموزش و پرورش اضافه شد؛ البته قبلاً از کمیسیون آموزش خواستهام که موضوع معوقات فرهنگیان بررسی شود تا معلمان از این بابت نگرانی نداشته باشند تا اگر امکانی وجود داشت امسال بخشی از معوقات پرداخت شود یا اینکه بخشی از آن در سال بعد و از منابع دیگر پرداخت شود.
رئیس مجلس با اشاره به مشکلات صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: صندوق ذخیره فرهنگیان در گذشته مشکلاتی داشته، اما پشتوانه آینده فرهنگیان است و باید فعال و اگر صدمهای دیده جبران شود.
لاریجانی اضافه کرد: در بودجهبندی آوردهایم که اگر صندوقهایی از جنس صندوق فرهنگیان دچار مشکلاتی شدهاند از منابع شرکتهایی که مربوط به دولت است، آنها را فربه کنیم تا از نظر مالی سرپا شوند.
وی همچنین به وزیر آموزش و پرورش توصیه کرد که برای احیای صندوق ذخیره فرهنگیان از امکانات دولت استفاده شود.
رئیس مجلس فصل رسیدگی به صندوق ذخیره فرهنگیان را در شرایط موجود قلمداد کرد و گفت: ممکن است منابع دولت در آینده صرف موارد دیگر شود و اگر مشکلی هست به ما در مجلس بگویند تا وساطت کنیم و نص قانون نیز محقق شود و فرهنگیان از آینده روشنی برخوردار شوند.
لاریجانی همچنین به موضوع تأمین نیروی انسانی در حوزه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در برخی رشتهها کمبود نیروی انسانی در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد که طبیعتا باید از دانشگاه فرهنگیان تأمین شود، اگر زمان اجازه نمیدهد از رشتههای کارشناسی در مدارس استفاده و آنها را انتخاب کنید و در دورههایی برای تکمیل آموزش قرار دهید تا نیازتان در نیروی انسانی برطرف شود.
وی همچنین مسئله اشتغال در کشور را در شرایط فعلی بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: در این شرایط توجه به بنگاههای کوچک و متوسط از اولویتهای دولت است و کار درستی هم هست.
رئیس مجلس اضافه کرد: افرادی که دارای مهارت باشند در بنگاههای کوچک به راحتی به کارگیری میشوند، 50 میلیون یورو از صندوق توسعه ملی با اذن رهبری برای توجه به مهارت آموزشی و اشتغال برداشت کردیم که این در پیشرفت کار موثر است.
لاریجانی اضافه کرد: در بسیاری از زمینهها به جوشکار متخصصی نیاز داریم اما لیسانس در بازار موجود است که باید به این جنس کارها و مهارت افزایی دانشآموزان توجه شود.
وی خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: ساز و کاری فراهم کنید که افراد در مدارس افرادی آگاه و با بصیرت تربیت شوند متناسب بودن تربیت با زمانه یکی از موضوعات جدی است؛ زمانه تغییر میکند نباید دانشآموز را با آداب و خلقیات خودمان تربیت کنیم بلکه باید تربیت در بستر روز قرار گیرد.
رئیس مجلس تکالیف انبوه برای دانشآموزان را آفت دانست، افزود: باید دانشآموزان به سمت تحقیق بروند، این موجب اتکا نفسانی میشود که از طرفی به باروری ذهنی او نیز کمک میکند و قوه ابتکار را افزایش میدهد، البته معلمین نیز باید در این زمینه آموزش ببینند.
لاریجانی تأکید کرد: این حجم از تکالیف برای دانشآموزان کار درستی نیست توصیه میکنم به جای روشهای متعارف از روشهای امروزی برای رشد خلاقیت دانشآموزان استفاده کنید.
وی یکی دیگر از آسیبهای موجود در حوزه تربیتی دانشآموزان را در حوزه کار جمعی دانست و افزود: متأسفانه در مدارس ما کار جمعی به دانش آموزان آموزش داده نمیشود، البته در حوزه سیاست هم این روش، روش تکی بودن یک افتخار است اما معتقدم این افتخار نیست، بلکه باید کار جمعی در جامعه ما حسن تلقی شود که در بخشهای مختلف آموزش و پرورش میتوان به آن توجه کرد.
رئیس مجلس در پایان خاطرنشان کرد: ایران در مسائل منطقهای و تحریمهای آمریکا یک مشی موقرانهای را در سیاست دنبال میکند، اینطور نیست که مانند چند جوان منطقه با رفتارهایش به آشفتهسازی منطقه کمک کند، آنها یک جنگ تمام عیار علیه ملت ایران سامان دادهاند.
انتهای پیام/