توضیحات لاریجانی برای شکست توطئه نفتی آمریکا علیه ایران

به گزارش گروه پارلمانی ‌پایگاه خبری خبرآنی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در چهاردهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران که امروز (شنبه، 14 اردیبهشت) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: اینکه دانشمندان این علم تحت عنوان انجمن جغرافیا کنار یکدیگر جمع می‌شوند، کار پسندیده‌ای است، این انجمن‌ها، ظرفیت و نهاد محققانه مدنی هستند که با دردمندی در حوزه‌های کاری خود مسیر را فراهم می‌کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون از ظرفیت انجمن‌های علمی به خوبی استفاده نشده است، تصریح کرد: در قانون برنامه، زمینه‌ای برای همکاری با انجمن‌های علمی فراهم شده و در شرایط فعلی نیاز بیشتری به این همکاری وجود دارد، خودِ انجمن‌ها اگر طراحی مناسبی را با سازوکار کشور در نظر بگیرند، می‌توانند عملکرد بهتری داشته باشند.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه موضوع همکاری انجمن‌های علمی با بخش‌های صنعت و کشاورزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، ادامه داد: دفتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌ها در ابتدای انقلاب ایجاد شد، اما جانی نگرفت و راه دیگری را دنبال کرد، درصدی از بودجه کشور به تحقیقات اختصاص داده شده، اما تحقیقات به سمت نیازهای کشور حرکت نکرد.

لاریجانی با تأکید بر اینکه در شرایطی قرار داریم که بخش‌های تولیدی کشور اضطراراً به انجمن‌های علمی نیاز دارند، درخواست می‌کنیم که دانشگاه‌ها زمینه این همکاری‌ها را فراهم کنند، زیرا می‌تواند از نظر اقتصاد مالی، دانشگاه‌ها را تأمین کند، گفت: مجلس آمادگی همکاری در فراهم کردن شرایط ارتباط انجمن‌های علمی با بخش‌های تولیدی کشور را دارد.

وی با بیان اینکه از کمیسیون‌های مجلس خواسته شده که در بررسی طرح‌ها و لوایح، نظر انجمن‌های علمی را کسب کنند، گفت: می‌توان پایه‌های قانونی همکاری‌های انجمن‌ها را مستحکم‌تر کرد.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه در قوانین برنامه بر روی آمایش سرزمینی تأکید شده است، ادامه داد: حتماً به این سند بالادستی نیاز داریم که بخش زیادی از آن مربوط به حوزه جغرافیاست، آقای کامران به عنوان رئیس انجمن، پیگیری‌های لازم را در این زمینه داشته باشند.

لاریجانی با تأکید بر اینکه در حوزه دفاع، توسعه اجتماعی و فرهنگی کشور، موضوع جغرافیا اهمیت بسیار زیادی دارد که باید از بخش‌های انجمن جغرافیایی کشور استفاده کرد، اظهار داشت: در دوره‌های مختلف دانشگاه و مدرسه باید جذابیت رشته جغرافیا را افزایش دهند، زیرا جغرافیا با زندگی مردم ملموس است؛ آموزش حسی و تست‌زنی به خلاقیت دانشجویان لطمه وارد می‌کند، متأسفم که در مقطع دکترا نیز تست‌زنی آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه ارائه برخی محفوظات به دانشجویان موجب خلاقیت نمی‌شود، تصریح کرد: تحقیق کردن از خلاقیت‌ها ظهور می‌کند، دکارت نقل می‌کند که "هیچ کتابی را نخواندم مگر اینکه فکر کنم در صفحه بعدی چه می‌خواهد بگوید"، انسان برجسته اینگونه رشد می‌کند.  

رئیس نهاد قانونگذاری کشور با تأکید بر اینکه نظام جذب دانشجو، روش‌ها و نمونه‌های زیادی دارد، افزود: حالت‌های شیادانه‌ای در کشور ایجاد شده که استعدادها را کور می‌کند، باید متولوژی کار در زمینه آموزش، تغییر و مبدع متفکر را تربیت کنیم، محفوظات با وجود امکانات تکنولوژی، جایی ندارد.

لاریجانی با بیان اینکه آمایش سرزمینی در کشور سابقه طولانی دارد و در حال رسیدن به نقاط مثبتی هستیم، تصریح کرد: اگر در زمینه کشاورزی نتوانیم در تولید محصولات اصلی روی پای خود بایستیم، دچار مشکل می‌شویم، درست استفاده کردن از آب اهمیت دارد و منابعی برای آبیاری نوین و تحت فشار در نظر گرفته شده است، به منظور اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری از صندوق توسعه ملی، منابعی دریافت شده، به دلیل اهمیت موضوع آب در سال جاری نیز با توجه به شرایط کشور از صندوق توسعه ملی منابعی برداشت شده است.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه ممکن است کشور و جامعه‌ای اهداف متعالی را در نظر بگیرند، اما اگر از اقتصاد سالم بهره نبرد، نمی‌تواند به اهداف تعیین شده خود دست یابد، ادامه داد: همه کشورها با وجود متفاوت بودن سرعت ثروت‌زایی، بخش کشاورزی را مورد توجه قرار می‌دهند.

لاریجانی افزود: اینکه روستاهای ما بتوانند از ظرفیت اقتصادی بهره ببرند، در میان اولویت‌ها قرار دارد و این بخشی از استقلال ماست، موضوع جغرافیا، ارتباط وسیعی با سیاست و حوزه ژئوپولتیک دارد، در شرایط فعلی، جنجالی که در کشور لیبی به راه افتاده به دلیل نفت و جغرافیای این کشور است، در ونزوئلا نیز شرایط مشابهی وجود دارد، این کشور از معدود مناطق نفت‌خیزی است که در اختیار آمریکایی‌ها نیست.

وی با تأکید بر اینکه مسئله نفت و سرزمین برای آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها بسیار مهم است، عنوان کرد: در زمینه تحریم ایران فشار زیادی وارد می‌کنند و در این خصوص گاهی از موضوعات اتمی و حقوق بشر مسائلی مطرح می‌شود، اما مسئله اصلی آنها در تحریم ایران، نفت است، قبل از حمله علیه عراق در زمینه وضعیت نفت این کشور تحقیقات و برنامه‌ریزی داشتند، اما نتوانستند به تمامی اهداف خود برسند.

لاریجانی با اشاره به اینکه در حال حاضر در زمینه جلوگیری از فروش نفت ایران نیز مجبور به اجرای عملیات روانی هستند و به‌خوبی می‌دانند و برای عدم فروش نفت ایران  به صحنه جهانی نفت فشار وارد می‌کنند، ادامه داد: اطلاع داریم عربستان و امارات ظرفیت فروش نفت بیشتر را ندارند، اگر این ظرفیت را داشتند، فروش خود را افزایش می‌دادند، آمریکایی‌ها در این عملیات روانی نیز موفق نمی‌شوند و کمبود نفت رخ می‌دهد.

رئیس مجلس در پایان خاطرنشان کرد: مسئله جغرافیا و توجه به مختصات آن ارتباط با یک بخش ندارد و همه درگیر این موضوع هستند و باید به آن توجه زیادی شود.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.