باید نوع نگاه‌مان به تعلیم و تربیت را تغییر دهیم

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، امیرحسین بانکی‌پور پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت در نشست هم‌اندیشی فعالان انقلابی عرصه تعلیم و تربیت با عنوان «رسالت ما در گام دوم انقلاب» پیش از ظهر امروز در مدرسه دارالفنون برگزار شد، با اشاره به اینکه تمدن‌ها برپایه سرمایه‌های مختلف شکل می‌گیرند، گفت: در قسمت‌های مختلف پیام مقام معظم رهبری به این سرمایه‌ها اشاره شده که برخی از آنها از سرمایه‌های خدادادی کشور هستند، اما برخی دیگر مانند سرمایه‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی که ما را از بسیاری از کشورها متمایز می‌کنند و برای ایجاد تمدن‌سازی کمک‌کننده هستند، نیاز به پرورش دارد. 

وی ادامه داد: در سالهای اخیر در خصوص سرمایه‌های اجتماعی نگرانی‌هایی احساس می‌شود و گفته شده که ما با افول سرمایه اجتماعی مواجهیم. 

بانکی‌پور دلیل افول این سرمایه را پایین بودن اعتماد اجتماعی، رشد بی‌صداقتی‌ها، بدعهدی‌ها و برخوردهای سودجویانه با رأی مردم از سوی جریان‌های سیاسی دانست و گفت: در نظام تعلیم و تربیت نسبت به ساختارهای اجتماعی موجود، تحول لازم رخ نداده و شاید این مسئله یکی از دلایل پایین آمدن سرمایه اجتماعی باشد.

وی خاطرنشان کرد: باید نوع نگاهمان را به حوزه تعلیم و تربیت تغییر دهیم، چرا که ریشه افت سرمایه اجتماعی، عدم تطابق این بخش با تحولات اجتماعی و فرهنگی بوده است. 

این پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت اظهار داشت:‌ آنقدر که در گروه‌های مردمی انتقال مفاهیم انقلابی رخ می‌دهد، در نهادهای رسمی این تأثیرگذاری را نمی‌بینیم چرا که ساختارهای حاکم در تعلیم و تربیت اجازه این رشد را نمی‌دهند. 

بانکی‌پور مقاومت در برابر ساختارهای حاکمیتی را یکی از جنبه‌های فرهنگی جامعه ایرانی عنوان کرد و گفت: شاید بتوانیم با تغییرات تاکتیکی در شیوه‌هایمان مسیرهای این مقاومت را عوض کنیم.

وی ادامه داد: گروه‌های مردم‌نهاد، نوع ورودشان به مسائل تربیتی عاری از فضای اقتداری و اجباری و موضع‌گیری‌های تند است، آنها بر پایه رفتارهای متقاعدساز  و محبت‌آمیز حرکت می‌کنند که این ساختار با ساختارهای حاضر نظام  تعلیم و تربیت رسمی متفاوت است. 

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم کتابی در آموزش و پرورش تألیف کنیم که پایش را از ساختار رسمی بیرون گذاشته و فرد آن را به دوستانش معرفی کند، آن وقت می‌توانیم بگوییم موفق بوده‌ایم. 

وی افزود:‌ هر چه بر ساختارهای قلوب مردم نزدیک شویم، امکان انتقال مفاهیم انقلاب بیشتر خواهد شد و شاهد رشد سرمایه اجتماعی خواهیم بود. 

انتهای پیام/

برچسب ها :

تعلیم تربیت تغییر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.