ملکی: باید تربیت همه‌جانبه را در گام دوم انقلاب مورد توجه قرار دهیم

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری  فارس، حسن ملکی معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست هم‌اندیشی فعالان انقلابی عرصه تعلیم و تربیت با عنوان «رسالت ما در گام دوم انقلاب» که صبح امروز در مدرسه دارالفنون برگزار شد، گفت: شناخت درست بیانیه گام دوم و فهم دقیق آن و شناخت تفاوت‌های آن با سایر موارد مشابه از قبیل اسناد بالادستی و تحلیل‌ها حائز اهمیت است چرا که بیانیه گام دوم با این عناوین متفاوت بوده و اگر این تفاوت‌ها به خوبی درک نشود، قادر به برقراری درست با آن نخواهیم بود.

وی در ادامه اظهار داشت: من بیانیه گام دوم انقلاب را مشابه فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر می‌دانم که ایشان به مالک اشتر فرمودند که به مصر برود و وظیفه‌ خودش را در آنجا انجام دهد در واقع ماهیتی که در آن فرمان است در این بیانیه نیز وجود دارد؛ این بیانیه ابلاغ دوباره مدیریتی به مدیران و مسؤولان در رده‌های مختلف به طور عام و بخش‌های حساس کشور به طور خاص است.

ملکی افزود: ما این بیانیه را به عنوان سند بالادستی به طور مرسوم تلقی نمی‌کنیم هر چند سند بالادستی است اما تفاوت ماهوی دارد؛ بیانیه گام دوم انقلاب یک جمع‌بندی حکیمانه اندوخته‌ها و عناصر انقلاب اسلامی ایران است که رهبر معظم انقلاب در طول عمر انقلاب و قبل از آن در موقعیت‌ها و شرایط حساس انقلاب اسلامی درک کرده‌اند و با پایان یافتن 40 سالگی آن، با یک جمع‌بندی حکیمانه بیان فرمودند که همگان به نوعی بتوانند در عرصه‌ مدیریت‌های خود آن را مبنا قرار داده و الهام بگیرند.

معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی با تأکید بر اینکه بیانیه گام دوم، سه فهم مقدس را مورد توجه قرار داده است،‌گفت: اگر کسی این سه فهم را داشته باشد که از کجا آمده، در کجا قرار دارد و به کجا می‌رود به سعادت خواهد رسید؛ این بیانیه مشتمل این سه فهم بوده و ایشان در حال تفهیم این مسأله به مدیران و جوانان هستند.

وی با تأکید بر اینکه مدیران باید بر این سه فهم مقدس توجه داشته باشند، خاطرنشان کرد: این سه مسأله به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چطور در مقابل ابرقدرت جهانی در ابتدای انقلاب قد علم کرده و پیروز شدیم و در فراز دوم ایشان یادآوری می‌کنند که چه پیروزی‌هایی در انقلاب اسلامی به دست آورده‌ایم و متذکر می‌شوند که این انقلاب همه ما را زنده کرد و آئین و شعائر دینی را احیا کرد. 

ملکی افزود: در فراز سوم این بیانیه گفته شده است به کجا حرکت می‌کنیم در واقع در فراز سوم تبیین کرده است که انقلاب اسلامی به سوی تمدن اسلامی در حرکت بوده و با علم و پژوهش می‌توان به مقصود نهایی یعنی اتصال به انقلاب  جهانی دست یافت. 

معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: این بیانیه یک بیانیه مدیریتی و راهبردی است که یک ابلاغ مجدد به همگان در مورد تکالیف انقلابی شده است که اگر کسی مایل است بیانیه گام دوم را نقشه راه خودش قرار دهد باید به چند نکته توجه کند؛ نخست اینکه تحلیل درستی از ضلع متناسب خودش با آن داشته باشد چرا که این بیانیه یک منشور است که ابعاد مختلفی دارد و هر کس می‌تواند متناسب با رویکرد خود در مسیر آن قدم بردارد. 

وی گفت: بیانیه گام دوم انقلاب، برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت را پیش روی ما قرار می‌دهد و ما باید در حوزه تعلیم و تربیت برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت‌مان را بر اساس آن بسنجیم و اجرا کنیم.

ملکی مدیریت جهادی را برای این برنامه ضروری دانست و گفت: با مدیریت معمول اجرای بیانیه قابل اجرا و اثربخش نیست.

معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: محور چهارم سخنان مقام معظم رهبری در این بیانیه که محور اصلی در ارتباط با تعلیم و تربیت بوده است باید مدنظر ما قرار بگیرد تا ببینیم در حوزه تعلیم و تربیت با این بیانیه چه نسبتی پیدا خواهیم کرد، نکته اول این است که باید در عناصر تربیتی و برنامه‌های درسی تسری دهیم و نکته دیگر این است که باید درک کنیم چطور به صورت منطقی با آن برخورد داشته باشیم.

به عقیده وی این پیام به این منظور صادر شده که مردم، جوانان و مسؤولان فراموش نکنند که انقلاب اسلامی ایران آنها را زنده کرده و باید این انقلاب را زنده نگه دارند و اگر انقلاب زنده نگه داشته نشود و وظیفه ما در قبال این نعمت الهی انجام نگرفته است. 

ملکی با بیان اینکه باید تربیت همه‌جانبه را در گام دوم مورد توجه و محور قرار دهیم، گفت:‌ تربیت عقلانی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باید در مسأله تربیت افراد مدنظر قرار گیرد چرا که انسان تک‌بعدی به درد انقلاب اسلامی نمی‌خورد و شایسته نیست نظام تربیت جمهوری اسلامی افرادی را پرورش دهد که در ابعاد مختلف رشد پیدا نکرده‌اند؛ انسان یک‌بعدی آثار منفی‌اش بیش از کسی است که برای تربیتش تلاشی نشده است.

این استاد دانشگاه تربیت معلم و اساتید را از ملزومات گام دوم دانست و گفت:‌ نیروی انسانی و معلم می‌تواند تأثیر بیشتری از دیگر عناصر در گام دوم داشته باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها :

تربیت جانبه انقلاب

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.