پادشاه بحرین و رئیس جمهوری فرانسه در دیداری که در کاخ الیزه داشتند، ضمن تقدیر از عمق روابط استراتژیک دو کشور، بر تمایل دو طرف برای تقویت این روابط بر اساس احترام متقابل، اعتماد، همکاریها و منافع مشترک و نیز به پشتوانه تاریخ سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی مشترک تاکید کردند، ضمن اینکه بحث مسائل حقوق بشری بحرین نیز مورد توجه ماکرون قرار گرفت.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رسمی بحرین (بنا)، حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین در دیدار با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در کاخ الیزه همبستگی منامه با پاریس در پی حادثه آتشسوزی در کلیسای نوتردام را ابراز داشته و بابت از دست رفتن این نماد مذهبی و اثر تاریخی و انسانی بزرگ ابراز تاسف کرد.
پادشاه بحرین ضمن اشاره به روابط خوب مردم دو کشور تاکید کرد: بحرین به همکاری با شرکای خود از جمله فرانسه جهت تقویت روابط فرهنگی و انسانی ادامه خواهد داد.
پادشاه بحرین و امانوئل ماکرون در ادامه این دیدار با تقدیر از توافقنامهها و قراردادهای تجاری امضا شده میان دو کشور که ارزش کلی آنها به بیش از دو میلیارد دلار میرسد، اعلام کردند: مجموع ارزش قراردادهای امضا شده فعلی و گذشته دو کشور در مجموع به حدود ۴.۶ میلیارد دلار میرسد و این قراردادها زمینههای جدیدی را برای همکاری و توسعه تجارت مشترک دو کشور فراهم میکند.
همچنین دو طرف توافق کردند، استمرار ثبات در منطقه خلیج فارس هدفی مهم است و همه کشورها باید در برابر انواع تروریسم حمایت شده و تمامی اشکال دخالت منفی در امور سایر کشورها با هدف حفظ استقلال آنها و خدمت به صلح و امنیت جهانی متوقف شوند.
خبرگزاری رسمی بحرین گزارش داد: در این دیدار مسائل مهم منطقه و در راس آنها صلح در خاورمیانه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و دو طرف به اتفاق نظر رسیدند که این منطقه با وجود مشکلاتی که دارد در آستانه صلحی بیبازگشت است.
همچنین دو طرف به بررسی توافقنامهها و یادداشتهای تفاهم امضا شده و نیز روند همکاری دو جانبه پرداخته و بر لزوم استمرار روابط مردم دو کشور تاکید کردند.
طبق بیانیه منتشر شده از سوی کاخ الیزه، ماکرون در این دیدار از مسؤولان بحرین خواست به تلاشهای خود برای احیای گفتوگو میان گروههای مختلف جامعه بحرین ادامه دهند.
طبق این بیانیه رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد: حمایت از حقوق شهروندان شرط اصلی برقراری ثبات است.
در ادامه بیانیه یاد شده آمده است، این دیدار به منزله فرصتی برای گفتوگو درباره موضوعات مختلف از جمله سوریه، ایران، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، مبارزه با تروریسم و افراطگرایی و نیز مقابله با حمایتهای مالی از آن بود.
برخی از نهادهای حقوقی بینالمللی از جمله دیدهبان حقوق بشر پیشتر از رئیس جمهوری فرانسه خواسته بودند در جریان دیدارش با پادشاه بحرین، از انتقادات خود از کارنامه حقوقی این کشور دست بر ندارد.
دیده بان حقوق بشر با انتشار بیانیهای اعلام کرد: منامه به سرکوب تقریباً کامل آزادی بیان نزدیک شده و مسؤولان این کشور تمامی احزاب مخالف را منحل کرده و فعالیتهای آنها را ممنوع کردند، رسانههای مستقل نیز در این کشور تعطیل شدهاند.
این سازمان حقوقی با اشاره به اینکه منتقدان صلحجوی بحرینی از جمله مخالفان سیاسی و مدافعان حقوقی در این کشور تحت فشار بوده و به اتهامات واهی بازداشت و محاکمه میشوند، گزارش داد: بسیاری از افراد بازداشت شده از بدرفتاری و شکنجه شدید در بازداشتگاهها سخن میگویند.
انتهای پیام