اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به مصوبه اخیر مجلس مبنی بر استانی شدن انتخابات، گفت: طرح مذکور دارای ابهامات فراوانی بود و به همین دلیل 6 بار برای اصلاح و رفع ایرادات و ابهامات به کمیسیون شوراها ارجاع شد.
وی در تشریح ابهامات و ایرادات طرح مذکور اظهار داشت:یکی از ایراداتی که مطرح بود این بود که تناسبی شدن انتخابات باید در حوزههایی که دارای چند کرسی است اجرا شود و این شیوه در حوزههایی که یک کرسی دارد اجرا نشود.
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: مخالفان طرح معتقد بودند که انتخابات در حوزههای تک کرسی به صورت حداکثری و یا استانی یعنی مانند انتخابات مجلس خبرگان برگزار شود.
سلیمی در تشریح این شیوه انتخابات در حوزههای چند کرسی، گفت:برای مثال در این شیوه اگر حوزه انتخابیهای دارای 30 کرسی باشد؛ اگر حزب یا جریانی سیاسی 40 درصد آرا را به دست بیاورد میتواند 14 کرسی را به خود اختصاص دهد و اگر لیست دیگر 25 درصد آرا را کسب کرد میتواند به همین تناسب در مجلس کرسی به دست بیاورد.
نماینده مردم سمیرم با اشاره به یکی از ایرادات این طرح، گفت: برای مثال کل استان اصفهان 15 نماینده دارد که از این تعداد 5 نماینده برای شهر اصفهان و 10 نفر دیگر برای شهرستانهای این استان هستند؛ برای مثال حوزه انتخابیه سمیرم یک نماینده دارد اگر کاندیدایی 15 درصد آرا را در سمیرم به دست بیاورد و در سطح استان نیز آرایی مورد نیاز را کسب کند میتواند به مجلس راه یابد اما اگر شخصی در سمیرم 50 درصد آرا را به دست آورد اما در سطح استان آرای مورد نیاز را کسب نکند نمیتواند وارد مجلس شود.
سلیمی تاکید کرد: این باعث نارضایتی مردم میشود چرا که مردم میگویند ما به فلان شخص رأی دادیم اما چرا کسی که 15 درصد آرا داشته به مجلس رفته و مردم میگویند که رأی آنها دیده نشده.
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس تصریح کرد: تناقض دیگر در حالتی است که هیچ یک از کاندیداها نتوانند در حوزههای فرعی 15 درصد آرارا به دست بیاورند و انتخابات به دور دوم کشیده شود. در چنین شرایطی انتخابات به صورت اکثریتی و در حوزههای فرعی انجام میشود؛ حال باید دید با توجه به تناسبی شدن انتخابات چگونه قابل جمع است که این نیز یکی از تناقضات این طرح است.
سلیمی با تاکید بر اینکه اجرای استانی شدن انتخابات مبهم است، اضافه کرد: مجریان و ناظران انتخابات از نحوه اجرای استانی شدن انتخابات اطلاعات کافی ندارند و همین باعث سردرگمی میشود؛ علاوه بر این شیوه جدید باید برای مشارکت کنندگان نیز توضیح داده شود تا آنها نیز توجیح شوند در غیر این صورت استانی شدن انتخابات شاعبههایی را در اذهان ایجاد میکند.
انتهایپیام/