جزئیات مراسم اختتامیه شبیه‌سازی شورای نگهبان

به گزارش گروه سیاسی ‌پایگاه خبری خبرآنی،  سید حجت‌الله علم‌الهدی قائم‌مقام پژوهشکده شورای نگهبان در گفت‌وگویی درباره اولین دوره رقابت علمی شبیه‌سازی این شورا گفت: اولین دوره این رقابت علمی به همت پژوهشکده شورای نگهبان در ابتدای سال 1398 برگزار شد، در این دوره 56 گروه از سراسر کشور شرکت کردند که هر گروه متشکل از 6 دانشجو زیر‌نظر یک استاد راهنما بود؛ 17 گروه از شرکت‌کنندگان را گروه‌های متشکل از خانم‌ها تشکیل می‌دادند.

وی افزود: دانشجویان شرکت‌کننده در این رقابت از دانشگاه‌های سراسر کشور از جمله دانشگاه تهران، پردیس فارابی، دانشگاه شهید بهشتی، امام صادق(ع)، دانشگاه قم، علوم قضایی، الزهرا (س)، علامه طباطبایی، تربیت مدرس، مدرسه عالی شهید مطهری، دانشگاه شاهد، دانشگاه آزاد آبادان، آزاد تبریز، آزاد تهران جنوب، بوعلی سینای همدان، دانشگاه کاشان، قوچان مشهد،‌ دانشگاه نیشابور، دانشگاه سنندج، دانشگاه بندرعباس، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه آیت‌الله بروجردی، آزاد تهران مرکز، آزاد تهران شرق، آزاد واحد خمینی‌شهر، آزاد کرج، آزاد قزوین، آزاد کاشان، آزاد شهر قدس، دانشگاه شیراز، حوزه علمیه امام حسین و حوزه علمیه آیت‌الله مجتهدی بودند.

قائم‌مقام پژوهشکده شورای نگهبان با بیان اینکه در ابتدا یک کارگاه آموزشی برای کلیه شرکت‌کنندگان برگزار شد که طی آن نحوه عملکرد شورای نگهبان در اداره جلسات و نظارت بر مصوبات مجلس و تفسیر قانون اساسی برای دانشجویان آموزش داده شد، تصریح کرد: بیش از 300 نفر از دانشجویان و اساتید در این کارگاه نیم‌روزه شرکت کردند؛ همچنین جلسه هم‌اندیشی اساتید راهنمای گروه‌ها با حضور ریاست پژوهشکده برگزار شد.

علم‌الهدی با اشاره به برگزاری رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان در دو مرحله، گفت: در مرحله اول که در روزهای 29 و 30 فروردین برگزار شد، 56 گروه‌ شرکت‌کننده در رقابت‌ها در دو روز با یکدیگر به رقابت پرداختند.

وی ادامه داد: برای هر یک از تیم‌های شرکت‌کننده بازه‌ زمانی یک ساعت و چهل و پنج دقیقه تعیین شده بود، در ابتدای رقابت به هر تیم دو مصوبه و یک استفساریه‌ فرضی ارائه شد و تیم‌ها پس از انجام ترتیبات شکلی تشکیل شورای نگهبان همانند انتخاب دبیر، قائم‌مقام دبیر و سخنگو در حضور هیئت داوران به بحث و بررسی در خصوص مصوبه و استفساریه پرداخته و در نهایت نظر مکتوب خود را به هیئت داوران ارائه کردند.

قائم‌‌مقام پژوهشکده شورای نگهبان اظهار داشت: پس از اتمام رقابت دور اول، 20 تیم برتر به دور دوم رقابت راه یافتند، این مرحله نیز در روزهای 5 و 6 اردیبهشت برگزار شد، در این مرحله نیز تیم‌های شرکت‌کننده در بازه‌ زمانی یک ساعت و 45 دقیقه به رقابت با یکدیگر پرداختند، با این تفاوت که در این مرحله صرفا یک مصوبه و یک استفساریه را بررسی کردند که از لحاظ حقوقی دارای ایرادات دقیق‌تر و پیچیده‌تری بود. پس از آن یکی از اعضای گروه که از سوی سایر اعضا به‌ عنوان سخنگوی شورا انتخاب شده بود، با حضور در نشستی شبیه‌سازی شده، به سؤالات هیئت داوران پاسخ داده و به تبیین نظرات شورا پرداخته است.

علم‌الهدی یادآور شد: برای داوری این رقابت‌ها نیز حقوقدانان شورای نگهبان و نیز اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های معتبر کشور حضور داشتند که می‌توان به اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه علوم قضایی، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه قم اشاره کرد.

وی درباره مراسم اختتامیه این دوره از رقابت‌ها، گفت: با اتمام مراحل مسابقات، برگزیدگان رقابت شبیه‌سازی شورای نگهبان بر‌اساس نظر هیئت داوران انتخاب شده و در مراسمی با حضور اعضای حقوقدان شورای نگهبان و سخنرانی آقای  کدخدایی عضو و سخنگوی شورای نگهبان و آقای ره‌پیک عضو شورای نگهبان و رئیس پژوهشکده این شورا از آنها تجلیل خواهد شد.

قائم‌مقام پژوهشکده شورای نگهبان افزود: در این مراسم رتبه اول این رقابت علاوه بر دریافت جایزه 35 میلیون ریالی، به عنوان همکار پژوهشکده شورای نگهبان شناخته شده و با ایشان قرارداد همکاری امضا خواهد شد و گروه‌های دوم و سوم به‌ ترتیب 28 و 21 میلیون ریال جایزه نقدی دریافت خواهند کرد.

علم‌الهدی خاطرنشان کرد: این برای اولین بار است که یک نهاد حاکمیتی در کشورمان اقدام به شبیه‌سازی خود کرده و در این زمینه رقابت علمی برگزار می‌کند، شورای نگهبان در این زمینه پیشگام شده و امید است سایر نهادهای حاکمیتی نیز برای آموزش نحوه عملکرد خود چنین اقدام مشابهی را انجام دهند.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.