زلمای‌خلیلزاد و اشرف غنی بر

زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در سفرش به کابل با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان دیدار و گفتگو کرد. پس از لغو نشست قطر این نخستین بار است که خلیلزاد به کابل می‌رود و با رهبران حکومت وحدت ملی دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

به گزارش خبرآنی، در این دیدار که در ارگ ریاست جمهوری انجام شد خلیلزاد در مورد سفرها و برنامه‌های آینده‌اش در زمینه صلح به مقام های افغان معلومات ارائه کرد.

در خبرنامه دفتر ریاست جمهوری آمده که " آقای غنی با زلمای خلیلزاد در خصوص صلح افغانستان دیدار کردند و یک بار دیگر بر احیای دیالوگ بین الافغانی تاکید و آنرا برای ایجاد زمینۀ مذاکرات مستقیم تحت رهبری حکومت افغانستان با طالبان در آینده مهم عنوان کردند".

به گزارش بی.بی.سی در خبرنامه‌ای دیگری که ریاست اجرائیه منتشر کرده آمده که زلمای خلیلزاد با عبدالله عبدالله، رئیس اجرائی و صلاح‌الدین ربانی، وزیر خارجه هم دیدار کرده است.

در این دیدار خلیلزاد در باره نتایج دیدار‌های اخیرش با نمایندگان اتحادیه اروپا، روسیه و چین برای ایجاد اجماع بین‌المللی در حمایت از صلح افغانستان صحبت کرده و عبدالله عبدالله، رئیس اجرائی از تلاش‌های او برای ایجاد اجماع بین‌المللی در حمایت از روند صلح افغانستان با حضور اتحادیه اروپا، چین و روسیه استقبال کرده است.

در خبرنامه آمده که خلیلزاد و عبدالله عبدالله بر اصل مذاکرات بین‌الافغانی همه شمول، اجماع بین‌المللی و منطقه‌ای در حمایت از صلح، مبارزه مشترک با هراس افکنی و ادامه تلاشها برای دست یافتن به صلح تاکید کردند.

نشست سه‌جانبه مسکو

نمایندگان روسیه، چین و آمریکا روز جمعه ۶ اردیبهشت در نشستی سه جانبه در مسکو خواهان خروج "مسئولانه" نیروهای خارجی از افغانستان در چارچوب روند صلح این کشور شدند.

دراین نشست سه‌جانبه، زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان، دنگ ژیان، نماینده ویژه چین و ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه برای افغانستان وضعیت این کشور و روند صلح افغانستان را بررسی کردند.

در بیانیه‌ای منتشر شده از سوی وزارت خارجه روسیه آمده که نمایندگان هر سه کشور بر حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان تاکید کردند و از نیروهای خارجی در افغانستان خواستند تا به صورت "مسئولانه و منظم" در چارچوب برنامه صلح افغانستان ازاین کشور خارج شوند.

دراین بیانیه همچنین آمده که هر سه کشور از یک روند همه‌جانبه صلح به رهبری و مالکیت افغان‌ها حمایت می‌کنند.

انتهای پیام

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.