به گزارش خبرگزاری فارس، علی محمد مختاری صبح امروز در حاشیه بازدید اعضای شورای اسلامی شهر تهران از طرح جنگل کاری هزار و 250 هکتاری دامنه جنوبی البرز با بیان اینکه کمربند سبز پیرامون شهر تهران یکی از طرح های مهم ملی محسوب می شود، اظهار کرد: در سال 81 در کمیسیون زیربنایی صنعت هیئت دولت، این موضوع مصوب و در سال 83 به سازمان بوستان ها و فضای سبز تهران ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه طرح کمربند سبز جنوب تهران ابتدا در سال 59 و در دولت شهید رجایی با مساحت 5 هزار هکتار به تصویب رسید، گفت: این طرح سال 76 به کمیسیون زیربنایی صنعت هیئت دولت ارائه شد و پس از پیگیری ها و دفاع در جلسات متعدد با مساحت 50 هزار هکتاری در سال 83 به تصویب رسید.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران با بیان اینکه هم اکنون 41 هزار و 500 هکتار از طرح 50 هکتاری اجرایی شده است، افزود: پروژه هزار و 250 هکتاری جنگل کاری امروز مورد بازدید اعضای شورای شهر و اصحاب رسانه قرار گرفت که قرار بود در اسفندماه سال 97 در هفته درخت کاری افتتاح شود، اما به دلیل اینکه تصمیم بر آن شد تا این افتتاح با حضور رئیس جمهور باشد، موضوع به اوایل سال 98 موکول شد و دو هفته قبل این پروژه به صورت ویدئوکنفرانس به همراه دو پروژه مهم دیگر شهرداری افتتاح شد.
مختاری درباره گونه های کاشته شده در مراتع افتتاح شده، گفت: تلاش کردیم تا از گونه های بومی، مقاوم به کم آبی در ارتفاعات بالای هزار و 800 متر استفاده کنیم. به همین دلیل گونه هایی همچون داغداغان، بنه، زالزالک، زبان گنجشک و اقاقیا کاشته شده است.
وی درباره شیوه آبیاری فضای سبز شهر تهران و جنگل کاری های انجام شده عنوان کرد: در حال حاضر فضای سبز شهر تهران با آب خام، آب قنوات، چاه ها، روان آب ها و پساب ها انجام می شود و با شرکت آب و فاضلاب شهر تهران طی جلسات برگزار شده، به این تفاهم رسیدیم که تا سال 1410 کل فضای شهر تهران با پساب تصفیه شده آبیاری شود.
مختاری ادامه داد: در حال حاضر 200 میلیون متر مکعب پساب استفاده می کنیم تا دامنه های جنوبی البرز را آبیاری کنیم و برای این منظور از پساب های شهید محلاتی و دانشگاه امام حسین (ع) استفاده می شود.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به کاشت درخت در ارتفاعات بالای هزار و 800 تا دو هزار و 400 متر در دامنه های جنوبی شهر تهران گفت: این موضوع برای شهر تهران حائز اهمیت است تا بتوانیم از گسترش بی رویه شهر جلوگیری کنیم، زیرا در این راستا مقام معظم رهبری نسبت به کوه خواری و دست اندازی به کوه ها در ارتفاعات هزار و 800 متر ابراز نگرانی کردند. به همین منظور، این فضاها زیرپوشش می روند تا از گسترش بی رویه شهر جلوگیری شود.
مختاری با بیان اینکه از 50 هزار هکتار فضای سبزی که باید ایجاد می شد، تنها 9 هزار هکتار باقی مانده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم این 9 هزار هکتار را به فضای سبز تبدیل کنیم باید اراضی ملی بدون معارض سازمان جنگل ها در اختیار ما قرار گیرد تا بتوانیم طی 5 سال آینده فاز یک جنگل کاری در ارتفاعات شهر تهران را به پایان برسانیم.
وی با بیان اینکه هزینه اجرای پروژه جنگل کاری تا به امروز توسط شهرداری تهران پرداخت شده است، تصریح کرد: برای هر هزار هکتار ایجاد فضای سبز سالیانه بین 25 تا 30 میلیارد تومان توسط شهرداری تهران هزینه می شود اگرچه باید 50 درصد این هزینه ها توسط دولت انجام شود، اما تا به امروز تمامی این هزینه ها از سوی شهرداری پرداخت شده است.
مختاری درباره سرانه فضای سبز داخل شهری توضیح داد: در حال حاضر 2 هزار و 262 بوستان محله ای، منطقه ای و فرامنطقه ای در شهر تهران ایجاد شده است، این در حالی است که پیش از انقلاب تنها 75 بوستان در شهر تهران وجود داشته و سرانه فضای سبز در آن زمان یک متر مربع بوده است، اما امروز سرانه فضای سبز درون شهری برای هر نفر به 16.25 متر مربع رسیده است.
انتهای پیام/