وزیر امور خارجه روسیه امروز یکشنبه تاکید کرد، چنانچه ایالات متحده خواستار مذاکرات جدی با روسیه باشد، برگزاری شورای ناتو-روسیه (انآرسی) در سطح نظامی ضروری میشود.
به گزارش خبرآنی، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی زوزدا گفت: مشکلاتی در گفتوگوی ما با ناتو وجود دارد زیرا آمریکاییهای آنجا به برگزاری نشستهایی در "انآرسی" تمایل دارند که تنها برای موعظه کردن ما درباره اوکراین و سایر مسائل و انتقاد از ما برای نقض و تضعیف ادعایی در پیمان نیروهای هستهای میانبرد استفاده میشود. ما دیگر به چین گردهماییهایی نمیرویم. اگر آنها مایل به مذاکرات جدی هستند، تشکیل انآرسی در سطح نظامی ضرورت پیدا میکند.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین درباره اظهارات ژنرال کورتیس اسکاپاروتی، فرمانده در حال کنارهگیری فرماندهی اروپایی آمریکا در زمینه لزوم گفتوگوی فعال میان ارتش روسیه و غرب گفت: دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است. امیدواریم جانشین اسکاپاروتی این توصیه را به عمل تبدیل کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه اظهار کرد: مسکو تصور نمیکند ائتلاف ناتو در تنشهای جدید مقامات کییف در منطقه تنگه کرچ در دریای سیاه کمک نظامی ارائه یا در آنها مشارکت کند.
وی خاطرنشان کرد: شاید حمایت سیاسی و روحیهای انجام دهند اما تصور نمیکنم وضعیت به گونهای بشود که کشتیهای ائتلاف ناتو به همراه ماجراجویان دست به اقدام تحریکآمیز نظامی بزنند با توجه به اطلاعات موجود چنین تصوری را ندارم زیرا معتقدم ناتو در این باره تصمیمش را گرفته است.
لاوروف همچنین در بخش دیگر این مصاحبه گفت، نمیخواهد سناریوی مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا و جبههگیری شدید بین منافع مسکو و واشنگتن در این منطقه تبدیل به امری عملی شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره آمادگی مسکو برای تقابل بین منافع آمریکا و روسیه در آمریکای لاتین در سایه مداخله نظامی احتمالی آمریکا در ونزوئلا گفت: نمیخواهیم این سناریو عملی شود، به اعتقاد من واشنگتن تاکنون به طور کامل درک نکرده که خط و مشی خاص خود را در ونزوئلا پیاده میکند.
وزیر خارجه روسیه افزود: اکنون زمانی که آمریکاییها به صحبت درباره تمامی سناریوها ادامه میدهند و همه سناریوها روی میز است بدون تردید آنها اقدام به ارزیابی عواقب نظامی خواهند کرد و هیچ کس آنها را در آمریکای لاتین حمایت نمیکند.
لاوروف افزود: ساکنان آمریکای لاتین به عزت نفس متمایز هستند و از این رو هرگونه ماجراجویی نظامی اکثر کشورهای منطقه را به صرف نظر از حمایت از طرح تغییر نظام در ونزوئلا سوق میدهد زیرا این ماجراجویی برای تمامی این کشورها چالش محسوب میشود.
انتهای پیام