دکتر بهزاد قرهیاضی عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و دبیر کمیسیون تخصصی کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری به خبرنگار خبرآنی گفت: بنا داریم در کمیسیون تخصصی کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورایعالی عتف، برنامه ریزی در زمینه سیل داشته باشیم و در این راستا از اولویتهای علمی و پژوهشی بهره ببریم.
وی با بیان اینکه امیدوار هستیم که طی این بررسیها راهکارهای علمی به واسطه محققان ارائه شود، بیان کرد: در صدد هستیم که در این زمینه بیشترین استفاده را از انجمنهای علمی و شورای انجمنهای علمی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مردم به طور ویژه و دستگاههای دولتی، لشگری و کشوری در کنترل این بحران حد نهایت تدبیر و تلاش را انجام دادند، بیان کرد: این بارشها در کشور ما در صد سال اخیر بی سابقه بوده؛ بر اساس آمار، میانگین بارندگی در کشور طی ۵۰ سال اخیر ۲۰۵ میلیمتر بوده؛ اما از اول مهر ۹۷ تا ۲۶ فرودین ۹۸ ۳۰۵ میلیمتر بارندگی داشتیم.
وی افزود: از همین رو، میزان بارندگیها ۳ برابر سال گذشته بوده است؛ اما اینکه گستردگی بارشها و بی سابقه بودن آن چشم بر بعضی از بی تدبیریها و تخلفها پوشیده شود قابل قبول نیست.
به گفته قره یاضی، بنابراین در حال حاضر باید تنها و تنها به مدیریت بحران به ویژه در استان خوزستان که روند نزولات و ورودی آب استمرار دارد توجه بیشتری شود.
دبیر کمیسیون تخصصی کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورایعالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از تصمیماتی که در این کمیسیون گرفته شده این است که جنبههای مرتبط با سیل از جمله مواهب ناشی از بارشها مانند افزایش حجم آب دریاچه ارومیه، سیراب شدن اراضی و سفرههای زیر زمینی، باروری دیم زارها، پر شدن تالابها، تکمیل سدها، و از جنبه دیگر زیانهایی مانند فرسایش خاک، رسوب گذاری این خاکها در پشت سدها، جانمایی روستاهای گم شده، عوارض اجتماعی و اقتصادی حوادث و تعیین سهم خسارات ناشی از مدیریت انسانی، ارزیابی عملکرد دستگاهها و… را مورد بررسی قرار دهیم.
به گفته قره یاضی، البته این اقدامات باید بعد از اینکه هیجانات ناشی از این حادثه فروکش کرد صورت بگیرد.
وی افزود: جامعه علمی کشور با بررسی کارشناسانه در فضای کارشناسی و نه در فضای پر تلاطم خسارات موفق به تصمیم گیری است.