به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه گردهمایی سرپرستان مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در جمع خبرنگاران گفت: خبری به صورت کذب پخش شد که ما درصدد بستن مدارس خارج از کشور هستیم و این موضوع صحت ندارد.
وی افزود: در سال جاری علیرغم وجود مشکلات منابع ارزی، با تغییر برخی روشهای اداره مدارس در خارج از کشور و بهره از ظرفیتهای محلی تلاش کردیم که مدارس همچنان فعالیت کنند و اکنون علیرغم کم شدن اعتبارات ارزی، تحت پوشش قرار دادن دانشآموزان ما در خارج از کشور بیشتر شده است.
بطحایی گفت: برای سال آینده برنامههای مختلفی را در دستور کار قرار دادیم و تمام تلاشمان این است که مدارس جمهوری اسلامی به عنوان پایگاه مهم فرهنگی در خارج از کشور مسدود نشود و ایرانیان مقیم خارج از کشور بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
وی در ادامه افزود: خیلی امیدوارم با انعطافی که در روش کار آموزش و پرورش خارج از کشور در دست داریم بتوانیم اقدام مناسبی کنیم و تمام تلاشمان این است که تعداد دانشآموزان کاهش پیدا نکنند.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: منابع ارزی برای ادامه فعالیت مدارس در خارج از کشور موضوع بسیار مهمی است ولی همانطور که همه بخشها دچار محدودیت ارزی شدهاند، در آموزش و پرورش نیز با این مشکل مواجهیم.
بطحایی گفت: تعداد معلمان اعزامی که نیاز به فوقالعادههای ارزی دارند را کاهش دادیم و به جای آن از نیروهای محلی استفاده کردیم و معلمان ایرانی متخصص مدارس که از نظر صلاحیتهای اخلاقی گزینش شدهاند به اشتغال ادامه میدهند و در مقابل، نیروهای اعزامی که منابعشان باید از طریق ارز تأمین شود، کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: ما در سالهای گذشته ۴۰۷ نفر نیرو داشتیم که به ۲۷۶ نفر کاهش پیدا کرد و این تعداد در سال آینده طبق هدفگذاری صورت گرفته به ۱۵۰ نفر خواهد رسید و از روشهای دیگری برای جایگزینی معلمان اقدام میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص مطالبات معلمان خارج از کشور افزود: خوشبختانه بخشی از مطالبات پرداخت شد و ما با اعتباری که همینروزها دریافت میکنیم بخش دیگری از مطالبات را پرداخت خواهیم کرد و این امر یکی از اولویتدارترین اقدامات خواهد بود؛ زیرا این معلمان شرایط خاصی را دارند که این مطالبات تحولی در زندگیشان ایجاد خواهد کرد.
بطحایی بیان کرد: میزبان مطالبات سال ۹۷ معلمان خارج از کشور حدود ۶۰ میلیارد تومان بود که تخصیص نیافت و به سال ۹۸ موکول شد؛ تغییر نرخ ارز و اینکه ملزم هستیم ریال را با نرخ نیمایی تبدیل به ارز کنیم قدرت ما را حتی تا یک چهارم کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد: مشکل دیگری که برای پرداخت مطالبات داشتیم مبادلات بانکی بود؛ در مواقعی ما ارز و ریال را داشتیم ولی انتقال وجه با مشکل مواجه بود.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص مطالبات معلمان داخل کشور نیز گفت: برای تخصیص ۶۰۰ میلیارد تومانی که قطعی شده خزانه آمادگی دارد تا آن را ارائه کند و همانطور که سازمان مدیریت و برنامهریزی اعلام کرد بخش عمده این مبلغ برای حقالتدریس معلمان است زیرا حدود یک سال میگذرد که پولی برای حقالتدریس ارائه نشده است.
بطحایی افزود: بخشی از اعتبار تخصیص یافته حقالزحمه امتحانات و مطالبات خارج از کشور است که پرداخت خواهد شد و خرید خدمات نیز جزو مطالبات معلمان است. ما بخشی از اعتبار را به همکاران خرید خدمت پرداخت کردهایم و بخش دیگر نیز از محل تخصیص منابع پرداخت خواهد شد. طبق قولی که خزانه به ما داده است ظرف چند روز آینده اعتبارات ارائه خواهد شد.
وی در خصوص برگزاری امتحانات در مناطق سیلزده گفت: این مورد یکی از دغدغههای دانشآموزان است و دانشآموزانی که باید امتحانات نهایی را بگذرانند به دلیل تأثیر خاصی که در آزمون ورودی دانشگاه دارد نگران بودند که اگر در این شرایط امتحان دهیم در کنکور چه وضعیتی خواهیم داشت.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه اضافه کرد: با مصوبهای که ابلاغ شد دانشآموزان مناطق سیلزده و پایه دوازدهم امتحاناتشان سه نوبتی شده و یک مرتبه در خرداد، یک مرتبه در تیر و نوبت سوم در شهریورماه امتحان میدهند؛ در هر نوبتی که نمرات قابل قبول کسب کنند به عنوان قبولی خرداد ماه تلقی خواهد شد.
بطحایی اظهار کرد: در ۱۲ منطقه استان خوزستان هنوز امکان راهاندازی کلاسها فراهم نشده یا مدارس در اختیار هموطنان سیلزده برای اسکان قرار دارد؛ بنابراین در این مناطق ما امتحانات پایانی سال تحصیلی را تا همانجایی که دانشآموزان درس خواندهاند، میگیریم.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور و مرتبه طی روزهای اخیر درباره وضعیت دانشآموزان به بنده تأکید داشتهاند، افزود: ما درصدد هستیم تا فعالیتهای فرهنگی و هنری را در مناطق سیلزده گسترش دهیم و همچنین کلاسهای جبرانی در خوزستان را با استفاده از فضاهای موقت مانند کانکس یا چادر و همچنین اعزام معلمان برگزار کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه با هر تخلفی که در زمینه برگزاری امتحانی به جز پایان ترم برخورد میشود، تأکید کرد: اگر گزارش تخلف مدیر مدرسهای در این زمینه به دست ما برسد حتماً با شدت با آن برخورد خواهیم کرد؛ برگزاری این نوع آزمونها را برای دانشآموزان سم میدانیم و این آزمونها در فرایند تربیت دانشآموزان اختلال جدی وارد میکند.
بطحایی ادامه داد: تاکنون در همین زمینه مدیران برخی از مدارس لغو ابلاغ شدهاند و همچنین رئیس منطقهای از آموزش و پرورش بوده که به دلیل ضعف در نظارت برکنار شده بنابراین اگر در مدارس تخلفی صورت گرفته و گزارش شود مجدانه برابر ضوابط اقدام خواهیم کرد.
وی افزود: بررسیها، پژوهشها و نظارتها نشان میدهد ورزش ارزشیابی توصیفی تا کنون موفق بوده و ما باید موانع را برطرف کنیم؛ در کلاسی که سرانه آن حدود ۴۰ تا ۴۵ نفر است واقعاً برگزاری آزمون توصیفی بسیار دشوار است و ما باید این سرانه را کاهش دهیم.
وزیر آموزش و پرورش در پایان گفت: ما در سال تحصیلی آینده میانگین تعداد افراد کلاسها را در مناطق باتراکم بالا کاهش خواهیم داد اما همچنان بر ارزشیابی توصیفی مُصر هستیم و معتقدیم اگر موانع در این زمینه رفع شود این اقدام به ویژه در دوره ابتدایی بسیار مناسب در زمینه تعلیم و تربیت خواهد بود.
انتهای پیام/